Cargo‎ > ‎

Articole Cargo


TEST: Renault Trucks T440 Optifuel, confortabil și foarte economic

postat 30 mai 2017, 05:17 de Cargo Magazin   [ actualizat la 30 mai 2017, 05:17 ]

Luna trecută, Renault Trucks a adus în România pentru teste un camion T440 Optifuel, un model de bază pentru transporturile generale pe distanțe lungi, dar cu numeroase echipamente de confort pentru șofer și sisteme care reduc cheltuielile de operare ale companiilor de transport.

Modelele T Optifuel sunt optimizate pentru o reducere şi mai mare a consumului de combustibil. Ele au o masă proprie redusă prin diverse metode, dispun în standard de tehnologii care reduc consumul şi vin la pachet cu programe de instruire pentru un stil de conducere economică.

Principala noutate a modelului de test era reprezentată de prezența sistemului Optivision, introdus în urmă cu aproape un an, care permite reduceri ale consumului de până la 5%. Bazat pe informațiile de la GPS, sistemul ajută la recunoașterea și înțelegerea traseului, în special în ce privește perioadele de urcare și coborâre. Odată ce un camion Renault Trucks echipat cu Optivision parcurge un anumit traseu, el înregistrează topografia drumului și transmite datele către serverele companiei, informația devenind disponibilă pentru celelalte vehicule ale mărcii care dispun de acest sistem.

Sistemul este deosebit de util pentru flotele mari de vehicule, din cel puțin două motive. În primul rând, orice economie de consum se înmulțește cu numărul de camioane din flotă, rezultând sume cu adevărat impresionante, de ordinul zecilor și sutelor de mii de euro. În al doilea rând, din cauza crizei de șoferi, multe companii au fost nevoite să angajeze personal cu un nivel mai scăzut de pregătire, iar sistemul Optivision îi permite unui începător să obțină până la 90% din performanțele de consum ale unui șofer experimentat. Sistemul funcționează exclusiv când pilotul automat este activat și la viteze de peste 60 km/h, acoperind toate situațiile de condus în afara localităților.

Sistemul Optivision face parte din pachetul Fuel Eco +, reprezentând practic ”plusul” față de cunoscutul pachet Fuel Eco, care cuprinde modul de limitare a puterii, eco-cruise control cu sistem Optiroll, compresor de aer decuplabil, pompă de direcție cu flux variabil și sistem de oprire automată a motorului.

Practic, mașina face singură cam totul când este activat sistemul de pilot automat, datorită tehnologiilor de care dispune. Sistemul eco-cruise control permite marje mai mici sau mai mari ale variațiilor de viteză, în funcție de teren. Funcția soft-cruise control are grijă de felul în care accelerează camionul atunci când este folosit pilotul automat. O altă funcție importantă este Optiroll, care îți permiți să te folosești cât mai mult de inerția vehiculului pentru deplasare. Funcția este utilă mai ales la coborârile între 1 și 3 grade, când vehiculul este încărcat cu cel puțin 10 tone, deoarece doar inerția ansamblului nu este suficient de mare.

Pilotul automat este unul de tip adaptiv, cu trei setări pentru distanța de siguranță în funcție de timp, între un minim de 1,8 secunde și un maxim de 3,2 secunde. În traficul destul de dezordonat de la noi este recomandată folosirea intervalului maxim de siguranță.

Articolul complet în ediția din Iunie a revistei Cargo&Bus

EVENIMENT: Cefin a deschis cel mai mare sediu Ford Trucks din Europa

postat 30 mai 2017, 05:11 de Cargo Magazin   [ actualizat la 30 mai 2017, 05:11 ]

Ford Trucks a inaugurat oficial, la începutul lunii trecute, noul său sediu din România, care este și cel mai mare birou pe care compania îl are în Europa. Noul sediu este situat pe autostrada A1, la km 13,2, în cea mai mare zonă industrială a României.

La eveniment au participat reprezentanţii de nivel înalt ai Ford Otosan: Lisa King (Director General Adjunct), Ahmet Kınay (Director General Asistent) şi Emrah Duman (Director Pieţe Internaţionale). Cefin Trucks, partenerul oficial al Ford Trucks în țara noastră, a fost reprezentat de directorul general Stefano Albarosa și de Emilian Nahorniac, Director Național de Vânzări.

