Cargo‎ > ‎Articole Cargo‎ > ‎

SERVICII: Fii pregătit pentru extinderea rețelei de drumuri taxabile din Germania

postat 22 nov. 2017, 04:35 de Utilizator necunoscut   [ actualizat la 22 nov. 2017, 04:36 ]
Începând cu 1 iulie 2018, aplicarea taxei de drum din Germania se va extinde pe toate drumurile federale. În urma extinderii, sistemul federal de taxare se va majora cu 40.000 km, ajungând la 55.000 km. În prezent, taxarea este aplicată pe 15.000 km.

În Germania, toate vehiculele cu masa maximă autorizată egală sau mai mare cu 7,5 tone sunt obligate să achite taxa de drum.

Ce trebuie să știți?
1. Pentru extinderea rețelei de taxare, terminalele pentru plată manuală vor fi modernizate, însă numărul lor nu se va majora. De aceea, este recomandată utilizarea aparatului de bord Toll Collect.
2. Clienții înregistrați la Toll Collect ale căror mașini sunt deja echipate cu aparate automate de taxare nu vor demara nici o acțiune. Până la finalul anului 2017, Toll Collect va actualiza automat softul dispozitivelor deja instalate, primele 25.000 de aparate fiind deja în curs de actualizare.
În urma actualizării softului, în timpul călătoriei, șoferii vor putea vizualiza pe ecranul aparatului noile date:
- numărul de axe;
- prescurtarea DE (dacă șoferul circulă în Germania);
- greutatea: pe ecran va fi afișat dacă greutatea maximă autorizată a vehiculului este sub 7,5 tone sau dacă este înregistrată ca fiind egală sau mai mare de 7,5 tone.
3. Pentru vehiculele înregistrate la serviciul TOLL2GO, ce permite ca taxa de drum din Austria să fie achitată prin aparatul Toll Collect, mesajul ”AT” va fi afișat pe ecranul aparatului dacă vehiculul circulă prin Austria. Greutatea nu va fi afișată.
Semnalul acustic emis de aparat la trecerea printr-o secțiune de drum taxabilă va dispărea, însă ledul verde va semnala colectarea corectă a taxei de drum, atât în Germania, cât și în Austria.

Articolul complet in editia din Decembrie a revistei Cargo&Bus