Cargo‎ > ‎Articole Cargo‎ > ‎

COMPETIȚIE: Un român în finala mondială The Drivers’ Fuel Challenge

postat 2 sept. 2016, 01:50 de Cargo Magazin   [ actualizat la 2 sept. 2016, 01:50 ]
Șoferul român Florin Olteanu, de la compania Costi Trans, a ocupat locul secund în finala regională pe Europa Centrală și de Est a The Drivers’ Fuel Challenge, competiția de condus economic organizată de Volvo Trucks. Olteanu a fost depășit doar de cehul Tomas Horcicka, care a câștigat finala regională și a plecat acasă cu marele premiu, un autoturism Volvo V40 R Design.

Finala regională Market Central East a The Drivers’ Fuel Challenge 2016 a avut loc în Ungaria, pe faimosul circuit Hungaroring. La etapa de la Budapesta au participat campionii naționali din Bosnia-Herțegovina, Bulgaria, Croația, Cehia, Macedonia, România, Serbia, Slovacia, Slovenia și Ungaria, aleși din cei aproape 2.500 de șoferi profesioniști înscriși la concursurile din aceste 10 țări. Pe 17 septembrie, cei 10 campioni naționali din regiune au avut o primă întâlnire cu circuitul Hungaroring, unul dintre cele mai tehnice din lumea Formulei 1. Aceștia au făcut un tur de recunoaștere, la bordul unui cap tractor Volvo. ”Cel mai dificil mi se par curbele de pe circuit. Sunt foarte strânse, nu se compară cu serpentinele de pe drumurile obișnuite”, spunea după această recunoaștere reprezentantul nostru.

A doua zi, pe 18 septembrie, circuitul de Formula 1 devenea pentru prima dată gazda unui concurs de condus economic pentru camioane. Campionii naționali din cele 10 țări din regiune au condus de această dată combinații complete, încărcate la maximum, tractate de o versiune specială Volvo FH, echipată cu motor de 13 litri și 500 CP și cutie de viteze I-Shift Dual Clutch. Aceasta este prima cutie de viteze automatizată cu două ambreiaje care echipează camioane de serie, făcând o nouă legătură cu lumea mașinilor sport.

Primul element de legătură era, bineînțeles, circuitul de la Hungaroring. Cele 14 viraje dificile, acele de păr, porțiunile în urcare sau în coborâre și zonele cu restricții de viteză au constituit un mediu de concurs foarte provocator pentru cei 10 finaliști. Aceștia trebuiau să parcurgă cu cel mai mic consum posibil trei tururi de circuit, care însumau în total 13.143 de metri. Și, pentru că ne aflam totuși pe un circuit de curse, condiția elementară pentru clasarea în concurs era parcurgerea celor 3 ture pe Hungaroring într-un timp sub 17 minute.

Aceasta a fost una dintre cele mai grele condiții, fatală pentru nu mai puțin de 4 concurenți, cei din ...

Articolul complet în ediția de septembrie a revistei Cargo & Bus