Cargo‎ > ‎Articole Cargo‎ > ‎

STRATEGIE: MAN investește masiv în modernizarea fabricilor

postat 22 nov. 2017, 05:07 de Utilizator necunoscut   [ actualizat la 22 nov. 2017, 05:07 ]
O vopsitorie pentru cabine de ultimă generație și noua clădire principală a Centrului de Dezvoltare MAN sunt exemple grăitoare pentru continuarea investițiilor producătorului german de vehicule comerciale în principala sa fabrică, situată în Munchen.

MAN și-a propus să îmbunătățească eficiența tuturor diviziile sale, dar în același timp să își retehnologizeze rețeaua internațională de producție. Fiecare fabrică a primit un profil clar și independent, a fost modernizată și i-a fost ajustată capacitatea de producție. Până în 2020, producătorul de vehicule comerciale va investi aproximativ 2,4 miliarde de euro în modernizarea fabricilor sale.

Dintre acestea, 1,1 miliarde de euro vor fi cheltuiți între 2015 și 2020 doar în fabrica sa principală din Munchen, unde se produc camioanele grele MAN. Pe lângă construirea unei noi fabrici de cogenerare și a altor proiecte precum extinderea atelierului de caroserie, compania a pus în operare o nouă vopsitorie.

Procesul de vopsire extrem de eficient din noua facilitate constă în pretratare, vopsire catodică prin scufundare și rotație, etanșare și aplicarea chitului. Procesul de rotație în baia de vopsea permite o reducere semnificativă a utilizării consumabilelor și chimicalelor. În plus, filtrarea extrem de eficientă reduce nivelul de particule din aer cu 90%, iar consumul de apă cu 80%. Utilizarea tehnologiilor inovatoare permite îmjumătățirea emisiilor pentru acest proces, reducerea consumului de vopsea cu 15% și a celui de energie cu până la 25%. Noile sisteme sunt echipate cu cele mai noi tehnologii ecologice și ajută compania în obținerea statutului de ”Green Factory”.

Articolul complet in editia din Decembrie a revistei Cargo&Bus