”În concordanţă cu strategia noastră globală pe segmentul de camioane, Ford Trucks continuă să dezvolte o rețea internațională cu acorduri de distribuție pe 3 continente, în special în Orientul Mijlociu, Africa de Nord, Rusia și Turcia şi, cel mai recent, în Europa de Est. Întrucât am crescut deja prezența noastră în diferite regiuni ale lumii, Europa de Est este acum piața noastră prioritară. Suntem foarte încântați să anunțăm că acest sediu reprezintă unul dintre cele mai importante repere ale planului de distribuție al Ford Trucks, deoarece este primul nostru pas în România și cel mai important din Europa până acum. Cefin Trucks este un partener de afaceri foarte important pentru noi și credem că acest centru va contribui în mod semnificativ la prezența Ford Trucks în România și Europa”, a declarat cu această ocazie Lisa King, Director General Adjunct al Ford Otosan.

”Datorită cunoaşterii noastre excepționale a pieței și a experienței pe care o avem, realizările Ford Trucks din România se desfășoară așa cum am planificat și suntem foarte mândri de acest parteneriat de top care aduce o valoare unică industriei de transport din România. Sediul ultramodern Ford Trucks din România, un punct de referință pentru birourile europene ale companiei Ford Trucks, este o dovadă vie a acestui lucru”, a spus și Stefano Albarosa, CEO al Cefin Trucks.

Noul sediu îndeplineşte cele mai exigente standarde Ford Trucks şi oferă servicii complete: vânzări, servicii postvânzare şi piese de schimb. Zona de service este autorizată și dotată în conformitate cu standardele recomandate de producător, oferind toate serviciile de garanție sau postgaranție pentru modelele Ford Trucks. Întregul centru de service al companiei Cefin Trucks din București este una dintre cele mai mari facilități de asistență tehnică din Europa, oferind reparații complexe mecanice, electrice și tinichigerie pentru toate tipurile și mărcile de camioane, remorci și semiremorci. Cei 85 de angajați lucrează în două schimburi. Unitatea înregistrează o medie de 600 de reparații/lună și are o capacitate de reparații simultane însumând până la 25 de vehicule (camioane sau semiremorci) în fiecare zi.

Sediul Ford Trucks beneficiază de o suprafață dedicată de 17.000 mp, cu o vizibilitate ridicată de pe autostradă, împărţită după cum urmează: o clădire de aproape 3.900 mp (amprenta la sol), parcare (pentru stocuri de vehicule, parcare betonată) – 13.000 mp, suprafața totală a birourilor – aproape 1.700 mp, suprafața totală a service-ului şi depozitului de piese de schimb – aproape 3.000 mp.

Service-ul autorizat Ford Trucks este complet renovat și modernizat conform standardelor corporatiste și tehnice ale Ford Trucks, cu 9 linii de lucru: 7 linii de reparații cu elevatoare, o linie pentru ITP (inspecție tehnică periodică) și o linie de spălare a camioanelor.

Articolul complet în ediția din Iunie a revistei Cargo&Bus
https://www.ford-trucks.ro/

TEST: Comparație de consum între două generații Actros 1845

postat 30 mai 2017, 05:01 de Cargo Magazin   [ actualizat la 30 mai 2017, 05:01 ]

Leading in Road Efficiency, Driving Experience Portugal 2017. Technische Daten: Mercedes-Benz Actros 1845 LS 4x2 mit Fuel Efficiency Package 2, Exterieur, diamantweiß metallic, neueste Generation OM 471 Euro VI mit 330 kW (449 PS), 12,8 L Hubraum, 12-Gang Mercedes PowerShift 3, Mercedes-Benz Actros 1845 LS 4x2, Exterieur, rot, OM 471 Euro VI mit 330 kW (449 PS), 12,8 L Hubraum, 12-Gang Mercedes PowerShift 3 Leading in Road Efficiency, Driving Experience Portugal 2017. Technical Data: Mercedes-Benz Actros 1845 LS 4x2 with Fuel Efficiency Package 2, Exterior, diamond white metallic, latest generation OM 471 Euro VI rated at 330 kW/449 hp, displacement 12.8 l, 12-speed Mercedes PowerShift 3 transmission, Mercedes-Benz Actros 1845 LS 4x2, Exterior, red, OM 471 Euro VI rated at 330 kW/449 hp, displacement 12.8 l, 12-speed Mercedes PowerShift 3 transmission.
Două camioane Actros 1845 au fost testate în paralel în Portugalia pentru a demonstra diferențele de consum. Primul camion a fost un Actros de 450 CP din prima generație, produsă până în 2015, iar al doilea este modelul actual Actros 1845, optimizat în 2015 și 2016 pentru a fi și mai economic.

