Cargo‎ > ‎

Articole Cargo


LIVRARE: Cu Ford Trucks, fiecare kilometru este mai ieftin

postat 22 nov. 2017, 05:28 de Utilizator necunoscut   [ actualizat la 22 nov. 2017, 05:29 ]

La câteva luni de la intrarea pe piața din România, Ford Trucks a livrat o flotă de 16 autotractoare pentru compania Vlase Internațional. 
”Ford Trucks reprezintă angajamentul nostru față de creșterea profitabilității partenerilor din piața românească. Avem deja experința care ne dă siguranța alegerii celor mai potrivite soluții de business, iar camioanele Ford Trucks se constituie în cel mai potrivit sistem de optimizare a costurilor, care certifică creșterea profitabilității. Apreciem în mod deosebit colaboararea cu domnul Vlase. Suntem parteneri de mai bine de 20 de ani și împreună suntem convinși că participăm la creșterea calității serviciilor de transport pe piața românească”, a declarat Stefano Albarosa, CEO Cefin Trucks, unic importator și distribuitor al Ford Trucks în România.

După o perioadă de testare de 3 luni și 30 000 de kilometri parcurși, Vlase Internațional a decis să achiziționeze un număr de 16 autotractoare marca Ford Trucks, care vor fi utilizate pentru transport internațional cu cisternă.

Printre caracteristicile definitorii în luarea deciziei de achiziție s-a numărat experiența brandului și calitatea furnizorilor de componente Ford Trucks. ”Ford a trecut prin două războaie mondiale, iar furnizorii de ansamble și subansamble sunt renumiți, precum ZF pentru cutia de viteze sau Bosch, chiar dacă asamblarea se face, așa cum obișnuiesc și alți producători renumiți, în Turcia. Din punct de vedere tehnic și al exploatării, Ford Trucks este o mașină prietenoasă și ușor de lucrat cu ea”, a explicat Gheorghe Vlase, administratorul companiei de transport Vlase Internațional.

Cele 16 autotractoare sunt echipate cu motorul Ford Ecotorq de 13 litri, care dezvoltă 480 CP și un cuplu maxim de 2.500 Nm. Acest motor este renumit pentru performanțele dinamice deosebite, obșinute cu un consum incredibil de redus de combustibil. Cabina șasiului Ford Trucks este dotată în standard cu o multitudine de echipamente care asigură confortul șoferului și ușurința în utilizare: aer condiționat, senzor de ploaie, senzor de lumină, cruise control, radio CD.

Vehiculele Ford Trucks sunt livrate cu sistem GPS și un abonament inclus de Fleet Management pentru 24 luni asigurat de Viasat. Aceasta soluție profesională de monitorizare permite proprietarului să aibă la îndemână toate informaţiile tehnice şi operaţionale legate de vehicul (kilometraj, consum de carburant, poziţie, eficiența stilului de conducere) și funcționează perfect integrat în orice sistem ERP de companie sau ca furnizor independent de informații.

Un alt aspect important este că cele 16 vehicule Ford Trucks au fost achiziționate împreună cu contracte de service. ”Nu am teama de a rămâne în drum, pentru că Ford are și ateliere mobile. Am fost plăcut surprins de câte parteneriate are producătorul”, a explicat Gheorghe Vlase.

Rețeaua națională de service Ford Trucks asigură clienților intervenții în cel mai scurt timp atât în locațiile din țară (București, Constanța, Craiova, Timișoara, Arad, Deva și Brașov), cât și prin intermediul atelierelor mobile care se pot deplasa și pot derula intervenții pe teren, în cazul unui incident.

Articolul complet in editia din Decembrie a revistei Cargo&Bus

TEHNOLOGIE: Gazul, carburantul viitorului pentru transporturile grele

postat 22 nov. 2017, 05:21 de Utilizator necunoscut   [ actualizat la 22 nov. 2017, 05:22 ]

Cu noul motor alimentat cu gaz, provocarea pentru inginerii Volvo Trucks a fost de a dezvolta un lanț cinematic nou care să reducă imediat emisiile de CO2, să le ofere clienților aceeași performanță ca în cazul motoarelor diesel și o soluția viabilă pentru viitor. Soluția finală a presupus regândirea totală a principiului diesel.

