Cargo‎ > ‎Articole Cargo‎ > ‎

TEHNOLOGIE: Iveco Stralis NP, călătorie de la Lisabona la St. Petersburg

postat 29 sept. 2017, 05:27 de Utilizator necunoscut   [ actualizat la 29 sept. 2017, 05:27 ]
Iveco, un pionier în tehnologia gazului natural pentru industria de transport, a luat parte la Raliul ”Blue Corridor-2017: Iberia – Baltia” cu Stralis NP, primul camion alimentat pe gaz proiectat pentru transport pe distanțe lungi.

Raliul ”Blue Corridor-2017: Iberia – Baltia”, organizat și promovat de Grupul Gazprom și Uniper, reunește în fiecare an companii din logistică și energie, producători de vehicule și operatori din piața de vehicule NGV, pentru a demonstra beneficiile gazului natural ca un carburant al viitorului.

Raliul a început la mijlocul lunii trecute, cu o ceremonie găzduită de localitatea Carregado (Lisabona). De acolo, participanții au condus de-a lungul Europei, până la Sankt Petersburg. Cei peste 5.500 de kilometri ai traseului demonstrează progresele făcute în dezvoltarea infrastructurii de alimentare cu gaz natural în Europa, confirmând viabilitatea acestui carburant sustenabil pentru transporturile pe distanțe lungi.

De-a lungul rutei, caravana a oprit pentru o serie de mese rotunde și evenimente în cadrul cărora reprezentanții Iveco, ai industriei de gaz, companiilor de transport și oficialitățile guvernamentale au discutat despre aspecte privind tehnologia și regulamentele de utilizare a gazului natural în transport, precum și beneficiile de mediu, economice și sociale. Raliul se va încheia pe 5 octombrie, când este programat, la Sankt Petersburg, International Gas Forum.

Caravana a oprit și la fabrica Iveco din Ulm (Germania), unde a fost deschisă prima stație LNG din țară. La 25 septembrie, Iveco a găzduit la Centrul de Livrări din Ulm o masă rotundă cu clienți și alte părți interesate în dezvoltarea industriei de transport alimentate cu gaz natural.

Iveco a participat la Raliu cu un model Stralis NP AS440S40T/P, echipat cu motor Iveco Cursor 9 LNG/CNG alimentat cu gaz natural, care oferă 400 CP și un cuplu maxim de 1.700 Nm.
Stralis NP este singurul camion alimentat cu gaz natural comprimat sau lichefiat care oferă puterea, confortul, tehnologia de transmisie și autonomia operațională potrivite pentru transporturile de marfă pe distanțe lungi. Cu o autonomie record de până la 1.500 km, Stralis NP face din gazul natural o soluție viabilă pentru transportul internațional.

Articolul complet in editia din Octombrie a revistei Cargo&Bus.