Cargo‎ > ‎

Articole Cargo


TEHNOLOGIE: Serviciile online MAN ajută clienții să micșoreze costurile

postat 31 iul. 2017, 03:40 de Ionut Paduraru   [ actualizat la 31 iul. 2017, 03:41 ]

Costul total de proprietate (TCO) este un termen cheie în stabilirea costurilor pentru cei care doresc să-și consolideze și să-și crească poziția pe piață, în ciuda concurenței din ce în ce mai mari. Din acest motiv, MAN își susține clienții cu optimizarea costurilor în toate domeniile, prin intermediul noului website www.tco.man.

Când vine vorba despre transparență în toate costurile operaționale ale camionului, abordarea MAN este de a oferi încredere, informație și servicii. De aceea, noua prezență pe internet a MAN (www.tco.man) rezumă și sistematizează metodic toate aspectele care pot crește eficiența companiilor de transport, prin intermediul produselor și serviciilor MAN.

Bineînțeles, costul de achiziție și consumul de carburant rămân principalii factori evidențiați în utilizarea vehiculelor comerciale. Totuși, începerea luării în calcul a tuturor costurilor directe și indirecte într-o manieră atentă și unitară permite o prognoză solidă pe termen lung și menținerea unei balanțe pozitive. Clienții MAN pot găsi informații detaliate pe www.tco.man, împărțite în trei secțiuni: Vehicul, Șofer și Servicii. Echilibrarea perfectă a acestor trei componente, combinată și conectată într-o abordare integrată, contribuie semnificativ la eficiența și succesul companiei de transport.

Activitatea fiecărei companii de transport este bazată și centrată pe flota sa de vehicule. Una dintre soluțiile MAN privind vehiculele este TGX EfficientLine 3, un campion dovedit al eficienței. Modelul consumă cu până la 6,5% mai puțin decât precedesorul său, TGX EfficientLine 2, datorită introducerii mai multor inovații. De exemplu, noul sistem predictiv de menținere a vitezei de croazieră, MAN EfficientCruise, bazat pe GPS, este disponibil acum în combinație cu funcția de rulare liberă EfficientRoll și cu noua cutie de viteze MAN TipMatic. La acestea se adaugă optimizarea consistentă a întregului lanț cinematic și a noilor motoare MAN D26, care sunt mai eficiente și mai puțin poluante, dar în același timp au performanțe de putere și cuplu mai mari decât la generația precedentă. Secțiunea Vehicule a www.tco.man explică în amănunt felul în care aceste elemente interacționează.

Articolul complet în ediția din August a revistei Cargo&Bus

COMPETIȚIE: Adrian Țintea a câștigat etapa națională Optifuel Challenge

postat 31 iul. 2017, 03:35 de Ionut Paduraru   [ actualizat la 31 iul. 2017, 03:36 ]

Renault Trucks a organizat la începutul lunii trecute finala națională a competiției de condus economic Optifuel Challenge 2017. Finala a fost câștigată de Adrian Țintea, de la compania de transport Țintar Spedition, care va reprezenta România în finala internațională de la Madrid (17-19 octombrie).

Etapele preliminare s-au desfășurat, începând din luna aprilie, la Cluj, Oradea, București, Brașov, Bacău, Buzău, Pitești, Constanța și Timișoara. Cei peste 200 de șoferi participanți au fost evaluați și ierarhizați în funcție de rezultatele de consum și de timpul în care au parcurs traseul. Performanțele șoferilor au fost contabilizate de sistemul Optifleet, pe baza unui algoritm elaborat datorită experienței de peste 20 de ani a Renault Trucks în ceea ce privește conducerea economică. Optifleet măsoară eficiența conducerii pe baza a trei criterii principale: anticiparea (utilizarea inerției vehiculului și a pedalei de frână), folosirea corectă a vehiculului (timp petrecut în zona eficientă) și timpul petrecut la ralanti.

”Am avut peste 200 de participanți în cadrul evenimentului, pe parcursul a trei luni, în cele 9 locații. În total am parcurs peste 6.000 km în cadrul acestei competiții. Rezultatul este foarte clar: avem camioane foarte bune, dar șoferii buni fac diferența. Scopul Optifuel Challenge este, desigur, condusul economic, dar nu doar atât. Competiția reprezintă, de asemenea, o oportunitate de a ne expune produsele și de a arăta publicului cele mai importante elemente și opțiuni. Dar produsele nu ar valora nimic dacă nu ar exista șoferii, care reprezintă activele companiei și operațiunilor noastre”, a declarat Peter Eriksson, directorul general al Volvo Group Trucks România.