Îngrijorarea tot mai mare cu privire la încălzirea globală a crescut presiunea de a renunța la combustibilii fosili. În multe dintre orașele lumii, municipalitățile propun interzicerea autoturismelor diesel, lucru care s-ar putea întâmpla în doar câțiva ani.

Astfel se naște întrebarea: care ar fi alternativa? Ce carburant poate reduce emisiile de CO2, livra puterea și performanțele necesare și totuși să fie o opțiune viabilă din punct de vedere comercial pentru majoritatea companiilor de transport? Volvo Trucks este de părere că răspunsul este, cel puțin parțial, gazul.

Modelele Volvo FH LNG și Volvo FM LNG sunt primele camioane grele de pe piață care pot oferi suficientă putere pentru a îndeplini nevoile operațiunilor de distribuție regională grea și transport pe distanțe lungi. Ambele modele, disponibile cu motoare de 420 și 460 CP, oferă aceeași performanță și manevrabilitate ca vehiculele echivalente diesel și pot avea o autonomie operațională de până la 1.000 km.

De fapt, singura diferență este carburantul, gazul natural lichefiat (LNG), care reduce semnificativ atât costurile cu combustibilul, cât și emisiile de CO2. Când motorul este alimentat cu gaz natural, o opțiune viabilă pe termen scurt pentru majoritatea operatorilor de transport, emisiile de CO2 sunt reduse cu 20% față de alimentarea cu motorină. Pentru un camion greu care parcurge aproximativ 120.000 km pe an, această reducere este de 18-20 de tone de CO2 anual. Dar cel mai mare potențial de economisire apare când vehiculul este alimentat cu biogaz, caz în care reducerea emisiilor de CO2 (de la rezervor la roată) este practic de 100%. În plus, deși consumul este comparabil cu cel al motoarelor diesel, el este cu 15-25% mai mic decât al motoarelor convenționale alimentate cu gaz.

”LNG este o alternativă promițătoare pentru motorină, deoarece oferă o combinație bună între ecologie și profit. Gazul natural este prezent din abundență la nivel global, iar infrastructura pentru LNG se dezvoltă”, a declarat Lars Martensson, directorul departamentului Environment & Innovation al Volvo Trucks.

LNG nu este nici pe departe un carburant nou. Totuși, Volvo Trucks este primul producător de camioane care folosește LNG pentru a livra același nivel al cailor putere. Totul a fost posibil prin utilizarea principiului Diesel, și nu a tehnologiei Otto care este utilizată în general pentru motoarele alimentate cu gaz. Diferența cheie este că motoarele Otto utilizează o aprindere prin scânteie, care aduce o limitare a puterii, cuplului și fiabilității. Motoarele cu principiu Diesel pot atinge valori de putere și cuplu mai mari prin utilizarea injecției directe și a aprinderii prin compresie la cald.

”Până acum, provocarea a fost că gazul nu poate fi aprins doar prin compresie, este nevoie de ceva pentru a începe procesul de ardere. O aprindere pilot a unei mici cantități de motorină, prin compresie, declanșează arderea gazului din cilindru. Dar această soluție naște provocarea injectării a doi carburanți diferiți în cilindru, deoarece este foarte dificil să avem două injectoare”, a explicat Anneli Soppi, manager de proiect la Volvo Group Trucks Technology.

Răspunsul a venit sub forma a două duze concentrice, care pot injecta direct atât motorina, cât și gazul. Prin această tehnologie unică, o cantitate mică de motorină este injectată în cilindru înaintea gazului, pentru a iniția aprinderea. ”Motorina poate fi considerată ca o bujie lichidă. Motorul funcționează preponderent pe gaz, înlocuind peste 90% din motorina utilizată într-un motor convențional diesel. Totuși, păstrăm toate avantajele motorului diesel, inclusiv aceleași valori de putere și cuplu”, a mai spus Anneli Soppi.

