Cargo‎ > ‎Articole Cargo‎ > ‎

CURIERAT DPD: 90% dintre plicuri sunt trimise de companii

postat 1 aug. 2016, 05:23 de Cargo Magazin   [ actualizat la 5 aug. 2016, 00:29 de Emil Francu ]

Livrările de plicuri prin DPD România, unul dintre cei mai importanți jucători de pe piața locală de coletărie și curierat expres, sunt generate cu precădere de persoanele juridice. De asemenea, în medie, una din cinci livrări făcute de compania de curierat este pentru plicuri, iar majoritatea lor sunt expediate de furnizori de servicii, respectiv bănci.

Trimiterea de plicuri a reprezentat, în cazul DPD România, circa 19% din totalul livrărilor DPD realizate în primele 5 luni ale anului. Restul de 81% din volumul total de livrări DPD de la începutul lui 2016 a fost generat de colete. Din totalul plicurilor expediate, clienţii persoane juridice au generat cele mai multe expedieri, atât în prima parte a lui 2016, cât și în cursul anului trecut. Și în 2015 volumele au fost similare. Astfel, 21% dintre livrările companiei de anul trecut au fost pentru plicuri, iar 79% au fost colete.

”Clienții noștri persoane juridice au un aport de circa 90% din totalul trimiterilor de plicuri. Cele mai multe livrări pe acest segment sunt generate de furnizorii de servicii, care trimit facturi, de jucătorii din sectorul financiar-bancar, care expediază contracte sau alte documente către clienții lor, și de companiile de telecomunicații. Pe segmentul livrărilor de colete, clasamentul este condus de companiile care activează în sectorul de fashion, magazinele online, jucătorii din IT&C și cei din industria telecom”, a declarat Lucian Aldescu, CEO DPD România.

Potrivit acestuia, în ceea ce privește livrările către companii, circa 8% din totalul plicurilor și coletelor expediate prin DPD România a provenit din străinatate. Datele companiei mai arată că în preajma Sărbătorilor se trimit cele mai multe plicuri. 

Articolul complet în ediția de august a revistei Cargo & Bus