În urma etapelor regionale, cei mai buni 29 de șoferi s-au calificat în finala națională, unde au concurat pentru trofeul de ”eco-șoferul anului” și pentru dreptul de a reprezenta România în finala internațională din Spania. Și în cadrul finalei naționale de la Brașov, departajarea s-a făcut pe baza datelor înregistrate de sistemul Optifleet și a timpului. În prima fază, șoferii au fost împărțiți în două grupe de câte 10 și una de 9 pe trei camioane Renault Trucks T Optifuel. Șoferul care a obținut cel mai bun rezultat pe fiecare vehicul s-a calificat în faza a doua, desfășurată pe un al patrulea camion. Aici s-a impus Adrian Țintea, reprezentant al companiei Țintar Spedition, urmat de Adrian Georgescu (Geniad) și de Vlad Adrian Betea (Eurospeed).

Articolul complet în ediția din August a revistei Cargo&Bus

ANVELOPE: Michelin X Multi, inovație pentru transportul regional

postat 31 iul. 2017, 03:26 de Ionut Paduraru   [ actualizat la 31 iul. 2017, 03:27 ]

Michelin a lansat gama de anvelope pentru transport regional X Multi, noua generație a celei mai populare game de anvelope pentru camioane grele care merg pe distanțe mici și medii. Testele oficiale au arătat că noua generație are un randament kilometric mai mare cu 15-20% decât gama precedentă Michelin X MultiWay 3D, fără costuri suplimentare.

Concepute pentru a combina cel mai mic cost pe kilometru cu aderența excelentă în toate condițiile meteo, noile anvelope sunt disponibile în patru dimensiuni de bază: 315/70 R 22.5 (pentru toate osiile și osia motoare) și 385/55 R 22.5 (pentru osia de direcţie şi remorcă). Gama X Multi va fi extinsă prin lansarea modelelor 295/60 R 22.5 și 315/60 R 22.5 X Multi D în luna septembrie și apoi a noului model 3.15/70 R 22.5 X Multi D Remix la începutul anului 2018.

Michelin X Multi încorporează cele mai noi tehnologii. POWERCOIL este o nouă generație de cabluri din oțel mai ușoare, dar mai robuste, ceea ce înseamnă că anvelopa este mai ușoară, dar fără pierderi de forță sau rezistență. INFINICOIL este un fir de oțel continuu, care poate fi lung de până la 400 de metri, înfășurat în jurul anvelopei pentru a oferi o stabilitate mai mare pe tot parcursul vieții, oferind anvelopelor o robustețe și durabilitate crescută. Tehnologia REGENION prezintă blocuri de rulare auto-regenerabile ce includ șanțuri ascunse, care apar pe măsură ce banda de rulare se uzează, pentru a menține aderența, tracțiunea și siguranța pe întreaga durată de viață a anvelopei. CARBION este un material rezultat dintr-un proces inovator de amestecare în care anumite componente ale benzii de rulare sunt amestecate atunci când sunt în stare lichidă, rezultând un material mai uniform. Acest material mărește performanța kilometrică a anvelopei și îmbunătățește rezistența la rulare.

La fel ca toate anvelopele Michelin pentru camioane, gama Michelin X Multi este construită folosind carcasa îmbunătăţită Michelin de înaltă calitate. Astfel, anvelopele pot fi recanelate și reșapate prin procesul Michelin REMIX, reducând costurile operaționale ale transportatorilor.

Noua Michelin X Multi F este o anvelopă pentru osia de direcţie de 385/55 R 22.5 care oferă un randament kilometric crescut cu până la 20% în comparație cu predecesoarea sa. Michelin X Multi F 385/55 R 22.5 este prima anvelopă polivalentă de această dimensiune din portofoliul Michelin.

Concepută pentru toate tipurile de drumuri întâlnite în transportul regional și național, X Multi F conţine o generație nouă de amestec de cauciuc la banda de rulare, care permite o reducere a adâncimii de profil, fără ca acest lucru să afecteze kilometrajul. Adâncimea redusă a benzii de rulare presupune mai puțină mișcare a benzii, ceea ce reduce căldura acumulată și uzura.
Un alt factor care crește rezistența anvelopei Michelin X Multi F este faptul că zona benzii de rulare este cu 6 mm mai lată decât la modelul predecent. Acest lucru are ca efect optimizarea zonei de contact cu suprafața șoselei și diminuarea şi mai mare a ratei de uzură.