La lansarea de la IAA 2016, Mercedes-Benz a promis o scădere a consumului de până la 6% pentru Actros cu a doua generație de motoare, fapt ce se regăsește și în experiența clienților. Este rezultatul unui pachet extins de măsuri care au vizat optimizarea motorului, a întregului tren de rulare, precum și a echipamentelor auxiliare și a aerodinamicii.

În plus, noua punte spate oferă o reducere suplimentară a consumului de 0,5%. Inovațiile introduse la acest nivel reduc pierderile înregistrate de pinioanele care se învârt în baia de ulei. Cu noua punte spate, Actros 1845 cu a doua generație de motoare atinge o reducere a consumului de 6,5%, demonstrată pe ruta standard de testare folosită de Mercedes-Benz, Stuttgart-Hamburg-Stuttgart.

Testul din Portugalia a fost unul independent, efectuat de jurnaliști experimentați, care au parcurs în total 4.800 km pe ruta deluroasă dintre Tavira și Lagos, pe autostrada A22. Trei echipe diferite, formate din câte doi jurnaliști, au avut ocazia de a conduce, pe o rută cu trafic redus, două vehicule Actros 1845: unul cu a doua generație de motoare și unul din versiunea precedentă. Porțiunile în urcare și coborâre fac din această rută una ideală pentru astfel de teste. Fiecare echipă a avut la dispoziție două zile pentru a conduce și colecta date, astfel încât au fost îndeplinite condițiile pentru o abordare metodică și de înaltă acuratețe a măsurătorilor.

Ziua

Echipa

Condiții cadru

Diferență consum

Luni, 3 Aprilie

Echipa 1 (D / GR)

Viteza setată: 85 km/h

Variație: -5 / +4 km/h

Mod: A standard

5,90%

Marți, 4 Aprilie

Echipa 1 (D / GR)

Viteza setată: 85 km/h

Variație: -5 / +4 km/h

Mod: A eco

10,60%

Miercuri, 5 Aprilie

Echipa 2 (GB / NL)

Viteza setată: 80 km/h

Variație: -5 / +5 km/h

Mod: A eco

10,50%

Joi, 6 Aprilie

Echipa 2 (GB / NL)

Viteza setată: 85 km/h

Variație: -5 / +5 km/h

Mod: A standard

6,70%

Vineri, 7 Aprilie

Echipa 3 (GER / PL)

Viteza setată: 85 km/h

Variație: -5 / +5 km/h

Mod: A eco

9,70%

Sâmbătă, 8 Aprilie

Echipa 3 (GER / PL)

Viteza setată: 85 km/h

Variație: -5 / +5 km/h

Mod: A standard

6,50%

Reducerea medie a consumului cu noua generație Actros 1845

8,30%


Articolul complet în ediția din Iunie a revistei Cargo&Bus

TEHNOLOGIE: Sisteme inteligente de siguranță care reduc riscul accidentelor

postat 30 mai 2017, 04:50 de Cargo Magazin   [ actualizat la 30 mai 2017, 04:51 ]

Prezența mai multor vehicule pe șosele, fluxul de trafic mai rapid, dar și fluxul de informații perturbatoare, toate acestea împreună, reprezintă solicitări considerabile atât asupra șoferilor de vehicule comerciale, cât și asupra șoferilor de autoturisme. Pe de altă parte, nu au existat niciodată mai multe posibilități pentru persoana aflată la volan de a conduce mai în siguranță decât o poate face în prezent. Sistemele de siguranță activă instalate pe multe autoturisme și autocamioane de ultimă generație simplifică demersul de evitare a incidentelor și accidentelor.

