Cargo‎ > ‎Articole Cargo‎ > ‎

EVENIMENT: DAF a deschis noua vopsitorie pentru cabine din Westerlo

postat 22 nov. 2017, 05:02 de Utilizator necunoscut   [ actualizat la 22 nov. 2017, 05:02 ]
Vicepremierul belgian Kris Peeters și președintele executiv al PACCAR Mark Pigott au inaugurat oficial, luna trecută, noua vopsitorie pentru cabine de camion a DAF Trucks din Westerlo (Belgia). Facilitatea este rezultatul unei investiții de 100 de milioane de euro și setează noi standarde în ce privește calitatea, eficiența și protecția mediului.

DAF a deschis în 1966 fabrica din Westerlo, unde se produc cabine și punți pentru camione grele și de tonaj mediu. DAF Flandra este printre cele mai mari companii din Belgia, cu aproximativ 2.600 de de angajați.

Noua vopsitorie de cabine are 144 de metri lungime, 58 de metri lățime și 26 de metri înălțime, oferind clienților posibilitatea de a alege din 3.000 de nuanțe de culoare. Capacitatea noii facilități este de 300 de cabine pe zi și 70.000 pe an, ceea ce reprezintă o creștere cu 50% față de capacitatea curentă. Astfel, noua fabrică vine în întâmpinarea viitoarelor creșteri ale vânzărilor DAF în Europa și pe glob.

Noua vopsitorie DAF este printre cele mai moderne facilități de acest gen din lume. Ea a fost construită în cooperare cu furnizorii Cordeel Company, Eisenmann și Dürr, lideri în domeniul facilităților de vopsire pentru industria automotive. Duzele roboților vopsitori ultra-moderni se rotesc cu până la 50.000 rpm pentru a produce o calitate de top și a minimiza consumul de vopsea.

Alături de calitatea și eficiența excelente, protecția mediului a fost un alt punct de interes pentru noua vopsitorie de cabine DAF. Folosirea sistemelor avansate de vopsire a avut ca rezultat o reducere cu 50% a emisiilor.

Articolul complet in editia din Decembrie a revistei Cargo&Bus