Cargo‎ > ‎Articole Cargo‎ > ‎

COMPETIȚIE: Adrian Țintea a câștigat etapa națională Optifuel Challenge

postat 31 iul. 2017, 03:35 de Utilizator necunoscut   [ actualizat la 31 iul. 2017, 03:36 ]
Renault Trucks a organizat la începutul lunii trecute finala națională a competiției de condus economic Optifuel Challenge 2017. Finala a fost câștigată de Adrian Țintea, de la compania de transport Țintar Spedition, care va reprezenta România în finala internațională de la Madrid (17-19 octombrie).

Etapele preliminare s-au desfășurat, începând din luna aprilie, la Cluj, Oradea, București, Brașov, Bacău, Buzău, Pitești, Constanța și Timișoara. Cei peste 200 de șoferi participanți au fost evaluați și ierarhizați în funcție de rezultatele de consum și de timpul în care au parcurs traseul. Performanțele șoferilor au fost contabilizate de sistemul Optifleet, pe baza unui algoritm elaborat datorită experienței de peste 20 de ani a Renault Trucks în ceea ce privește conducerea economică. Optifleet măsoară eficiența conducerii pe baza a trei criterii principale: anticiparea (utilizarea inerției vehiculului și a pedalei de frână), folosirea corectă a vehiculului (timp petrecut în zona eficientă) și timpul petrecut la ralanti.

”Am avut peste 200 de participanți în cadrul evenimentului, pe parcursul a trei luni, în cele 9 locații. În total am parcurs peste 6.000 km în cadrul acestei competiții. Rezultatul este foarte clar: avem camioane foarte bune, dar șoferii buni fac diferența. Scopul Optifuel Challenge este, desigur, condusul economic, dar nu doar atât. Competiția reprezintă, de asemenea, o oportunitate de a ne expune produsele și de a arăta publicului cele mai importante elemente și opțiuni. Dar produsele nu ar valora nimic dacă nu ar exista șoferii, care reprezintă activele companiei și operațiunilor noastre”, a declarat Peter Eriksson, directorul general al Volvo Group Trucks România.

În urma etapelor regionale, cei mai buni 29 de șoferi s-au calificat în finala națională, unde au concurat pentru trofeul de ”eco-șoferul anului” și pentru dreptul de a reprezenta România în finala internațională din Spania. Și în cadrul finalei naționale de la Brașov, departajarea s-a făcut pe baza datelor înregistrate de sistemul Optifleet și a timpului. În prima fază, șoferii au fost împărțiți în două grupe de câte 10 și una de 9 pe trei camioane Renault Trucks T Optifuel. Șoferul care a obținut cel mai bun rezultat pe fiecare vehicul s-a calificat în faza a doua, desfășurată pe un al patrulea camion. Aici s-a impus Adrian Țintea, reprezentant al companiei Țintar Spedition, urmat de Adrian Georgescu (Geniad) și de Vlad Adrian Betea (Eurospeed).

Articolul complet în ediția din August a revistei Cargo&Bus