Cargo‎ > ‎Articole Cargo‎ > ‎

LANSARE: Ediție limitată Actros 20 de ani

postat 1 aug. 2016, 04:42 de Cargo Magazin   [ actualizat la 4 aug. 2016, 23:06 ]
Mercedes-Benz Trucks va celebra aniversarea vârfului său de gamă cu un model special, care dispune de echipamente unice. Ediția limitată va combina trăsăturile distinctive ale lui Actros: siguranța, confortul și economia.

Prima generație Actros a avut premiera la Salonul Internațional IAA din 1996. De atunci, modelul a devenit practic echivalent cu transportul pe distanțe lungi din Europa, cu peste un milion de unități comercializate. Generația actuală, lansată în 2011, a continuat să seteze noi standarde. Chiar și în 2016, Actros și-a marcat aniversarea cu noi sisteme de siguranță și un consum de carburant îmbunătățit. Acum, companiile și șoferii pot sărbători împreună această aniversare, grație unei ediții limitate Actros. Ca și în urmă cu 20 de ani, noul model va fi prezentat publicului cu ocazia expoziției IAA Commercial Vehicles Show din luna septembrie.

Actros și-a propus întodeauna să fie un etalon în ce privește eficiența, siguranța și confortul în transportul greu pe distanțe lungi. Prima generație a venit cu o revoluție în domeniul siguranței: discuri de frână pe toate roțile și sistem electronic de frânare EBS. De-a lungul anilor s-au adăugat tot mai multe sisteme de asistență, ultimele exemple în acest sens fiind Active Brake Assist 4 și Sideguard Assist. Actros a deschis și drumul cutiilor de viteze parțial sau complet automatizate, dar și sistemului anticipativ Predictive Powertrain Control (PPC). În ce privește confortul, Actros vine în standard cu o cabină spațioasă cu podea plată pentru transportul pe distanțe lungi. Privind spre viitor, Actros și-a demonstrat posibilitățile de dezvoltare cu sistemele Highway Pilot și Highway Pilot Connect pentru conducerea în convoi conectat. Cu vânzări de peste 145.000 de unități începând din 2011, actuala generație este liderul segmentului în Europa. La exterior, noul model vine cu o apariție unică, datorită folosirii elementelor cromate sau din oțel inoxidabil. Alte trăsături speciale sunt aplicarea unei monograme aniversare cromate pe oglinzile retrovizoare, un cadru pentru logo-ul mărcii de sub parbriz, faruri bi-xenon cu aspect fumuriu și deflectoare de vânt pentru geamurile laterale. Oglinzile, grila radiatorului și elementele atașate pot fi vopsite în orice culoare dorită de client. Dacă se comandă panourile laterale aerodinamice, clapetele lor vor fi tot din oțel inoxidabil.

Articolul complet în ediția de august a revistei Cargo & Bus