Cargo‎ > ‎Articole Cargo‎ > ‎

EVENIMENT: Volvo Trucks România a premiat cel mai eficient şofer

postat 2 aug. 2016, 02:06 de Cargo Magazin   [ actualizat la 5 aug. 2016, 00:23 de Emil Francu ]
Florin Olteanu, de la compania Costi Trans, a câştigat finala naţională a competiţiei ”The Drivers’ Fuel Challenge”, care a avut loc la începutul lunii iulie la Volvo Trucks Center Brașov.

Cheltuielile legate de combustibil reprezintă cel puţin o treime din costurile totale ale transportatorilor. Un motiv suficient de important pentru ca reducerea consumului să fie o prioritate pentru Volvo Trucks, care caută în permanență să optimizeze camioanele şi serviciile conexe. Începând cu anul 2011, Volvo Trucks a iniţiat competiţia The Drivers' Fuel Challenge, având principal scop sublinierea importanței şoferului în economia de combustibil.

În acest an au fost disponibile două variante de înscriere în competiție: prima, cea tradiţională, a constat în înscrierea participanţilor la unul din cele șase centre Volvo Trucks (Bucureşti, Braşov, Timişoara, Cluj, Constanţa și Bacău) pentru testarea abilităţilor de condus economic cu un camion FH, echipat cu I-Shift Dual Clutch, pe un traseu prestabilit, într-un interval de timp fixat.

A doua variantă a constat în monitorizarea consumului online, prin intermediul sistemului Dynafleet. Aceasta s-a adresat companiilor de transport ce deţin camioane Volvo şi au abonament pentru serviciul Dynafleet activat. Stilul de condus al şoferilor a fost monitorizat pe o perioadă de 6 săptămâni, între 1 mai şi 12 iunie, în care au fost parcurşi minimum 10.000 km. Clasamentul şoferilor monitorizaţi online s-a realizat în funcţie de punctajul FES (Fuel Efficiency Score) măsurat cu sistemul Dynafleet, având la bază analizarea celor 4 grupe de indicatori cheie specifici stilului de condus economic: anticipare şi frânare, utilizarea motorului şi a transmisiei, mers în gol şi supraviteză.

La finala naţională de la Brașov au participat 24 de şoferi (primii 3 clasaţi în fiecare dintre cele 6 etape locale şi alți 6 calificaţi în urma monitorizării online prin Dynafleet). În total, ediţia din 2016 a competiției ”The Drivers' Fuel Challenge 2016” a avut 450 participanți.

Articolul complet în ediția de august a revistei Cargo & Bus