Începând din noiembrie 2015 a intrat în vigoare o cerință legislativă aplicabilă în cadrul UE care prevede ca toate camioanele grele cu două și trei punți să fie echipate cu funcția de frână automată de urgență. Scopul este de a reduce numărul accidentelor în care un camion intră în spatele unui vehicul care rulează înaintea sa, un tip de accident care este responsabil pentru o cincime din totalul accidentelor rutiere în care sunt implicate camioane. În momentul actual, legislația prevede ca sistemul pentru frânarea de urgență să reducă viteza camionului cu 10 km/h. Anul viitor, aceasta va ajunge la 20 km/h.

”Este extraordinar faptul că legislația a devenit mai strictă, dar consider în continuare că reglementările juridice sunt prea lejere. În situația în care conduci cu 80 km/h atunci când este utilizat sistemul pentru frânarea de urgență, trebuie să reduci viteza cu mai mult de 20 km/h pentru a evita o coliziune majoră, dacă vehiculul din față a oprit”, susține Carl Johan Almqvist, director pentru siguranța traficului și a produselor la Volvo Trucks.

Volvo Trucks a dezvoltat un sistem care depășește cu mult reglementările oficiale prezente și viitoare. Acest sistem a fost introdus în 2012 şi se concentrează în primul rând asupra alertării șoferului cu privire la riscul producerii unei coliziuni. ”În multe cazuri, acest lucru este suficient pentru ca șoferul să evalueze rapid situația și să evite astfel producerea unui accident”, explică Carl Johan Almqvist.

Sistemul pentru frânarea de urgență este folosit doar dacă acest lucru este absolut necesar și intră în funcțiune extrem de repede. Viteza de frânare – sau decelerarea, ca să folosim termenul tehnic corect – este de aproximativ 7 m/sec2, ceea ce se situează la același nivel cu ceea ce pot gestiona multe autoturisme. În practică, acesta înseamnă că viteza camionului poate fi redusă de la 80 la 0 km/h pe o distanță de aproximativ 40 de metri.

Articolul complet în ediția din Iunie a revistei Cargo&Bus

LIVRARE: 101 de ”lei” MAN pentru Int. Transporte Popovici

postat 30 mai 2017, 04:47 de Cargo Magazin   [ actualizat la 30 mai 2017, 04:47 ]

MHS Truck & Bus Group România continuă parteneriatul de succes alături de Int. Transporte Popovici SRL. Importatorul MAN în România a livrat la sfârşitul lui 2016 și la începutul acestui an 101 unități MAN TGX pentru compania de transport din Sfântu Gheorghe.

Timp de două decenii, firma Int.Transporte Popovici SRL şi-a desfăşurat activitatea bazându-se pe calitatea produselor premium MAN. Compania operează în segmentul de transport internaţional din 1997 şi oferă o gamă variată de servicii de transport, de la cel pentru bunuri de larg consum până la cel specializat, precum transport frigorific sau de marfă vrac.

”De-a lungul activităţii noastre de 20 de ani am lucrat în mod constant cu MAN, partenerul şi furnizorul nostru pentru mijloace de transport. În 2016 am decis să achiziţionăm 101 autotractoare de la importatorul MAN din România – MHS Truck & Bus Group. În ceea ce priveşte soluţia de finanţare, ne-am bazat din nou pe serviciile MAN Finance, oferite de către Porsche Finance Group România. Suntem mulţumiţi nu numai de calitatea produselor, ci şi de serviciile lor, pe care de altfel ne bazăm dezvoltarea activităţii noastre de transport”, a declarat Sarolta Bara, Director General al Int.Transporte Popovici SRL.

Flota de 101 autotractoare achiziţionată de la MHS Truck & Bus Group este alcătuită din unităţi MAN TGX 18.480 4x2 BLS. Cabina XLX cu aer condiţionat special configurată pentru şoferii de transport pe distanţe lungi, motorul D26 cu un cuplu de 2.500 Nm, sistemele MAN de îmbunătăţire a costurilor EfficientCruise şi EfficientRoll, precum şi sistemele MAN de siguranţă (programul electronic de stabilitate ESP, asistenţa pentru frânarea de urgenţă EBA şi sistemul de asistenţă la părăsirea benzii de rulare LGS) reprezintă combinaţia optimă pentru o flotă de autotractoare economică şi eficientă.

