Cargo‎ > ‎Articole Cargo‎ > ‎

ANVELOPE: Primul ansamblu cu calificativ AAA pentru rezistență la rulare

postat 31 iul. 2017, 03:04 de Utilizator necunoscut   [ actualizat la 31 iul. 2017, 03:04 ]
Gama de anvelope Michelin X Line Energy reprezintă primul ansamblu complet ce obține calificativul AAA pentru eficienţă energetică, în conformitate cu standardele europene de etichetare. Astfel, companiile de transport vor putea să își aleagă prima echipare dsponibilă pe piață cu etichetare A pentru rezistenţa la rulare pentru fiecare osie a vehiculului.

Această echipare le va permite transportatorilor să economisească în medie o jumătate de litru la fiecare 100 km în comparație cu anvelopele Michelin X Line Energy cu calificativ BBA, la rândul lor un etalon în ce privește consumul redus de carburant. Pentru întreaga viaţă a anvelopelor, înainte de orice recanelare sau reșapare, această reducere se traduce într-o economie de peste 1.600 de euro cu carburantul. Astfel, gama Michelin X Line Energy le permite companiilor de transport să facă economii substanțiale.

Prin lansarea pe piață a anvelopei Michelin X Line Energy D2, singura anvelopă pentru osia motoare care a obținut calificativul A pentru rezistență la rulare (conform normelor europene de etichetare) și Michelin X Line Energy F 385/55 R22.5 pentru osia faţă, ce a obținut la rândul ei cel mai mare calificativ pentru eficiență energetică, Michelin este singurul producător de anvelope de pe piață care oferă firmelor de transport echiparea completă cu cel mai mare calificativ pentru rezistența la rulare. Eficiența energetică adusă de anvelopele Michelin este, prin urmare, optimă pentru toate osiile: Front, D2 - Drive și Trailer. De asemenea, încorporând tehnologiile inovatoare ale tuturor celorlalte dimensiuni, a fost recent lansată pe piață versiunea 355/50 R22.5 omologată pentru F&T.

Anvelopa Michelin X Line Energy Front pentru osia faţă, cu dimensiunea de 385/55 R22.5, beneficiază de un nou profil al benzii de rulare, pentru o rezistență la rulare și mai mică, menținând în același timp o aderență excelentă, datorită lamelelor longitudinale Raindrop. Această anvelopă are o carcasă Energy Flex, dispune de marcaj M+S și are un randament kilometric mai mare cu până la 20% comparativ cu generațiile precedente.

Noua anvelopă Michelin X Line Energy D2 este singura anvelopă pentru osia motoare cu calificativ A pentru rezistența la rulare. Această performanță este obținută datorită profilui unic al benzii de rulare. De exemplu, coroana extrem de compactă limitează deformarea blocurilor de profil pe măsură ce anvelopele se uzează, ajutând astfel la reducerea rezistenței la rulare. De asemenea, lamelele longitudinale Raindrop regenerează canalele benzii de rulare la mijlocul vieţii anvelopelor și asigură o exploatare durabilă a acestora. Astfel, banda de rulare se regenerează singură. Noul model oferă, de asemenea, o aderență excelentă datorită lamelor Tower Pump, care îmbunătățesc frânarea, tracțiunea și aderența transversală pe suprafețele umede, prin stocarea temporară a apei. În plus, tehnologia 3D de scurgere cu micro-picături de apă în baza modelului benzii de rulare face blocurile mai robuste și rezistente la cuplu, îmbunătățind astfel longevitatea anvelopei.

Lansată la începutul lui 2013, anvelopa de remorcă Michelin X Line Energy T menține caracteristicile care i-au permis să obțină calificativul A pentru rezistență la rulare și să producă performanțe remarcabile. În plus, randamentul kilometric este îmbunătățit cu cel puțin 12% față de generația precedentă.

Articolul complet în ediția din August a revistei Cargo&Bus