Cargo‎ > ‎Articole Cargo‎ > ‎

ANIVERSARE: Unimog la 70 de ani

postat 2 nov. 2016, 02:38 de Cargo Magazin   [ actualizat la 2 nov. 2016, 02:39 ]
În urmă cu 70 de ani, mai precis la 9 octombrie 1946, Unimog Prototype 1 era suspus primului test de drum. Camionul fără plafon și încărcat complet cu lemne a fost condus chiar de proiectantul-șef Heinrich Rößler, pe drumuri forestiere dificile.

Istoria acestui model este strâns legată de situația dificilă a Germaniei de după al doilea război mondial. Criza alimentară din 1945 și 1946 l-a făcut pe Albert Friedrich, fost șef de dezvoltare a motoarelor de avioane la Daimler-Benz AG, să se gândească la un vehicul motorizat care să crească productivitatea în agricultură.

1945 a fost anul decisiv pentru realizarea proiectului Unimog. Albert Friedrich s-a întors la Stuttgart-Untertürkheim în iunie 1945, din dorința de a ajuta la reconstrucția Daimler-Benz AG.

În același an, pe 4 august, un inginer Daimler din subordinea lui Friedrich a desenat prima schiță a vehiculului agricol dorit de acesta. Schița revizuită a fost prezentată la 7 septembrie directorilor companiei, care nu s-au arătat interesați de proiect. Totuși, proiectul a fost propus la 9 octombrie la Comisia de control al producției a autorităților militare americane, cu o cerere de permisiune pentru construirea a 10 vehicule de test. Aprobarea a venit la 20 noiembrie 1945.

Între timp, Friedrich strânsese legăturile cu compania siderurgică Erhard & Söhne, iar în decembrie 1945 proiectul a devenit o realitate. La 2 ianuarie 1946, Friedrich a lăsat conducerea ...

Articolul complet în ediția de noiembrie a revistei Cargo&Bus