Cargo‎ > ‎Articole Cargo‎ > ‎

EXPOZIȚIE: Miză pe conectivitate și mobilitate electrică

postat 2 oct. 2016, 09:18 de Cargo Magazin   [ actualizat la 2 oct. 2016, 09:18 ]
Logistica viitorului se va baza pe conectivitatea dintre camioane, producători, clienți, transportatori, infrastructură, alte vehicule, ateliere service, carosieri și mulți alții. La ediția din acest an a IAA, Mercedes-Benz Trucks a abordat cele două tendințe majore ale viitorului: digitalizarea și mobilitatea electrică.

Urban eTruck este un camion 100% electric pentru distribuție pe distanțe scurte, cu 3 axe și o masă maximă permisă de 26 de tone. El funcționează silențios și nu are emisii directe, dar este echivalent cu un camion convențional în ce privește încărcătura și performanțele. Puntea spate este echipată cu motoare electrice plasate lângă butucii roților, care au o putere maximă de 2x125 kW și un cuplu de 2x500 Nm. Pachetul de baterii este unul modular. Aranjamentul de bază are o capacitate de 212 kWh, care permite o autonomie de aproximativ 200 km.


Mercedes-Benz Urban eTruck folosește un sistem interconectat care încorporează managementul bateriei și al încărcăturii, informațiile de la vehicul și date periferice. Construcția modulară a bateriilor este primul pas spre perfecționarea interacțiunii dintre controlul propulsiei și managementul furnizării de energie pentru a maximiza performanțele și autonomia. Camionul va dispune de sisteme precum Predictive Charge Management, Predictive Powertrain Control sau o versiune FleetBoard pentru distribuție urbană. Aceasta din urmă va folosi un sistem flexibil de ...

Articolul complet în ediția de octombrie a revistei Cargo&Bus