Articolul complet în ediția din Iunie a revistei Cargo&Bus

LA O CAFEA CU... Ștefan Vâju: ”EVW Holding vrea să treacă în 2017 de borna de 1.000 de camioane noi vândute”

postat 30 mai 2017, 04:41 de Cargo Magazin   [ actualizat la 30 mai 2017, 04:41 ]

Invitatul nostru din această lună este Ștefan Vâju, CEO al EVW Holding, dealerul autorizat în țara noastră al camioanelor DAF, Tatra și Isuzu și al autobuzelor și autocarelor VDL. Am vorbit cu această ocazie despre rezultatele companiei din 2016 și din prima parte a anului 2017, despre activitățile de service și reșapare anvelope, despre planurile de dezvoltare pe termen scurt, precum și despre optimismul legat de noua generație DAF XF.

Cum a fost anul 2016 pentru EVW Holding?
2016 a fost un an extraordinar. Am vândut aproximativ 1.500 de camioane, din care peste 800 de camioane noi. Suntem cel mai bun dealer DAF din Europa, din punct de vedere al vânzărilor de camioane noi. Creșterea cifrei de afaceri față de 2015 a fost de aproximativ 20%, care ar fi putut fi și mai mare dacă piața nu încetinea în ultima parte a lui 2016. De asemenea, cota de piață în segmentul camioanelor grele noi a fost anul trecut de 16,2%.

Ce obiective aveți în 2017, având în vedere și rezultatele din prima parte a anului?
În ianuarie am avut cotă de piață 20,2%, în februarie 14,6%, iar în martie am trecut iar de 20%. În medie, în primul trimestru din 2017 am înregistrat vânzări mai mari cu 10% față de aceeași perioadă din anul trecut. Suntem în grafic cu obiectivul nostru, care este de a depăși borna de 1.000 de mașini noi vândute.

Ce planuri de investiții aveți pentru perioada următoare?
Cu planurile de investiții mergem practic în trei direcții. Una dintre ele este investiția organică, în oamenii noștri, în programele de pregătire pe care le facem. Mai avem și o soluție integrată ERP pe care o vom folosi începând din acest an, care vine tot în ajutorul colegilor noștri. Această investiție se ridică la 1,5 milioane de euro, pe o perioadă de 5 ani. În partea de dezvoltare fizică, sper să inaugurăm în acest an sediul din Pantelimon, după o investiție totală de 2,5 milioane de euro, avem o altă investiție de 2,5 milioane de euro în Republica Moldova, dar și una de 250.000 de euro pentru renovarea sediului din Chiajna. În total, vorbim în 2017 de investiții de peste 5 milioane de euro, dacă lucrurile merg în ritmul pe care ni l-am propus.

Ce așteptări aveți de la noua generație DAF XF?
Să fim în stare să onorăm comenzile. Este un model care practic se va vinde singur. DAF și PACCAR sunt companii serioase, care nu aruncă declarații de marketing. Să susții că ai un consum redus cu 7%, într-o piață extrem de dinamică și agresivă, cu producători de renume care au flote foarte mari de cercetare și dezvoltare, ar fi o sinucidere dacă clienții tăi nu regăsesc această reducere în practică. Rezultatele înregistrate de clienți cu noul model DAF ne dau și nouă foarte multă încredere.

Articolul complet în ediția din Iunie a revistei Cargo&Bus

EVENIMENT: EVW Holding a organizat a 23-a ediție a caravanei DAF

postat 30 mai 2017, 04:35 de Cargo Magazin   [ actualizat la 30 mai 2017, 04:35 ]

Flota oficială demo de camioane a producătorului olandez DAF, aflată într-un circuit prin Europa, a făcut o demonstrație de forță în data de 9 mai, pe terenul celui mai complex autodrom din țară – Academia Titi Aur.

Evenimentul DAF Roadshow România, eveniment de tradiție pentru EVW Holding, este un reper în calendarul iubitorilor și utilizatorilor camioanelor DAF, cu o tradiție de 23 de ani. La ediția din acest an au participat peste 250 de parteneri ai EVW Holding: clienți tradiționali, potențiali clienți, furnizori, reprezentanți ai finanțatorilor, asigurătorilor și autorităților.