Pe lângă longevitatea îmbunătățită, Michelin X Multi F oferă de asemenea nivele înalte de siguranță în diferite condiții de vreme dificilă, datorită combinării unor compuși noi de cauciuc și includerea de lamele Delta în designul benzii de rulare. Lamelele Delta sunt concepute în mod special adânci, cu tăieturi plasate strategic în unele zone care îmbunătățesc frânarea și aderenţa la virare în condiții de iarnă și pe șosele alunecoase. În plus, lamelele sunt aliniate cu direcția de rotație pentru a crea o dispunere egală de uzură atunci când anvelopa este folosită în prima parte a vieţii.

Michelin X Multi F are un calificativ B pentru rezistența la rulare conform etichetării la nivel european. Acest lucru îi asigură pe operatori că folosesc una din cele mai bune anvelope din clasă în ceea ce privește consumul de combustibil.


Noua Michelin X Multi Z este o anvelopă 315/70 R 22.5 pentru toate osiile care oferă o creștere a kilometrajului cu până la 15% în comparație cu cea a modelului precedent. Concepută pentru toate tipurile de drumuri întâlnite în transportul regional și național, X Multi Z prezintă o nouă generație de amestec de cauciuc la banda de rulare, care permite o reducere a adâncimii de profil fără a afecta kilometrajul. Noua tehnologie REGENION, posibilă datorită imprimării inovatoare 3D pe metal, permite mulajul blocurilor de profil auto-regenerante, ce conțin caneluri circulare ascunse care apar în timp ce banda de rulare se uzează. Aceste caneluri circulare ascunse garantează că aderența, tracțiunea și siguranța sunt la un nivel optim pe toată durata de viață a anvelopei și în orice condiții meteo. În plus, marcajul 3PMSF demonstrează performanța și siguranța în condiții de iarnă.

Cea mai recentă generație a anvelopei pentru osia motoare Michelin X Multi D 315/70 R 22.5 are un randament kilometric crescut cu până la 20% în comparație cu cea a modelului predent. X Multi D prezintă câteva inovații specifice Grupului Michelin, incluzând o nouă generație de amestec de cauciuc, care creşte durata de viață a anvelopei și îmbunătățeşte siguranța.
Pe lângă profilul REGENION cu blocuri de profil auto-regenerante, șanțurile Tower Pump ajută la evacuarea apei printr-o acțiune de pompare, pentru a îmbunătăți aderența în condiții umede. Anvelopa emite mai puțin zgomot, datorită blocurilor de profil rigide și compacte, combinate cu un mulaj ce funcționează ca o barieră fonică sub forma unor blocuri de cauciuc din canalele longitudinale.

Articolul complet în ediția din August a revistei Cargo&Bus

PREZENTARE: Mai multă putere pentru Volvo FE

postat 31 iul. 2017, 03:17 de Ionut Paduraru   [ actualizat la 31 iul. 2017, 03:18 ]

VOLVO FE 350
Volvo Trucks a lansat modelul Volvo FE 350, proiectat pentru o masă maximă în combinație de până la 44 de tone. Noua versiune dispune de un motor de 350 CP și 1.400 Nm, dar și o nouă punte față care suportă sarcini de până la 9 tone. Astfel, unul dintre cele mai versatile modele ale Volvo Trucks devine un competitor puternic pentru distribuția grea, transportul deșeurilor și aplicațiile ușoare din construcții.

”Volvo FE este un camion flexibil și agil, care operează la fel de eficient în transportul regional, precum și în condițiile de trafic urban aglomerat. Acum extindem și mai mult gama sa de aplicații, oferind o alternativă cu performanțe mai înalte și sarcină utilă crescută, pentru a veni în întâmpinarea cerințelor clienților”, a declarat Anders Edenholm, managerul segmentului de Distribuție în cadrul Volvo Trucks.

Volvo FE 350 este proiectat pentru o combinație maximă de până la 44 de tone. Basculantele, automacaralele sau camioanele de gunoi sunt doar câteva exemple de aplicații pentru vehicule cu 3 axe în care puterea mai mare este o condiție necesară pentru obținerea unei productivități mai înalte. Motorul D8K 350 Euro 6 este disponibil cu toate versiunile de cabină, inclusiv cea cu intrare joasă, și poate fi combinat cu transmisia Volvo's I-Shift sau una complet automată.

