Cargo‎ > ‎Articole Cargo‎ > ‎

CRIZA RCA: Transportatorii, între grevă japoneză și protest național

postat 2 sept. 2016, 02:15 de Cargo Magazin   [ actualizat la 2 sept. 2016, 02:15 ]
La începutul lunii trecute, reprezentanții transportatorilor s-au întâlnit cu cei ai guvernului și ai ASF, în încercarea de a găsi o soluție la actuala criză de pe piața RCA. Întâlnirea a rămas fără rezultat, iar transportatorii au anunțat că vor organiza un amplu protest la București, pe data de 15 septembrie.

La întâlnirea de la Palatul Victoria au participat, din partea transportatorilor, reprezentanți ai asociațiilor UNTRR, COTAR, ARTRI, APTE 2002 și APULUM, vicepremierii Costin Borc și Vasile Dâncu din partea Guvernului și reprezentanți ai ASF. ”Reprezentanții Guvernului au precizat că vor face o analiză precisă pe datele furnizate de ASF și Consiliul Concurenței, însă nu pot preciza un termen exact când această analiză va fi finalizată și nici nu pot spune care vor fi soluțiile pe termen scurt pentru rezolvarea crizei de pe piața RCA și normalizarea tarifelor”, au declarat transportatorii la finalul discuțiilor.

”Guvernul României tratează extrem de superficial criza de pe piața RCA și creșterea dramatică a tarifelor RCA pentru transportatorii rutieri, apărând interesele asigurătorilor pe cheltuiala transportatorilor rutieri. Situația este cu atât mai gravă în condițiile în care actualul Guvern dorește adoptarea unui plan de dezvoltare al României, dar tot ce face în prezent este «să îngroape» industria transporturilor rutiere, al cărui aport în produsul intern brut este de peste ...

Articolul complet în ediția de septembrie a revistei Cargo & Bus