Articolul complet in editia din Decembrie a revistei Cargo&Bus

LANSARE: Iveco Stralis NP 460

postat 22 nov. 2017, 05:16 de Utilizator necunoscut   [ actualizat la 22 nov. 2017, 05:17 ]

Noul Stralis NP 460 este singura gamă completă de camioane grele alimentate cu gaz și cu transmisie automatizată de ultimă generație. Ea combină sustenabilitatea, performanța, productivitatea și autonomia pentru a îndeplini și cele mai grele misiuni pe distanțe lungi.

Cu 460 CP, noul Stralis NP este ideal pentru transport regional și internațional, transport de volume mari, de containere, ADR sau logistică pentru construcții. Iveco promite un consum mai mic cu 15% și un cost total de proprietate mai mic cu 9% față de un camion diesel. În plus, noul Stralis NP 460 oferă o reducere de 99% a emisiilor de particule și cu 60% a celor de oxizi de azot față de limitele standardului Euro VI. De asemenea, în cazul folosirii biometanului, emisiile de CO2 sunt reduse cu 95%. Modelul este și foarte silențios, cu mai puțin de 71 dB în operare.

Stralis NP 460 introduce noul motor Iveco Cursor 13 NP, dar și noua transmisie automatizată Hi-Tronix cu 12 viteze, care îmbunătățește și mai mult confortul la condus și performanța versiunii precedente, ca și adăugarea unor noi funcții, precum sistemul predictiv HI-CRUISE bazat pe GPS.

Abordarea modulară are ca rezultat opțiuni ample din fabrică și o flexibilitate maximă pentru personalizare. Vehiculul poate fi alimentat doar cu CNG, CNG și LNG sau doar cu LNG. Versiunea alimentată doar cu LNG și rezervor dublu permite o autonomie record de până la 1.600 km. De asemenea, Stralis NP 460 dispune de cele mai eficiente tehnologii pentru reducerea consumului și de cabine confortabile pentru călătoriile lungi.

”Anul trecut am început revoluția camioanelor pentru distanțe lungi alimentate cu gaz cu Stralis NP de 400 CP. Acum lansăm o gamă complet nouă de camioane alimentate cu gaz, care livrează performanță și productivitate în misiunile de transport pe distanțe lungi, cu posibilitatea de a obține emisii aproape de zero la alimentarea cu bio-LNG”, a declarat Pierre Lahutte, președintele Iveco.

Utilizarea biometanului are și beneficiul reducerii dependenței de combustibilii fosili, deoarece poate fi generat din resturi menajere, agricole, din industria alimentară sau chiar din canalizare. Biometanul poate fi produs local, reducând drastic nevoia de transport al energiei. În plus, procesele de producție generează produse secundare valoroase, precum bio-CO2 pentru unitățile de refrigerare și bio-fertilizatori pentru agricultură.

Noul motor Iveco Cursor 13 NP, proiectat de FPT Industrial special pentru transport internațional, este cel mai puternic motor alimentat cu gaz de pe piață, dar și o soluție ”single fuel”, fiind alimentat doar cu gaz. Sistemul de post-tratare este compact și ușor, nu necesită regenerare sau aditivi, cu beneficii în ce privește sarcina utilă și timpul de disponibilitate. Noul motor are zgomote și vibrații reduse, datorită utilizării unei rate de compresie de 12:1, mult sub cea de 17:1 folosită în ciclul diesel.

Stralis NP 460 este și primul camion alimentat cu gaz care dispune de o transmisie automatizată de ultimă generație, HI-TRONIX cu 12 viteze, care are o eficiență de 99,7%, cea mai bună răspândire a rapoartelor și cel mai bun raport cuplu-greutate din clasă. Noua transmisie reduce timpul necesar schimbării treptelor cu 10% față de modelul precedent. Ea oferă de asemenea noi funcții, precum ”rocking”, patru trepte pentru marșarier și noi posibilități pentru prize de putere. HI-TRONIX vine în standard cu un retarder hidraulic integrat și funcție ”hill-holder”.

