Cargo‎ > ‎Articole Cargo‎ > ‎

LIVRARE: Mercedes-Benz Econic, acum și în versiune autotractor NGT

postat 22 nov. 2017, 04:43 de Utilizator necunoscut   [ actualizat la 22 nov. 2017, 04:44 ]
Teamwork: Das neue Werk-Shuttle mit dem Mercedes-Benz Econic NGT wurde von Roma in enger Zusammenarbeit mit Stern Auto und Daimler für die Zugmaschine sowie der FSN Fahrzeugbau GmbH für den Trailer entwickelt. Teamwork: the new plant shuttle on the basis of the Mercedes-Benz Econic NGT was developed by Roma in close cooperation with Stern Auto and Daimler for the tractor unit and FSN Fahrzeugbau GmbH for the trailer.
Roma KG, un producător bavarez de obloane, jaluzele și ecrane textile, a comandat primul autotractor Econic cu motor Euro VI alimentat cu gaz. Modelul Econic NGT a fost ales deoarece se potrivește perfect cu noul concept de logistică și depozitare al companiei.

”Considerațiile de mediu au jucat un rol important în această alegere. Operațiunile cu gaz natural ne permit să realizăm transporturile dintre fabrica noastră din Burgau și noul nostru centru logistic din Scheppach cu cele mai mici emisii posibile”, a declarat Werner Riedmann, șef de logistică la Roma KG.

Noul tractor cu două axe, masă maximă de 18 tone și ampatament de 3900 mm este special din mai multe perspective. În primul rând, este primul model Mercedes-Benz Econic NGT aprobat pentru noul motor ecologic Euro VI alimentat cu gaz, destinat operațiunilor cu până la 40 de tone. Econic NGT este de asemenea o parte importantă a noului concept de logistică și depozitare al companiei Roma.

Înălțimea semiremorcii și cea a rampelor noului centru logistic din Jettingen-Scheppach sunt armonizate optim, astfel încât marfă să poată fi descărcată convenabil și sigur atât prin partea din spate, cât și prin lateral. Camionul va face curse între depozitul din Scheppach și fabrica aflată în apropiere, la Burgau. Șoferii vor beneficia de ergonomia modelului Econic. Conceptul cu intrare joasă ușurează urcările și coborârile frecvente, iar spațiul vitrat panoramic asigură o vizibilitate maximă, foarte utilă în traficul aglomerat din fabrică. Semiremorca a fost produsă de FSN-Fahrzeugtechnik în Bentwisch, lângă Rostock.

Inima lui Econic NGT Euro VI este noul motor alimentat cu gaz natural M 936 G. Acesta este bazat pe motorul turbodiesel OM 936, din noua generație ”BlueEfficiency Power”, are o capacitate de 7,7 litri și este alimentat cu gaz natural comprimat (CNG). Motorul are o putere maximă de 302 CP (222 kW) la 2000 rpm, un cuplu maxim de 1200 Nm între 1200 și 1600 rpm și este cuplat la o transmisie automată Allison cu 6 viteze.

Articolul complet in editia din Decembrie a revistei Cargo&Bus