Pentru a marca încrederea de care se bucură camioanele DAF în rândul utilizatorilor și pentru a pune în valoare atât aspectul cât și fiabilitatea lor, a fost organizat un concurs de frumusețe pentru camioanele DAF, adresat clienților. Aceștia au fost invitați să aducă și să expună cele mai frumoase camioane DAF pe care le dețin, indiferent de vârstă și de domeniul de utilizare. Concursul a fost un real succes, clienții expunând camioane care s-au remarcat prin dotările suplimentare, aspect, numărul de kilometri parcurși și întreținerea ireproșabilă. La sfârșit, în urma votului publicului, au fost premiate primele trei locuri, cu vouchere pentru piese și accesori originale DAF și pachete de service.

Pe parcursul întregii zile, participanții la eveniment au fost entuziaști sa testeze vehiculele oficiale pregătite special de fabrică pentru DAF Roadshow 2016: XF 440 FT SpaceCab, CF 440 FA și CF 370 FAR. Cei prezenți au putut să le testeze pe circuit, simulând condițiile reale de exploatare. Astfel, pe circuitul de asfalt a fost disponibil un cap tractor cu semiremorcă, circuitul de macadam a arătat rezistența la exploatare în regim de șantier de construcții, iar zona de jaloane a pus în evidență manevrabilitatea modelului de distribuție.

Articolul complet în ediția din Iunie a revistei Cargo&Bus

TEHNOLOGIE: DB Schenker și MAN vor testa plutoane de camioane autonome

postat 30 mai 2017, 04:28 de Cargo Magazin   [ actualizat la 30 mai 2017, 04:28 ]

Noul proiect comun dintre DB Schenker și MAN este primul în care cooperează o companie de logistică și un producător de vehicule pentru a dezvolta plutoane de camioane conectate ce vor fi folosite în sectorul de logistică. Luna trecută, cele două companii au semnat un acord de cooperare în vederea dezvoltării acestei tehnologii.

Pentru prima dată, plutoanele de camioane vor fi testate, timp de câteva luni, în condiții reale de trafic, ca parte a operațiunilor zilnice ale DB Schenker. O altă premieră este că, în loc de piloți de teste, în spatele volanului vor sta șoferi profesioniști de camion.

În timpul fazei de testare, care va începe în primăvara lui 2018, DB Schenker și MAN vor opera plutoane de camioane pe autostrada A9, între sediile DB Schenker din Munchen și Nuremberg, un sector denumit ”Digital Motorway Test Field”. Fiecare pluton va fi format din două camioane. Pentru început, camioanele vor circula fără încărcătură, astfel încât condițiile de conducere să poată fi testate în situații normale de trafic, iar șoferii să învețe cum să opereze vehiculele. Astfel, ei se vor acomoda și cu noile tehnici speciale de șofat pe care le permite această tehnologie. Această fază va fi urmată de călătorii de test săptămânale și apoi zilnice. De-a lungul anului 2018, testele vor deveni călătorii regulate în care se vor transporta mărfuri reale, plutoanele urmând a face curse între centrele logistice ale DB Schenker din Munchen și Nuremberg de până la trei ori pe zi.

Când are sens să formezi un pluton? Care este cel mai bun mod de a forma și de a desființa un pluton în funcție de situațiile individuale și condițiile de trafic? Acestea sunt întrebările de bază la care cele două părți își propun să răspundă în cursul acestei cooperări. Testele vor examina de asemenea și ce date trebuie transmise producătorului și specialistului în logistică pentru a obține o monitorizare optimă a plutonului. În legătură cu asta, se vor studia și probleme precum transmiterea datelor și asigurarea de informații către șoferul camionului conducător, de exemplu cum pot fi comunicate alerte în timp real despre lucrările rutiere, astfel încât plutonul să se desființeze la timp.

Articolul complet în ediția din Iunie a revistei Cargo&Bus

SIGURANȚĂ: Raport Volvo Trucks despre accidentele camioanelor

postat 30 mai 2017, 04:23 de Cargo Magazin   [ actualizat la 30 mai 2017, 04:24 ]

Numărul de accidente grave în care sunt implicate camioane a scăzut, dar siguranța participanților la trafic neprotejați trebuie îmbunătățită, iar numărul șoferilor de camion care folosesc centura de siguranță este în continuare prea mic.