Modelul Volvo FE 350 va fi disponibil pe toate piețele Euro 6. Comenzile s-au putut face încă de luna trecută, iar producția va începe în luna septembrie. Volvo Trucks a precizat că alte noutăți privind gama FE vor fi făcute publice, în etape, în această toamnă.

În același timp cu introducerea modelului diesel Volvo FE 350, Volvo Trucks extinde și gama pentru clienții care preferă camioanele alimentate cu gaz. Noutatea din acest domeniu este Volvo FE 320 CNG, alimentat cu gaz natural comprimat, care poate fi de asemenea comandat cu orice tip de cabină (de zi, confort, de dormit sau cu intrare joasă).

Articolul complet în ediția din August a revistei Cargo&Bus

TEHNOLOGIE: Renault Trucks va lansa un nou camion demonstrativ

postat 31 iul. 2017, 03:12 de Ionut Paduraru   [ actualizat la 31 iul. 2017, 03:12 ]

Renault Trucks își continuă cercetările în domeniul îmbunătățirii eficienței energetice a camioanelor pentru distanțe lungi. Proiectul FALCON și-a propus să dezvolte o combinație completă pentru transport greu de marfă care se demonstreze un potențial ambițios de reducere a consumului de carburant și implicit a emisiilor de CO2, grație designului inovator.

Consumul redus de carburant se află în centrul dezvoltării vehiculelor Renault Trucks, care sunt proiectate să fie centre de profit pentru transportatori. În linie cu Optifuel Lab 1 și Optifuel Lab 2, iar mai recent cu proiectul Urban Lab 2 pentru vehicule de distribuție urbană, Renault Trucks se angajează acum să dezvolte o nouă combinație experimentală, proiectată să consume cu 13% mai puțin carburant decât o combinație standard tractată de un Renault Trucks T.

Proiectul FALCON (Flexible & Aerodynamic Truck for Low CONsumption) este condus de Renault Trucks cu un consorțiu de parteneri, printre care Faurecia, Michelin, Total, Fruehauf, Wezzoo, Benomad, Styl'Monde, Polyrim, Enogia, IFPEN, Școala Centrală din Lyon (LMFA) și IFSTTAR. Proiectul va primi și suport financiar din partea statului francez, prin intermediul fondului FUI Regions.

Renault Trucks a gândit noul proiect nu doar ca un vehicul laborator, ci având o finalitatea practică. Noul model va intra în producție pe termen mediu, iar inginerii își propun să obțină cu el o profitabilitate a investiției clienților în maximum doi ani, în condiții normale de operare. Dezvoltările tehnice se concentrează pe optimizarea aerodinamicii combinației tractor-remorcă, pe anvelope conectate cu rezistență scăzută la rulare, pe un condus predictiv și funcții de administrare a carburantului, dar și un sistem de propulsie îmbunătățit, cu o nouă generație a sistemului Rankine de recuperare a căldurii și un lubrifiant optimizat. Cu excepția sistemului Rankine, toate aceste tehnologii vor fi pregătite să fie integrate în vehiculul demonstrativ și testate în condiții reale la sfârșitul anului 2018.

Proiectul FALCON, care se va încheia în 2020, îi oferă companiei Renault Trucks un nou laborator pe roți, nu doar pentru evaluarea tehnologiilor menite a reduce și mai mult consumul camioanelor pentru distanțe lungi, dar și pentru pregătirea în vederea viitoarelor regulamente europene privind volumele, dimensiunile, anvelopele și emisiile de CO2 ale vehiculelor grele de marfă.

TEHNOLOGIE: Iveco Stralis, kit aerodinamic pentru remorci înalte

postat 31 iul. 2017, 03:08 de Ionut Paduraru   [ actualizat la 31 iul. 2017, 03:09 ]

IVECO has teamed up with Aerodyne to develop a new range of air management kits to reduce drag when Stralis tractors are operating with very tall trailers.
Inginerii Iveco au colaborat cu specialistul în reducerea consumului Aerodyne pentru a dezvolta în comun o nouă gamă de kituri de management al aerului, care vor reduce rezistența la înaintare când autotractoarele Stralis vor opera cu remorci foarte înalte.

