Cargo‎ > ‎Articole Cargo‎ > ‎

COMPETIȚIE: Volvo a premiat ”Cel mai eficient șofer de camion”

postat 2 oct. 2016, 09:12 de Cargo Magazin   [ actualizat la 2 oct. 2016, 09:13 ]
Cehul Tomáš Horčička a câștigat ediția 2016 a Volvo Trucks Drivers’ Fuel Challenge. La finala mondială au participat 28 de șoferi de camion, printre care și românul Florin Olteanu, iar rezultatul s-a stabilit atât în funcție de consumul realizat, cât și de timp.

În data de 9 septembrie, 28 de șoferi profesioniști din toată lumea au concurat în finala mondială Drivers' Fuel Challenge, desfășurată de circuitul de teste al Volvo Trucks din Goteborg. Concurenții trebuiau să parcurgă traseul de 6,9 km utilizând cât mai puțină motorină, iar cei care terminau cursa mai rapid decât timpul de referință de 12 minute și 30 de secunde primeau bonus. Pentru a câștiga, șoferii aveau astfel nevoie să mențină o viteză medie cât mai ridicată.

”Respectarea timpilor de livrare este foarte importantă pentru companiile de transport. Prin includerea limitelor de timp, aptitudinile dovedite în timpul concursului sunt mai practice și mai relevante pentru munca șoferilor de zi cu zi. Pentru a câștiga, șoferii trebuie să conducă într-o manieră bine plănuită, foarte anticipativă și eficientă”, a declarat Ricard Fritz, Senior Vice President Product and Vehicle Sales Volvo Trucks.

Carburantul reprezintă aproximativ o treime din costurile unei companii de transport. De aceea, Volvo Trucks lucrează continuu pentru îmbunătățirea eficienței ...

Articolul complet în ediția de octombrie a revistei Cargo&Bus