Cargo‎ > ‎Articole Cargo‎ > ‎

LIVRARE: Ekol îşi măreşte flota cu 150 de camioane Actros

postat 2 aug. 2016, 02:16 de Cargo Magazin   [ actualizat la 5 aug. 2016, 00:22 de Emil Francu ]
Ekol Logistics, una dintre cele mai importante companii 3 PL din Europa, a finalizat luna trecută achiziția a 150 de camioane noi Mercedes-Benz Actros. Această tranzacție, cu o valoare de aproximativ 12 milioane de euro, face parte din strategia Ekol de a-şi pune amprenta în afara Turciei, prin creșterea activității filialelor sale în Europa și prin mărirea continuă a flotei de pe continentul european.

Ekol s-a specializat în a oferi soluții intermodale și, în calitate de proprietar a 5 nave Ro-Ro și operator a 40 de block-trains pe săptămână, compania doreşte să utilizeze servicii ecologice pentru a-şi consolida prezența în Europa. Pentru a fi în măsură să ofere aceste servicii, Ekol deţine 5.500 de mijloace de transport ecologice.

Ekol doreşte să sprijine cele 12 filiale europene prin realizarea de noi investiții, în conformitate cu necesitățile industriei și ale clienților, pentru a-și asigura un avantaj competitiv în ceea ce privește calitatea serviciilor. Filosofia de afaceri este axată pe oferirea celor mai înalte standarde pentru clienții săi internaționali, în care calitatea și fiabilitatea flotei joacă un rol important.

Asigurându-se că flota sa este de încredere și prietenoasă cu mediul, Ekol a achiziționat modele Mercedes Benz Actros 1842 LsnRL Euro VI Lowliner, cu ultima generaţie de motoare diesel OM 471.

”Camioanele Mercedes-Benz Actros sunt fiabile și eficiente din punct de vedere al consumului de combustibil. Acestea sunt alegerea noastră numărul 1 în ceea ce privește economia şi performanța. Beneficiile de cost reprezintă valorile fundamentale ale logisticii «verzi» pe care Ekol le promovează de foarte mulți ani”, a declarat Ahmet Musul, președintele Ekol Group.

Achiziția celor 150 de camioane a fost făcută de către Ekol Romania. Astfel, Ekol România îşi extinde flota la un număr total de 227 de camioane înregistrate în ţară. Flota este destinată să sprijine operațiunile de transport în România și Europa pentru livrările ”din uşă în uşă” ale clienților Ekol și, de asemenea, pentru a susține rețeaua europeană integrată Ekol, în special în țări precum Germania, Franța, Benelux, dar și în Europa de Est.

Articolul complet în ediția de august a revistei Cargo & Bus