Disponibil pentru comandă în rețeaua de dealeri Iveco, kitul aerodinamic este disponibil în două dimensiuni și poate fi ajustat telescopic. Cel mai mic dintre cele două sisteme a fost proiectat pentru remorci cu înălțimi între 4,08 și 4,28 metri, iar cel mai mare pentru remorci cu dimensiuni între 4,22 și 4,7 metri.

Kiturile aerodinamice au fost dezvoltate de Aerodyne cu ajutorul programului de design 3D CAD și a tehnologiei CNC Machining. Deflectoarele au fost apoi construite la sediul Aerodyne din Lincolnshire. Kiturile sunt produse din GRP și vin în standard în culoarea alb, dar pot fi livrate clienților și în nuanțele lor preferate.

Calculele efectuate pe un model Stralis licențiat pentru 44 de tone (dar încărcat tipic doar parțial) cu o remorcă de 4,6 metri înălțime au arătat că rezistența aerului devine principalul factor care afectează consumul de carburant de la viteze de doar 80 km/h. Cu noul kit Aerodyne montat se estimează că se poate obține o reducere a coeficientului aerodinamic de 25%, fapt ce îmbunătățește semnificativ consumul de carburant.

”În operațiunile tipice, amortizarea prețului pentru kitul aerodinamic se poate face în mai puțin de șase luni. În plus, acesta are potențialul de a elimina 10 tone de CO2 în fiecare an, grație consumului îmbunătățit. Este un argument convingător pentru un operator care transportă în mod regulat remorci cu două punți sau foarte înalte și ne așteptăm la un interes semnificativ din partea clienților de Stralis”, a spus Ryan Kingston, directorul general al Aerodyne.

Kitul Aerodyne a primit un cod de identificare pentru piese oficiale Iveco și poate fi comandat în rețeaua de dealeri Iveco, pentru echiparea vehiculelor noi sau pentru montarea pentru vehiculele deja existente. Kitul poate fi montat pe toate unitățile cap tractor cu cabină Stralis Hi-Way, inclusiv pe modelele vârf de gamă Stralis XP și Stralis NP.

ANVELOPE: Primul ansamblu cu calificativ AAA pentru rezistență la rulare

postat 31 iul. 2017, 03:04 de Ionut Paduraru   [ actualizat la 31 iul. 2017, 03:04 ]

Gama de anvelope Michelin X Line Energy reprezintă primul ansamblu complet ce obține calificativul AAA pentru eficienţă energetică, în conformitate cu standardele europene de etichetare. Astfel, companiile de transport vor putea să își aleagă prima echipare dsponibilă pe piață cu etichetare A pentru rezistenţa la rulare pentru fiecare osie a vehiculului.

Această echipare le va permite transportatorilor să economisească în medie o jumătate de litru la fiecare 100 km în comparație cu anvelopele Michelin X Line Energy cu calificativ BBA, la rândul lor un etalon în ce privește consumul redus de carburant. Pentru întreaga viaţă a anvelopelor, înainte de orice recanelare sau reșapare, această reducere se traduce într-o economie de peste 1.600 de euro cu carburantul. Astfel, gama Michelin X Line Energy le permite companiilor de transport să facă economii substanțiale.

Prin lansarea pe piață a anvelopei Michelin X Line Energy D2, singura anvelopă pentru osia motoare care a obținut calificativul A pentru rezistență la rulare (conform normelor europene de etichetare) și Michelin X Line Energy F 385/55 R22.5 pentru osia faţă, ce a obținut la rândul ei cel mai mare calificativ pentru eficiență energetică, Michelin este singurul producător de anvelope de pe piață care oferă firmelor de transport echiparea completă cu cel mai mare calificativ pentru rezistența la rulare. Eficiența energetică adusă de anvelopele Michelin este, prin urmare, optimă pentru toate osiile: Front, D2 - Drive și Trailer. De asemenea, încorporând tehnologiile inovatoare ale tuturor celorlalte dimensiuni, a fost recent lansată pe piață versiunea 355/50 R22.5 omologată pentru F&T.

Anvelopa Michelin X Line Energy Front pentru osia faţă, cu dimensiunea de 385/55 R22.5, beneficiază de un nou profil al benzii de rulare, pentru o rezistență la rulare și mai mică, menținând în același timp o aderență excelentă, datorită lamelelor longitudinale Raindrop. Această anvelopă are o carcasă Energy Flex, dispune de marcaj M+S și are un randament kilometric mai mare cu până la 20% comparativ cu generațiile precedente.

