Cargo‎ > ‎Articole Cargo‎ > ‎

INFRASTRUCTURĂ: Master Plan adoptat, CNADNR restructurată

postat 2 oct. 2016, 09:16 de Cargo Magazin   [ actualizat la 2 oct. 2016, 09:16 ]
Executivul a adoptat la mijlocul lunii trecute Hotărârea de Guvern pentru aprobarea Master Planulului General de Transport al României, primul document strategic ce reprezintă strategia de implementare a proiectelor pentru toate modurile de transport până în anul 2030.

Astfel, putem spune că România are în acest moment o strategie pe termen mediu și lung în ceea ce privește infrastructura sa de transport și este eligibilă pentru accesarea fondurilor structurale şi asigurarea continuităţii finanţării din partea Uniunii Europene. Practic, Master Planul General de Transport al României securizează construcția a 6.800 de km de drum, din care 1.500 km de autostradă și 1.800 de drum expres, dar și modernizarea a peste 5.000 de km de cale ferată, a 15 aeroporturi și 32 de porturi.

În cadrul aceleiași ședinte de guvern a fost adoptată și Ordonanța de Urgență prin care se reorganizează CNADNR și se înfiinţează Compania Naţională de Investiţii Rutiere SA (CNIR), companie distinctă, care are ca obiectiv principal implementarea proiectelor din Master Planul General de Transport pe sectorul rutier. Ea se va ocupa de construirea, reabilitarea și modernizarea autostrăzilor, a drumurilor expres, a drumurilor naţionale, a variantelor ocolitoare, precum şi a ...

Articolul complet în ediția de octombrie a revistei Cargo&Bus