Cargo‎ > ‎Articole Cargo‎ > ‎

ANVELOPE: Asistență rutieră în două ore cu ServiceLine 24h de la Goodyear

postat 1 sept. 2016, 06:25 de Cargo Magazin   [ actualizat la 1 sept. 2016, 06:26 ]
Timpul mediu pentru asistența rutieră necesar în 2015 pentru a soluționa o pană, în cazul unei asistențe oferite prin serviciul ServiceLine 24h de la Goodyear de către partenerii din rețeaua europeană TruckForce, a fost sub 121 de minute.

Aceasta înseamnă economii importante pentru operatorii de vehicule, grație reducerii semnificative a timpului de oprire și a neproductivității acestora. Se preconizează că aplicația pentru telefon mobil, recent introdusă pentru serviciul ServiceLine 24h, va reduce acest timp și mai mult.

Datele înregistrate în 2015 acoperă atât Europa, cât și Marea Britanie. Anul trecut, în serviciul ServiceLine 24h de la Goodyear s-au înregistrat 57.435 de solicitări cu nivel ridicat de prioritate, peste 47.000 dintre acestea fiind în Marea Britanie. Aceste solicitări au fost soluționate cu ajutorul furnizorilor din rețeaua de service TruckForce de la Goodyear. Timpul necesar înregistrat de la primirea apelului în recepția centrului Goodyear ServiceLine 24h și momentul în care vehiculul a pornit din nou la drum a fost în medie de 121 de minute.

Un timp foarte scurt de rezolvare a unei situații la stradă și de returnare a camionului în serviciu înseamnă timpi de livrare respectați și clienți satisfăcuți. Și exact aceasta oferă Goodyear, grație serviciului său de asistență rutieră ServiceLine 24h și rețelei extinse de service TruckForce.

”Suntem foarte mândri de performanța pe care rețeaua noastră de parteneri TruckForce o are. În cazul unui incident legat de anvelopa unui camion, operatorii de vehicule comerciale doresc un ...

Articolul complet în ediția de septembrie a revistei Cargo & Bus