Cargo‎ > ‎Articole Cargo‎ > ‎

EXPOZIȚIE: Iveco Z Truck anticipează trecerea camioanelor la energie verde

postat 2 oct. 2016, 08:48 de Cargo Magazin   [ actualizat la 2 oct. 2016, 08:49 ]
Iveco a prezentat la IAA 2016 conceptul Iveco Z Truck, un camion pentru distanțe lungi cu impact zero asupra mediului înconjurătot, baza unui sistem de transport total sustenabil.

Iveco Z Truck are emisii zero de CO2, datorită utilizării tehnologiei LNG și a alimentării cu biometan. Conceptul are o aerodinamică excepțională, un sistem de recuperare a căldurii și rezervoare de bio-LNG suficiente pentru o autonomie de 2.200 km. Conceptul folosește tehnologii de condus automat pentru a se apropia de obiectivul de zero accidente.

Noile tehnologii și condusul autonom vor schimba și rolul șoferului, care va deveni treptat un operator logistic prezent la bord. Cabina are un design centrat pe șofer și poate fi reconfigurată în funcție de activitatea pentru care este folosită (condus, condus autonom, muncă de birou, odihnă). De asemenea, interfața om-mașină oferă doar informațiile dorite la momentul și locul potrivit. Iveco Z Truck este protejat de nu mai puțin de 29 de patente de invenții.

”Suntem martori la o revoluție declanșată de grija pentru mediu, economie și siguranță în vehicule și în jurul acestora. Iveco lucrează permanent la reducerea vehiculelor asupra mediului prin folosirea carburanților alternativi, precum bio-LNG. Cu Iveco Z Truck și cele 29 de ...

Articolul complet în ediția de octombrie a revistei Cargo&Bus