Articolul complet in editia din Decembrie a revistei Cargo&Bus

LANSARE: Noul Ford Transit Custom

postat 22 nov. 2017, 05:11 de Utilizator necunoscut   [ actualizat la 22 nov. 2017, 05:11 ]

Noua autoutilitară de o tonă Ford Transit Custom se prezintă cu un design nou și îndrăzneț, cu un interior complet nou și oferă o productivitate îmbunătățită pentru companiile europene. 

Transit Custom este cea mai vândută furgonetă din segmentul său în 2015 și 2016 și continuă să conducă în clasamentele din acest an, cu 86.400 de unități vândute până în luna septembrie. Comenzile pentru noua generație se vor deschide în Europa în decembrie, noul Transit Custom urmând să fie livrat clienților la începutul anului 2018.

Animat de revoluționarul motor diesel Ford EcoBlue de 2.0 litri, Transit Custom a fost regândit pentru a oferi semnificativ mai multe elemente tehnice și capacități îmbunătățite. Oferta include o versiune ECOnetic a autoutilitarei, aceasta punând la dispoziție un consum mai bun și emisii de 148 de grame CO2/km.

Cu noul design frontal îndrăzneț, subliniat de grila specifică Transit cu trei bare orizontale paralele, furgoneta Ford de o tonă le oferă șoferilor mediul ideal pentru un birou mobil, punându-le acestora la dispoziție o cabină care vine cu spații de depozitare de neegalat în segment, cu ergonomie și comfort ameliorate și conectivitate ușurată de opțiunile SYNC 3 și MyFord Dock. Printre sistemele introduse în premieră în zona autovehiculelor comerciale se numără Limitatorul de viteză inteligent (Intelligent Speed Assist).

”Transit Custom a fost un succes fabulos încă de la lansare, iar această nouă versiune ridică ștacheta și mai mult. Am ascultat cu atenție dorințele clienților noștri și oferim acum o furgonetă de o tonă care e mai atrăgătoare la nivel stilistic, mai productivă și e plină de elemente tehnologice inteligente”, a declarat Hans Schep, manager general Vehicule Comerciale în cadrul Ford Europa.

Noua generație Transit Custom deschide drumul pentru introducerea unei versiuni hibride cu încărcare la priză (Plug-in Hybrid, PHEV) capabilă să ruleze cu emisii zero. Aceasta va începe să fie produsă în serie în 2019. Ea folosește un sistem hibrid avansat care are ca țintă atingerea unei autonomii cu emisii zero de peste 50 de kilometri și care are în componența tehnică multipremiatul motor Ford 1.0 EcoBoost, utilizat pentru prelungirea autonomiei. Utilitara hibridă va începe o serie de teste la Londra, în flotele unor clienți mari Ford, în luna decembrie a acestui an.

Articolul complet in editia din Decembrie a revistei Cargo&Bus

STRATEGIE: MAN investește masiv în modernizarea fabricilor

postat 22 nov. 2017, 05:07 de Utilizator necunoscut   [ actualizat la 22 nov. 2017, 05:07 ]

O vopsitorie pentru cabine de ultimă generație și noua clădire principală a Centrului de Dezvoltare MAN sunt exemple grăitoare pentru continuarea investițiilor producătorului german de vehicule comerciale în principala sa fabrică, situată în Munchen.

MAN și-a propus să îmbunătățească eficiența tuturor diviziile sale, dar în același timp să își retehnologizeze rețeaua internațională de producție. Fiecare fabrică a primit un profil clar și independent, a fost modernizată și i-a fost ajustată capacitatea de producție. Până în 2020, producătorul de vehicule comerciale va investi aproximativ 2,4 miliarde de euro în modernizarea fabricilor sale.

Dintre acestea, 1,1 miliarde de euro vor fi cheltuiți între 2015 și 2020 doar în fabrica sa principală din Munchen, unde se produc camioanele grele MAN. Pe lângă construirea unei noi fabrici de cogenerare și a altor proiecte precum extinderea atelierului de caroserie, compania a pus în operare o nouă vopsitorie.

