Cargo‎ > ‎Articole Cargo‎ > ‎

LANSARE: Noi versiuni multi-axă în gamele XF și CF

postat 29 sept. 2017, 05:41 de Utilizator necunoscut   [ actualizat la 29 sept. 2017, 05:41 ]
workhouse
Noile game XF și XF sunt acum complete, după ce DAF Trucks a adăugat în ofertă opt configurații rigid cu 2,3 și 4 axe și trei autotractoare cu 3 și 4 axe. Noile camioane sunt mai ușor de carosat, cu până la 7% mai economice și cu cel puțin 100 kg mai ușoare.

Noile șasiuri rigide beneficiază de sistemul compact EAS de post-tratare a gazelor de eșapament, care poate fi montat în întregime între prima și a doua punte față (în cazul versiunii 8x4 FAD). Astfel, spațiul liber rămas poate fi folosit pentru echipamente sau rezervoare suplimentare. În mod similar, noile game de camioane sunt echipate cu motoare și eșapamente mai ușoare cu până la 100 kg, clienții DAF putând beneficia de o sarcină utilă mai mare. Noile punți și seturi tandem contribuie la scăderi de greutate de până la 250 kg în cazul CF FAD 8x4 pentru construcții.

Una dintre cele mai importante inovații din noul program CF și XF este noua punte spate directoare, care crește manevrabilitatea atât pentru tractoare, cât și pentru rigide. Ea beneficiază de noul sistem EHS (Electric Hydraulic Steering), mai ușor cu 30 kg. Direcția este foarte precisă, deoarece sistemul EHS calculează continuu unghiul optim pentru roțile punții spate, pe baza vitezei și a ampatamentului. Beneficiile sunt resimțite în special în traficul urban și la manevre. Minimizarea pierderilor de frecare și activarea pompei de direcție doar în timpul manevrelor aduce o reducere suplimentară de 1% a consumului de carburant. La viteze de peste 40 km/h, puntea se blochează singură pe direcția înainte, garantând o stabilitate maximă a vehiculului și un consum excelent. În plus, sistemul de direcție al punții spate are mai puține componente, fapt ce crește robustețea și fiabilitatea.

Noua punte spate directoare poate fi comandată pe versiunile 6x2 (rigid și tractor) și pe rigidele 8x2. Sistemul EHS este completat la vehiculele CF și XF 6x2 FAN de o nouă suspensie cu aer care poate fi coborîtă cu 90 mm și ridicată cu 185 mm în cel mai scurt timp, pentru o încărcare și descărcare rapidă a containerelor.

Articolul complet in editia din Octombrie a revistei Cargo&Bus.