Acestea sunt principalele trei concluzii ale celui mai nou raport asupra siguranței traficului de la Volvo Trucks. ”În Raportul din 2017 analizăm și descriem de ce apar accidentele în care sunt implicate camioane, cum se petrec ele și ce ar trebui făcut pentru reducerea riscului de accident și al consecințelor acestora. Acestea sunt date importante nu doar pentru dezvoltarea produselor noastre, ci și pentru cei care lucrează pentru un trafic mai sigur”, a declarat Peter Wells, șeful echipei de cercetare a acidentelor din cadrul Volvo Trucks.

Raportul este bazat pe investigațiile proprii asupra accidentelor și pe date provenite de la diverse autorități naționale și europene. Una dintre concluziile raportului este nevoia unei concentrări mai mari pe reducerea riscului pentru utilizatorii neprotejați ai drumurilor, precum pietonii, bicicliștii, scuteriștii și motocicliștii.

”În ultimul deceniu, numărul de accidente grave în care au fost implicate camioane grele aproape s-a înjumătățit în Europa. Totuși, numărul de accidente cu camioane în care sunt implicați și utilizatori vurnerabili ai drumurilor nu a fost redus în aceeași măsură”, a spus și Carl Johan Almqvist, director de siguranță a produselor și traficului la Volvo Trucks.

Aproximativ 35% dintre persoanele care au suferit decese sau vătămări grave în accidentele în care sunt implicate camioane sunt utilizatori ai drumurilor neprotejați. Odată cu creșterea ritmului urbanizării și a numărului de oameni și vehicule de pe drumuri, există riscul ca numărul de răniți să crească și el dacă nu se întreprind acțiuni serioase.

Articolul complet în ediția din Iunie a revistei Cargo&Bus

LIVRARE: Primul MAN TGX PerformanceLine

postat 30 mai 2017, 04:19 de Cargo Magazin   [ actualizat la 30 mai 2017, 04:19 ]

Vârful de gamă al seriei MAN TGX, echipat cu motor de 640 CP, a fost prezentat la IAA ca o ediție specială limitată la 100 de unități. Camionul cu numărul 001 din această ediție specială a fost livrat către BFS (Business Fleet Services), divizia de închirieri a Grupului Stegmaier.

Ediția MAN PerformanceLine aduce la un loc caracteristici speciale ale cabinei și designului exterior. Vehiculul premium exclusivist este disponibil doar cu motorizarea de vârf a seriei MAN TGX Euro 6, de 640 CP. 
La exterior, vehiculul este echipat cu carcase de oglinzi și o grilă inferioră de protecție a radiatorului în eleganta nuanță antracit, care se potrivește perfect cu cele două nervuri orizontale din grila radiatorului, acoperite cu crom. Designul ediției speciale este întregit de un parasolar, două claxoane și plăcuțele cu logoul PerformanceLine de pe uși.

Interiorul seriei limitate este unul special, cu numeroase elemente care folosesc culoarea albastră. De exemplu, cusăturile contrastante de culoare albastră subliniază conturul volanului multifuncțional, al scaunelor confortabile sau al preșurilor. Leul MAN este imprimat pe tetierele scaunelor, dar și pe partea inferioară a patului de sus. Centurile de siguranță și partea interioară a perdelelor vin de asemenea în culoarea albastră, iar panoul de instrumente a primit o inserție de aluminiu lustruit. O plăcuță adițională PerformanceLine pe partea de bord din fața pasagerului subliniază și mai mult natura exclusivistă a acestei serii speciale.

Logoul PerformanceLine apare și pe ecran, la pornirea sistemului MAN Media Truck Advanced de radio și navigație. Acesta este caracterizat de o calitate a sunetului îmbunătățită, datorită funcțiilor suplimentare, precum recepția radio digitală. Tapițeria scaunelor, realizată dintr-un amestec de Alcantara și piele, garantează de asemenea un nivel superior de confort.

Modelul MAN TGX PerformanceLine comandat de BSF este un cap tractor cu două axe, vopsit în nuanța ”metallic steel blue” și cu un pachet stilistic care constă în bare de inox în partea de jos a cabinei, cu lumini LED integrate, dar și o bară pe plafon cu patru faruri cu halogen pentru faza lungă.

Articolul complet în ediția din Iunie a revistei Cargo&Bus

1-10 of 274