Noua anvelopă Michelin X Line Energy D2 este singura anvelopă pentru osia motoare cu calificativ A pentru rezistența la rulare. Această performanță este obținută datorită profilui unic al benzii de rulare. De exemplu, coroana extrem de compactă limitează deformarea blocurilor de profil pe măsură ce anvelopele se uzează, ajutând astfel la reducerea rezistenței la rulare. De asemenea, lamelele longitudinale Raindrop regenerează canalele benzii de rulare la mijlocul vieţii anvelopelor și asigură o exploatare durabilă a acestora. Astfel, banda de rulare se regenerează singură. Noul model oferă, de asemenea, o aderență excelentă datorită lamelor Tower Pump, care îmbunătățesc frânarea, tracțiunea și aderența transversală pe suprafețele umede, prin stocarea temporară a apei. În plus, tehnologia 3D de scurgere cu micro-picături de apă în baza modelului benzii de rulare face blocurile mai robuste și rezistente la cuplu, îmbunătățind astfel longevitatea anvelopei.

Lansată la începutul lui 2013, anvelopa de remorcă Michelin X Line Energy T menține caracteristicile care i-au permis să obțină calificativul A pentru rezistență la rulare și să producă performanțe remarcabile. În plus, randamentul kilometric este îmbunătățit cu cel puțin 12% față de generația precedentă.

Articolul complet în ediția din August a revistei Cargo&Bus

TEHNOLOGIE: Fleetboard Truck Guard, o lună de la idee la prototip

postat 31 iul. 2017, 02:56 de Ionut Paduraru   [ actualizat la 31 iul. 2017, 02:56 ]

Erstes Mock-up des Fuel Report des Fleetboard Truck Guard: Big-Data-Lösung, die Auffälligkeiten beim Tankfüllstand aufzeigt First mock-up of the Fleetboard Truck Guard Fuel Report: a big-data solution that identifies anomalies in fuel tank levels
Una dintre marile provocări ale soluțiilor digitale este aducerea rapidă a produsului la maturitate de piață și disponibilitatea lui pentru clienți. Provocarea este rezolvată de Fleetboard prin așa-numitul Innovation Funnel, un proces prin care ideile digitale au fost puse în practică începând cu mijlocul lui 2016. Sugestiile despre viitoarele soluții digitale pot fi înaintate în Innovation Funnel de angajați, parteneri și clienți.

La un atelier care a avut loc în luna mai la Munchen, intitulat ”Driving logistics forward”, un grup de jurnaliști a ales din trei idei propuse pe ”Fleetboard Truck Guard”, care are ca scop prevenirea furturilor de carburant prin monitorizarea vehiculelor cu ajutorul diferitelor dispozitive montate pe camion. Dispozitivele sunt conectate digital cu vehiculul și cu o aplicație. Imediat ce un furt este detectat, o alarmă și un mesaj sunt transmise automat pe ecranul managerului de flotă și pe dispozitivul mobil al șoferului.

Steven Quaak, angajatul Fleetboard care a prezentat ideea la Munchen, a avut patru săptămâni în care să formeze o echipă mică și agilă care să construiască prototipul și să alcătuiască planul de afaceri asociat. Echipa a petrecut patru săptămâni având numeroase discuții cu departamentele de dezvoltare, vânzări și marketing ale Mercedes-Benz Trucks și cu peste 20 de clienți din 5 țări. Discuțiile au identificat o serie de probleme tehnice, în special în ce privește montarea ulterioară a senzorilor și camerelor, dar și asigurarea unei surse de energie când motorul este oprit.

Din perspectiva clienților, există o cerere considerabilă pentru soluții de prevenire a furturilor de carburant, dar cu cerința clară de a nu trebui să investească în echipamente suplimentare. Ca un prim pas, clienții ar dori un sistem de monitorizare simplu, care să arate orice anomalie legată de carburant. În consecință, echipa de proiect a schimbat abordarea originală și a renunțat la dispozitivele hardware, concentrându-se pe o soluție pur digitală mult mai ieftină, mai atractivă și mai ușor de implementat.

Primul pas de rezolvat a fost Raportul privind combustibilul, care presupune o evaluare a datelor și subliniază anomaliile, precum un nivel al motorinei prea scăzut în comparație cu consumul. Fleetboard a dezvoltat astfel o soluție capabilă să compare datele existente legate de nivelurile de umplere, consum și viteza medie a camionului.