Procesul de vopsire extrem de eficient din noua facilitate constă în pretratare, vopsire catodică prin scufundare și rotație, etanșare și aplicarea chitului. Procesul de rotație în baia de vopsea permite o reducere semnificativă a utilizării consumabilelor și chimicalelor. În plus, filtrarea extrem de eficientă reduce nivelul de particule din aer cu 90%, iar consumul de apă cu 80%. Utilizarea tehnologiilor inovatoare permite îmjumătățirea emisiilor pentru acest proces, reducerea consumului de vopsea cu 15% și a celui de energie cu până la 25%. Noile sisteme sunt echipate cu cele mai noi tehnologii ecologice și ajută compania în obținerea statutului de ”Green Factory”.

Articolul complet in editia din Decembrie a revistei Cargo&Bus

EVENIMENT: DAF a deschis noua vopsitorie pentru cabine din Westerlo

postat 22 nov. 2017, 05:02 de Utilizator necunoscut   [ actualizat la 22 nov. 2017, 05:02 ]

Vicepremierul belgian Kris Peeters și președintele executiv al PACCAR Mark Pigott au inaugurat oficial, luna trecută, noua vopsitorie pentru cabine de camion a DAF Trucks din Westerlo (Belgia). Facilitatea este rezultatul unei investiții de 100 de milioane de euro și setează noi standarde în ce privește calitatea, eficiența și protecția mediului.

DAF a deschis în 1966 fabrica din Westerlo, unde se produc cabine și punți pentru camione grele și de tonaj mediu. DAF Flandra este printre cele mai mari companii din Belgia, cu aproximativ 2.600 de de angajați.

Noua vopsitorie de cabine are 144 de metri lungime, 58 de metri lățime și 26 de metri înălțime, oferind clienților posibilitatea de a alege din 3.000 de nuanțe de culoare. Capacitatea noii facilități este de 300 de cabine pe zi și 70.000 pe an, ceea ce reprezintă o creștere cu 50% față de capacitatea curentă. Astfel, noua fabrică vine în întâmpinarea viitoarelor creșteri ale vânzărilor DAF în Europa și pe glob.

Noua vopsitorie DAF este printre cele mai moderne facilități de acest gen din lume. Ea a fost construită în cooperare cu furnizorii Cordeel Company, Eisenmann și Dürr, lideri în domeniul facilităților de vopsire pentru industria automotive. Duzele roboților vopsitori ultra-moderni se rotesc cu până la 50.000 rpm pentru a produce o calitate de top și a minimiza consumul de vopsea.

Alături de calitatea și eficiența excelente, protecția mediului a fost un alt punct de interes pentru noua vopsitorie de cabine DAF. Folosirea sistemelor avansate de vopsire a avut ca rezultat o reducere cu 50% a emisiilor.

Articolul complet in editia din Decembrie a revistei Cargo&Bus

LANSARE: Motor Scania alimentat cu gaz pentru transporturi lungi

postat 22 nov. 2017, 04:59 de Utilizator necunoscut   [ actualizat la 22 nov. 2017, 04:59 ]

Scania 13 litre gas engineSödertälje, SwedenPhoto: Göran Wink 2017
Lansarea motorului Scania OC13 alimentat cu gaz marchează startul soluțiilor alternative din noua generație de camioane. Motorul OC13 se bazează pe motorul legendar al Scania de 13 litri și funcționează conform principiului Otto, cu bujii și combustie completă.

În Europa există un interes tot mai mare pentru vehiculele alimentate cu biogaz sau gaz natural, ca urmare a creșterii disponibilității, a îmbunățirii infrastructurii și a rezultatelor economice pentru transportatori. În plus, gazul natural oferă o reducere a emisiilor de CO2 de aproximativ 15%.

Motoarele Scania alimentate cu gaz se bazează pe o combustie stoichiometrică, în care carburantul și oxigenul sunt arse complet. Similar unui motor pe benzină, combustia este inițiată de bujii, iar pre-amestecarea carburantului se face înaintea intrării în cilindri.

