Cargo‎ > ‎Articole Cargo‎ > ‎

TEST: Renault Trucks T440 Optifuel, confortabil și foarte economic

postat 30 mai 2017, 05:17 de Cargo Magazin   [ actualizat la 30 mai 2017, 05:17 ]
Luna trecută, Renault Trucks a adus în România pentru teste un camion T440 Optifuel, un model de bază pentru transporturile generale pe distanțe lungi, dar cu numeroase echipamente de confort pentru șofer și sisteme care reduc cheltuielile de operare ale companiilor de transport.

Modelele T Optifuel sunt optimizate pentru o reducere şi mai mare a consumului de combustibil. Ele au o masă proprie redusă prin diverse metode, dispun în standard de tehnologii care reduc consumul şi vin la pachet cu programe de instruire pentru un stil de conducere economică.

Principala noutate a modelului de test era reprezentată de prezența sistemului Optivision, introdus în urmă cu aproape un an, care permite reduceri ale consumului de până la 5%. Bazat pe informațiile de la GPS, sistemul ajută la recunoașterea și înțelegerea traseului, în special în ce privește perioadele de urcare și coborâre. Odată ce un camion Renault Trucks echipat cu Optivision parcurge un anumit traseu, el înregistrează topografia drumului și transmite datele către serverele companiei, informația devenind disponibilă pentru celelalte vehicule ale mărcii care dispun de acest sistem.

Sistemul este deosebit de util pentru flotele mari de vehicule, din cel puțin două motive. În primul rând, orice economie de consum se înmulțește cu numărul de camioane din flotă, rezultând sume cu adevărat impresionante, de ordinul zecilor și sutelor de mii de euro. În al doilea rând, din cauza crizei de șoferi, multe companii au fost nevoite să angajeze personal cu un nivel mai scăzut de pregătire, iar sistemul Optivision îi permite unui începător să obțină până la 90% din performanțele de consum ale unui șofer experimentat. Sistemul funcționează exclusiv când pilotul automat este activat și la viteze de peste 60 km/h, acoperind toate situațiile de condus în afara localităților.

Sistemul Optivision face parte din pachetul Fuel Eco +, reprezentând practic ”plusul” față de cunoscutul pachet Fuel Eco, care cuprinde modul de limitare a puterii, eco-cruise control cu sistem Optiroll, compresor de aer decuplabil, pompă de direcție cu flux variabil și sistem de oprire automată a motorului.

Practic, mașina face singură cam totul când este activat sistemul de pilot automat, datorită tehnologiilor de care dispune. Sistemul eco-cruise control permite marje mai mici sau mai mari ale variațiilor de viteză, în funcție de teren. Funcția soft-cruise control are grijă de felul în care accelerează camionul atunci când este folosit pilotul automat. O altă funcție importantă este Optiroll, care îți permiți să te folosești cât mai mult de inerția vehiculului pentru deplasare. Funcția este utilă mai ales la coborârile între 1 și 3 grade, când vehiculul este încărcat cu cel puțin 10 tone, deoarece doar inerția ansamblului nu este suficient de mare.

Pilotul automat este unul de tip adaptiv, cu trei setări pentru distanța de siguranță în funcție de timp, între un minim de 1,8 secunde și un maxim de 3,2 secunde. În traficul destul de dezordonat de la noi este recomandată folosirea intervalului maxim de siguranță.

Articolul complet în ediția din Iunie a revistei Cargo&Bus