Clientul primește o comparație inteligentă a rezultatelor, care îl scutește de sarcina consumatoare de timp de a compara chitanțele de motorină cu datele telematice, pentru a identifica abaterile. Este posibilă o raportare zilnică, săptămânală sau lunară, iar clienții pot identifica locurile și momentele în care este pierdută motorină de obicei și de a lua măsurile necesare. De exemplu, șoferii pot fi instruiți să se asigure că nivelul de carburant al vehiculelor parcate în locuri vulnerabile este scăzut, pentru a minimiza pierderile. Echipa a pregătit deja un prototip al Raportului privind combustibilul, care va fi testat în curând cu câțiva clienți.

Articolul complet în ediția din August a revistei Cargo&Bus

SPECIAL: Compania Fejer Top din Brașov folosește un remorcher Volvo FH

postat 31 iul. 2017, 02:52 de Ionut Paduraru

Specificul muncii de recuperare este acela că… nu există un specific! Fiecare intervenţie este altfel – altă şosea, alt vehicul, altă vreme şi alt şofer. Singurul element care nu se schimbă şi care trebuie să facă faţă oricărei provocări este acest remorcher Volvo FH din Braşov.

Activitatea de tractare-recuperare pare simplă, la prima vedere. E foarte ușor să agăţi cârligul de camionul sau de autobuzul defect sau avariat și să-l tragi cu troliul. Dar e mult mai bine să gândești de zece ori înainte de a acţiona. Pentru a nu complica și mai mult situaţia, avariind și mai rău camionul, trebuie să intuiești următoarea manevră, să te adaptezi și să găsești soluţia cea mai bună.

Dar pentru așa ceva ai nevoie de experienţă și de un echipament polivalent și performant. Acesta sunt și motivele pentru care compania Fejer Top din Brașov a optat pentru un remorcher cu șasiu Volvo FH. ”Astăzi, tehnica de top este atât de performantă și de greu de diferenţiat, încât, în decizia de cumpăra un șasiu sau altul, am luat în calcul ca argument 80% relaţiile excelente cu oamenii, cu reprezentanţii de vânzări și service. Și la acest capitol Volvo Trucks stă foarte bine aici, în Brașov”, spune Fejer Tibor-Pal, proprietarul noului remorcher și specialist în operaţiuni de recuperare de ani buni.

La un asemenea vehicul special, șasiul costă și cântărește cam o treime din vehiculul final. Cu toate acestea, el este baza solidă pentru tot ce va fi adăugat, iar Volvo a avut câteva atuuri imposibil de ignorat. Spre exemplu, șasiul modelului Volvo FH a fost singura configuraţie tip 8x4 de pe piaţă cu reductoare laterale, arcuri lamelare și discuri de frână la toate roţile. Tot Fejer Tibor-Pal a ţinut neapărat ca viitorul remorcher să aibă cutie de viteză manuală, pe motiv că în activitatea sa există deseori situaţii care au nevoie de un control de mare acurateţe, cu adevărat special. Ca specialist care vizitează la fiecare doi ani expoziţia europeană dedicată acestor echipamente (Internationale Fachausstellung Bergen & Abschleppen), vrând să fie la curent cu cele mai noi invenţii, Fejer preferă o cutie de viteze clasică. ”Unii preferă șasiuri înalte, cu mai mult de două punţi motoare. Eu consider că această categorie de camioane de tractare este perfectă doar pentru șosele. Basculantele din cariere sau de pe câmpuri pot fi aduse pe asfalt, ridicate și tractate cu felurite utilaje care lucrează de obicei în acel moment, în acel loc. Noul meu Volvo FH, chiar în această dimineaţă, a avut de remorcat un camion de bușteni defect. Am urcat cu el agăţat pe serpentinele de lângă Predeal și, când am întrebat cât cântărește, am aflat că depășea 65 tone. Ce aș putea să-i cer mai mult acestui motor de 460 CP? Desigur, niște cai putere în plus sunt mereu bineveniţi”, mai aflăm de la proprietarul remorcherului.

La configurarea șasiului acestui camion a contribuit și carosierul EMPL, poate cel mai cunoscut din Europa pentru suprastructurile sale. Acesta cunoștea deja foarte bine șasiul Volvo, chiar înainte de a-l primi propriu-zis, fapt ce a contribuit la scurtarea timpului de proiectare a amplasării echipamentului Bison 200 și a tuturor accesoriilor.

