Cargo‎ > ‎Articole Cargo‎ > ‎

COMPETIȚIE: Iveco, prestație bună la prima participare în Raliul Mătăsii

postat 31 aug. 2017, 05:11 de Ionut Paduraru   [ actualizat la 31 aug. 2017, 05:11 ]
Echipa PETRONAS De Rooy IVECO a încheiat cu toate cele trei camioane prima sa participare în Raliul Mătăsii, văzută ca cea mai importantă repetiție înainte de Dakar 2018. Camioanele Iveco au terminat la general pe locurile 4, 6 și 16.

Ediția 2017 a Raliului Drumul Mătăsii a avut loc, în perioada 5-22 iulie, în Rusia, Kazahstan și China, de-a lungul a 14 etape care au însumat aproape 10.000 km. La prima sa participare în acest raliu, Iveco și-a unit din nou forțele cu echipa PETRONAS De Rooy și a intrat în cursă cu trei camioane. Liderul echipei, Gerard De Rooy, a luat startul la bordul unui nou Powerstar, cu care se pregătește pentru participarea în Dakar 2018. Al doilea Powerstar a fost condus de noul venit în echipă, kazahul Artur Ardavichus, fost pilot pentru Kamaz și Tatra în Dakar. Echipa a fost completată de Ton van Genugten, la bordul unui Iveco Trakker.

Misiunea Iveco se anunța una dificilă, urmând să lupte cu gigantul Kamaz chiar pe terenul în care sunt dezvoltate camioanele de curse ale producătorului rus. Competiția a debutat fericit pentru Iveco, cu un podium pentru Ton van Genugten și locurile 5 și 6 pentru De Rooy și Ardavichus în prima etapă. De Rooy și Ardavichus au recidivat în etapa a doua, cu locurile 2 și 3. În etapa a treia a fost din nou rândul lui Ton van Genugten să termine pe podium, iar De Rooy și Ardavichus au sosit iar pe 2 și pe 3 în etapa a patra. După patru etape, Iveco ocupa locurile 2, 3 și 10 la general.

Dar ghinionul avea să lovească în etapa a cincea. După un început bun, Gerard De Rooy a avut o defecțiune care i-a adus o penalizare de 112 ore și jumătate, ce l-a scos practic din lupta pentru locurile fruntașe. Au urmat alte două etape grele pentru Iveco, dar cel mai constant a fost kazahul Artur Ardavichus, care nu a mai coborât sub locul 5 la general. Ardavichus a terminat la final pe locul 4, după cele trei camioane Kamaz conduse de Dmitry Sotnikov, Anton Shibalov și Airat Mardeev. Ton van Genugten a venit pe 6 la general, după un camion Maz, iar Gerard De Rooy nu a putut urca, din cauza penalizărilor, mai sus de locul 16.

Articolul complet în ediția din Septembrie a revistei Cargo&Bus