Cargo‎ > ‎Articole Cargo‎ > ‎

LANSARE: Scania introduce o nouă generație de camioane

postat 2 sept. 2016, 04:18 de Cargo Magazin   [ actualizat la 2 sept. 2016, 04:18 ]
Scania a lansat, la 23 august, noua sa generație de camioane, rezultat a zece ani de dezvoltare și a celor mai mari investiții din istoria companiei. Cu noua gamă, Scania își extinde oferta actuală și poate oferi acum, grație sistemului său modular unic, mai multe niveluri de performanță, conectivitate și soluții de transport personalizate precis pentru fiecare tip de client.

Scania va lansa noua generație de camioane în mai multe etape, conform unui calendar atent plănuit, cu o concentrare clară pe diferite segmente de clienți. Producția noilor camioane va începe imediat la fabrica Scania de la Södertälje. Inițial va fi vorba de vehicule și servicii pentru transport pe distanțe lungi, dar noi modele vor intra în producție treptat, odată cu modernizarea fabricilor Scania.

”Astăzi lansăm nu doar o nouă gamă de camioane, ci și un mix unic și ingenios de soluții sustenabile, sub forma de produse și servicii pe 

care Scania le poate oferi în premieră. Ne concentrăm să le oferim clienților intrumentele necesare pentru atingerea profitabilității”, a declarat cu ocazia lansării Henrik Henriksson, președinte și CEO al Scania. 

”Cele mai evidente trăsături noi sunt noile cabine, dar adevărata inovație este legată de tehnologiile și serviciile care vor ajuta clienții să aibă o perspectivă asupra costurilor și câștigurilor. Scopul nostru este ca aceștia să poată obține o creștere sănătoasă, indiferent de tipul de aplicații sau de condițiile în care lucrează. Noua noastră gamă va redefini termenul de premium din industria de camioane”, a mai spus Henrik Henriksson.

În noua gamă de camioane Scania, toate motoarele Euro 6 au primit noi sisteme de management și instalații complet revizuite. Capacitatea de răcire superioară a noilor cabine permite obținerea unei reduceri suplimentare a consumului de 3%. Scania introduce și o nouă versiune a motorului său de 13 litri, ce dezvoltă 500 CP. În plus, transmisia Scania Opticruise are o nouă funcție care permite schimbări de trepte mai rapide și livrarea unui nicel de cuplu aproape constant.

”Cu ultimele îmbunătățiri, putem garanta o reducere a consumului de ...

Articolul complet în ediția de septembrie a revistei Cargo & Bus