Articolul complet în ediția din August a revistei Cargo&Bus

LA O CAFEA CU... Renaud du Boucheron: ”Nevoile consumatorilor români de anvelope de camion sunt echilibrate, diverse, dar în același timp exigente”

postat 31 iul. 2017, 02:45 de Ionut Paduraru   [ actualizat la 31 iul. 2017, 02:46 ]

Invitatul nostru din această ediție este Renaud du Boucheron, Director Comercial – anvelope pentru camioane, Michelin Europa Centrală și de Sud. Am vorbit cu această ocazie despre activitatea Michelin din România în ultima perioadă, despre cele mai noi și mai populare produse și servicii ale companiei, despre așteptările după lansarea noilor game de anvelope de camion pentru distanțe lungi și transporturi regionale, precum și despre provocările pieței de anvelope de camion din România.

Cum a fost anul 2016 pentru Michelin în România?
Anul 2016 a fost un an pozitiv, în care am continuat să ne apropiem mai mult de partenerii noștri, continuând tradiția de evenimente dedicate lor, precum Michelin Mobility Forum. Acest eveniment este o excelentă oportunitate de a dialoga cu partenerii, de a lua pulsul pieței și de a înțelege care sunt provocările cu care se confruntă. Feed-back-ul din piață ne ajută să venim cu propuneri integrate, soluții de business care să aducă o reală valoare.
De asemenea, a fost un an deosebit de important pentru noi deoarece a fost anul în care am lansat o gamă nouă de anvelope cu utilizare specializată, gama de anvelope MICHELIN X WORKS, ce răspunde nevoilor din ce în ce mai specifice ale utilizatorilor din domeniul construcțiilor. Pentru că suntem convinși că produsele noastre sunt sigure și rezistente în exploatări dificile, ne angajăm să oferim clienților banii înapoi în cazul în care anvelopele sunt distruse accidental în timpul utilizării. Ne bucurăm că putem propune această ofertă clienților noștri, ca urmare a ascultării permanente a nevoilor lor. Suntem convinși că produsele noastre din gama MICHELIN X WORKS contribuie la sustenabilitatea afacerilor clienților noștri.

Ce așteptări aveți pentru 2017, având în vedere și rezultatele din prima parte a anului?
În primul semestru al anului 2017, piața de anvelope pentru camioane din România a fost aproape constantă față de aceeași perioadă a anului 2016. Cea mai semnificativă evoluție din punct de vedere al volumelor este cea a segmentului de anvelope pentru transport regional, acesta crescând cu aproximativ 8%. Nu ne așteptăm la răsturnări de situație semnificative pentru următoarea perioadă, piața menținându-și tendința de la începutul anului, aceasta urmărind tendința pozitivă a principalilor indicatori economici.

Care sunt principalele caracteristici ale pieței de anvelope de camioane din România?
Cu un segment premium reprezentând 45% din totalul pieței de anvelope pentru camioane din România, în primele 6 luni ale lui 2017, putem observa că nevoile consumatorilor români sunt echilibrate, diverse, dar exigente în același timp. Pe de o parte avem consumatorii care devin din ce în ce mai conștienți de faptul că un produs premium le poate aduce beneficii reale pe termen lung, apoi avem acei consumatori care urmăresc diferite performanțe, dar rămân sensibili la preț. Din acest motiv, pentru Michelin este esențial să ascultăm vocea consumatorului și să acționăm în concordanță cu nevoile acestuia. Echipele din teren ne ajută zi de zi să înțelegem mai bine nevoile pieței și să avem o ofertă personalizată pentru toate tipurile de cerințe ale transportatorilor. Astfel suntem pregătiți să susținem creșterea afacerilor partenerilor noștri, prin soluțiile potrivite care aduc valoare.

Care dintre produsele Michelin au cel mai mare succes în România?
Aș spune că succesul unei anumite game este strâns legat de specificul infrastructurii de aici. Astfel, segmentul de anvelope pentru transport regional continuă să aibă cea mai mare pondere în piață. Cele mai căutate dimensiuni de transportatori sunt 385/65 R22.5, 315/70 R22.5 și 315/80 R22.5, iar cele mai populare produse sunt cele din gama regională MICHELIN X Multi, care asigură clienților cele mai mici costuri totale de operare.

Articolul complet în ediția din August a revistei Cargo&Bus

1-10 of 309