Cargo‎ > ‎Articole Cargo‎ > ‎

INEDIT: Comparativ KMAX versus FUELMAX

postat 2 oct. 2016, 08:41 de Cargo Magazin   [ actualizat la 2 oct. 2016, 08:42 ]
Testele comparative între produse similare din diferite mărci sunt la ordinea zilei, dar Transports Bertin, o companie internațională de logistică și transport cu sediul central în Franța, a făcut un test comparativ între două tipuri de anvelope Goodyear.

Pentru a afla care dintre anvelopele de camion FUELMAX sau KMAX oferă cel mai scăzut Cost de Utilizare pentru operațiunile sale, Transports Bertin a derulat un test folosind două camioane echipate cu cele mai recente generații de anvelope de la Goodyear. Rezultatele au arătat clar că atât anvelopele FUELMAX pentru un consum de carburant eficient, cât și anvelopele KMAX pentru kilometraj sporit, generează economii impresionante pentru flote.

Transports Bertin, ca multe alte companii de transport, operează cu vehiculele sale în diferite condiții, unele dintre acestea având aplicații de transport pe distanță lungă, în timp ce altele sunt implicate în operațiuni regionale. Această combinație face dificilă alegerea între linia Goodyear FUELMAX, optimizată pentru un consum de carburant eficient în cazul operațiunilor de transport pe distanță lungă, și linia KMAX pentru operațiuni regionale, unde kilomerajul este un aspect mult mai important.

Testele au fost derulate în două perioade de câte trei luni, în care înregistrarea datelor s-a făcut prin telemetrie. Rezultatele în termeni de consum au fost clar în favoarea gamei FUELMAX. Linia FUELMAX a dus la un consum mediu de 28,84 litri/100 kilometri, iar anvelopele KMAX au avut ...

Articolul complet în ediția de octombrie a revistei Cargo&Bus