Bus‎ > ‎Articole Bus‎ > ‎

Vânzări record pentru Toyota în România

postat 31 aug. 2017, 01:09 de Ionut Paduraru   [ actualizat la 31 aug. 2017, 01:10 ]
Grupul Inchape, din care face parte Toyota România, a raportat o cifră de afaceri de 116,4 milioane de euro în primul semestru din 2017, în creștere cu 25,9% comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. Rezultatul reprezintă o performanță pentru ultimii 7 ani raportați de companie, fiind primul semestru în care cifra de afaceri depășește pragul de 100 de milioane de euro.

Creșterea se datorează atât performanței foarte bune a vânzărilor de mașini noi, având o cotă din două cifre atât peste nivelul pieței în primul semestru al anului 2017, cât și în aceeași perioadă a anului trecut, dar și mixului de vânzări în care Lexus și automobilele hibride au jucat un rol esențial. Vânzarea de piese și accesorii a contribuit, de asemenea, la creșterea vizibilă a cifrei de afaceri. În urma activității, pe acest segment au fost generate peste 7 milioane de euro, creștere cu peste 8% față de perioada similară a anului precedent.

”Anul 2017 a început foarte bine pentru Toyota România, lucru care s-a reflectat și în cifra de afaceri înregistrată de Grupul Inchape. Segmentele care au contribuit la această evoluție – serviciile prestate, vânzarea de mașini și vânzarea de piese și accesorii – ne-au ajutat să ajungem la o creștere foarte bună, comparativ cu primul semestru din 2016. Pentru anul acesta estimăm o creștere de 25% a cifrei de afaceri comparativ cu anul 2016, până la aproximativ 273 de milioane de euro”, a declarat Edit Corcoman-Târcolea, General Manager Toyota România.

Cel mai bine vândut model cu motorizare convențională este Toyota Corolla – mașina numărul 1 în lume – model ce reprezintă peste 25% din vânzările grupului. În ceea ce privește motorizarea hibridă, Yaris Hybrid a fost cel mai bine vândut model, astfel că în segmentul de mașini eco, Toyota Hybrid ajunge la o cotă totală de piață de 88% în prima jumătate a acestui an, cu 863 de unități vândute.

Lexus a crescut, de asemenea, cu 10% în perioada ianuarie-iunie 2017 comparativ cu 2016, segmentul SUV rămânând cel mai important segment pe care Toyota România îl adresează, iar Lexus RX cel mai bine vândut model din marca premium a companiei.