Noul motor de 13 litri este disponibil întodeauna cu transmisiile automatizate Scania Opticruise. ”În timpul dezvoltării, scopul nostru a fost să obținem cea mai bună manevrabilitate. Performanțele și caracteristicile ar trebui să corespundă cu cele ale unui motor diesel modern”, a explicat Folke Fritzson, Senior Engineer la Scania R&D și membru al echipei care a dezvoltat motoarele Scania alimentate cu gaz.

Soluțiile privind rezervoarele sunt un alt aspect important. Atât rezervoarele de LNG (gaz lichefiat la rece) cât și cele de CNG (gaz comprimat) pot fi comandate direct la Scania. Versiunile LNG oferă o autonomie mai mare, deoarece este disponibilă o cantitate mai mare de combustibil.

Articolul complet in editia din Decembrie a revistei Cargo&Bus

TEHNOLOGIE: Primul proiect cu plutoane de camioane multi-marcă

postat 22 nov. 2017, 04:54 de Utilizator necunoscut   [ actualizat la 22 nov. 2017, 04:54 ]

Scania și Volvo vor participa împreună la un studiu privind plutoanele de camioane pe drumurile publice, Sweden4Platooning. Cei doi producători suedezi de camioane vor avea ca parteneri în proiect pe DB Schenker, Institutul Regal de Tehnologie, Institutul de Cercetări al Suediei (RISE) și Administrația Suedeză de Transport.

Scopul proiectului este de a studia întregul potențial al tehnologiei, care poate reduce emisiile de carbon și poate face transportul de mărfuri mai eficient. DB Schenker operează zilnic camioane de la ambii producători, fapt ce constituie o noutate valoroasă a proiectului, deoarece întregul potențial al plutoanelor poate fi realizat doar când camioane din mărci diferite comunică între ele.

”Plutoanele au potențialul de a îmbunătăți fluența traficului pe autostrăzi și de a reduce impactul transporturilor asupra mediului. Totuși, tehnologia va ajunge pe piață doar dacă vehicule de la mai multe mărci se pot găsi unele pe altele”, a declarat Gunnar Tornmalm, șef de predezvoltare în cadrul departamentului Systems Development al Scania.

Când camioanele circulă aproape unul în spatele altuia, consumul de carburant este îmbunătățit ca urmare a reducerii frecării cu aerul. Rezistența aerodinamică este responsabilă pentru 25% din consumul de carburant al unui camion, iar cu cât vehiculele pot circula mai aproape unul de altul, cu atât este mai mare potențialul de economisire.

Articolul complet in editia din Decembrie a revistei Cargo&Bus

TEHNOLOGIE: Daimler Trucks lansează conceptul de camion greu electric Vision One

postat 22 nov. 2017, 04:47 de Utilizator necunoscut   [ actualizat la 22 nov. 2017, 04:48 ]

E-FUSO Vision One E-FUSO Vision One
Mitsubishi Fuso Truck and Bus Corporation (MFTBC), parte a Daimler Trucks, a consolidat angajamentul mărcii FUSO pentru alternativele de mobilitate prin lansarea în premieră mondială a unui concept de camion greu 100% electric, cu o autonomie de până la 350 de kilometri.

La Salonul Auto de la Tokyo, desfășurat luna trecută, MFTBC a anunțat că va electrifica în anii următori întreaga sa gamă de camioane și autobuze. Cu aceeași ocazie, compania a prezentat E-FUSO, o marcă dedicată exclusiv camioanelor și autobuzelor electrificate. O altă dovadă a acestei strategii este E-FUSO Vision One, un concept de camion greu 100% electric. Inițiativa va fi sprijinită de accesul la expertiza Daimler în domeniul bateriilor și tehnologiei de încărcare.

”E-FUSO Vision One este o perspectivă asupra unui camion greu electric viabil și subliniază angajamentul nostru pentru electrificarea întregii game de produse. FUSO este de mulți ani un pionier în electrificarea camioanelor, iar recent am lansat eCanter, primul camion ușor electric produs în serie. Cu eCanter am dovedit că este viabilă comercializarea unui camion electric, care are costuri de operare mai mici cu 1.000 de euro la fiecare 10.000 km parcurși. Cum tehnologia bateriilor evoluează rapid, vom continua să dezvoltăm camioane și autobuze electrice, care vor avea un impact pozitiv asupra mediului și economiei”, a declarat Marc Llistosella, președinte și CEO al Mitsubishi Fuso Truck and Bus Corporation și șeful Daimler Trucks Asia.

E-FUSO Vision One este un concept de camion heavy-duty complet electric, cu o masă maximă admisă de aproximativ 23 de tone. Sarcină utilă a modelului este de aproximativ 11 tone, cu doar două tone mai puțin decât echivalentul său diesel. El poate fi echipat cu pachete de baterii cu o capacitate de până la 300 kWh, care permit obținerea unei autonomii operaționale de până la 350 km cu o singură încărcare.

Articolul complet in editia din Decembrie a revistei Cargo&Bus

LIVRARE: Mercedes-Benz Econic, acum și în versiune autotractor NGT

postat 22 nov. 2017, 04:43 de Utilizator necunoscut   [ actualizat la 22 nov. 2017, 04:44 ]

Teamwork: Das neue Werk-Shuttle mit dem Mercedes-Benz Econic NGT wurde von Roma in enger Zusammenarbeit mit Stern Auto und Daimler für die Zugmaschine sowie der FSN Fahrzeugbau GmbH für den Trailer entwickelt. Teamwork: the new plant shuttle on the basis of the Mercedes-Benz Econic NGT was developed by Roma in close cooperation with Stern Auto and Daimler for the tractor unit and FSN Fahrzeugbau GmbH for the trailer.
Roma KG, un producător bavarez de obloane, jaluzele și ecrane textile, a comandat primul autotractor Econic cu motor Euro VI alimentat cu gaz. Modelul Econic NGT a fost ales deoarece se potrivește perfect cu noul concept de logistică și depozitare al companiei.

”Considerațiile de mediu au jucat un rol important în această alegere. Operațiunile cu gaz natural ne permit să realizăm transporturile dintre fabrica noastră din Burgau și noul nostru centru logistic din Scheppach cu cele mai mici emisii posibile”, a declarat Werner Riedmann, șef de logistică la Roma KG.

Noul tractor cu două axe, masă maximă de 18 tone și ampatament de 3900 mm este special din mai multe perspective. În primul rând, este primul model Mercedes-Benz Econic NGT aprobat pentru noul motor ecologic Euro VI alimentat cu gaz, destinat operațiunilor cu până la 40 de tone. Econic NGT este de asemenea o parte importantă a noului concept de logistică și depozitare al companiei Roma.

Înălțimea semiremorcii și cea a rampelor noului centru logistic din Jettingen-Scheppach sunt armonizate optim, astfel încât marfă să poată fi descărcată convenabil și sigur atât prin partea din spate, cât și prin lateral. Camionul va face curse între depozitul din Scheppach și fabrica aflată în apropiere, la Burgau. Șoferii vor beneficia de ergonomia modelului Econic. Conceptul cu intrare joasă ușurează urcările și coborârile frecvente, iar spațiul vitrat panoramic asigură o vizibilitate maximă, foarte utilă în traficul aglomerat din fabrică. Semiremorca a fost produsă de FSN-Fahrzeugtechnik în Bentwisch, lângă Rostock.

Inima lui Econic NGT Euro VI este noul motor alimentat cu gaz natural M 936 G. Acesta este bazat pe motorul turbodiesel OM 936, din noua generație ”BlueEfficiency Power”, are o capacitate de 7,7 litri și este alimentat cu gaz natural comprimat (CNG). Motorul are o putere maximă de 302 CP (222 kW) la 2000 rpm, un cuplu maxim de 1200 Nm între 1200 și 1600 rpm și este cuplat la o transmisie automată Allison cu 6 viteze.

Articolul complet in editia din Decembrie a revistei Cargo&Bus

1-10 of 365