CARGO      BUS      TRAFIC      REVISTA PDF ARHIVA ABONAMENTE DESPRE NOI CONTACT
Cargo & Bus - Prima revista de transporturi din Romania
  Aflati mai multe      Arhiva stiri
Cauta:  
Anul XXI, nr. 241, Iulie 2016

Anul XXI, nr. 240, Iunie 2016

Advertorial

Din nou solutiile TSG euroShell, de partea transportatorilor (22-12-2015)

Noua taxa de drum din Belgia va putea fi platita prin aparatele existente InterRoute Plus, aparate oferite de TSG euroShell si Axxes, fara a mai fi nevoie de investitii suplimentare de 135 Euro/aparat!

Așa cum stim cu toții, începând cu 01.04.2016, în Belgia va fi introdus sistemul electronic de taxare rutiera prin satelit (Viapass) pentru autovehiculele de marfa cu masa totala maxima admisa de peste 3,5 tone. In acelasi timp, de la aceastadată va inceta aplicarea sistemului actual, Eurovignette in Belgia.


Viapass – noul sistem de taxa de drum va functiona prin satelit. Informatiile vor fi colectate prin intermediul unui aparat de tip "On Board Unit (OBU)" care trebuie instalat pe toate vehiculele de peste 3,5 tone. Costul aparatului OBU (garantia) este de 135 euro, suma returnabila in momentul returnarii aparatului, in stare buna de functionare!
Clientii TSG euroShell vor avea la dispozitie o solutie alternativa de plata- aparatele InterRoute Plus – cele functionale in momentul de fata ca si modalitate de plata a taxelor de drum in Franta, Spania, Portugalia, tunelul Liefkershoek (Belgia) si Herrentunnel (Germania).

Acest lucru inseamna o economie substantiala pentru orice companie de transport care utilizeaza sistemul de plata ITR Plus sau este client euroShell. Companiile de transport sunt astfel scutite de achizitionarea unui nou aparat suplimentar si evita costurile de garantie a aparatelor Satellic, cei 135 euro/aparat!

Sistemul electronic de taxare rutiera din Belgia va include secțiuni de drumuri pe care, astazi,  taxele sunt achitate prin viniete bazate pe timp (Eurovignette). Aceste sectiuni de drumuri sunt împartite in 3 regiuni ale Belgiei și au diferite tarife de taxare, nivelul taxei de drum depinzand  de clasa de poluare, masa totala maxima autorizata si clasa de drum utilizata.
Flandra
Bruxelles
Valonia (grevată de TVA)
Pentru a calcula tarifele pentru noua taxa de drum din Belgia, va recomandam urmatorul calculator de taxe, pus la dispozitie de partenerii nostri Axxes:


Pentru mai multe detalii, nu ezitati sa ne contactati telefonic la 021.627.19.49  sau prin e-mail la office@tsg-euroshell.ro.

Milos Vujanovic, noul Chief Executive Officer al grupului MHS Truck & Bus (22-12-2015)

Începând cu data de 12 octombrie 2015, Milos Vujanovic (39 de ani) a preluat poziția de Chief Executive Officer (CEO) în cadrul grupului MHS Truck & Bus, importator general și distribuitor al vehiculelor comerciale MAN în România. Acesta îl înlocuiește pe Jorge Leuschner, care a ocupat această poziție pentru aproximativ 8 ani. 

"Sunt bucuros să preiau funcția de CEO al grupului MHS Truck & Bus. Sunt convins că împreună cu o echipă experimentată și bine organizată, care operează într-o rețea modernă de dealeri în România, vom avea și mai mult succes și vom continua să asigurăm cel mai înalt grad de satisfacție pentru clienți.", a declarat Milos Vujanovic.

Noul CEO al MHS Truck & Bus are o experiență de peste 18 ani, din care 16 ani în domeniul auto, în Germania și Europa Centrală și de Sud- Est. 

De asemenea, în 2013, Milos Vujanovic a devenit Director General al Automobile Bavaria Group, deținătorul celei mai mari rețele de dealeri BMW din Europa Centrală și de Sud-Est.

Circulatia trenurilor si programul agentiilor CFR in perioada Sarbatorilor (21-12-2015)

CFR Calatori informeaza ca pentru adaptarea capacitatii de transport la solicitarile publicului cu prilejul Sarbatorilor de Iarna, trenurile care circula pe cele mai solicitate rute din Bucuresti spre Sighetu Marmatiei, Satu Mare, Vatra Dornei, Suceava, Timisoara Nord, Brasov, Craiova, Brasov, Bicaz, Botosani, Iasi, Baia Mare, Arad, vor fi suplimentate in aceasta perioada cu vagoane clasa, vagoane de dormit si cusete.

De asemenea, si trenurile care fac legatura intre Timisoara si Iasi, statiunile de pe Valea Prahovei si principalele orase ale tarii vor fi suplimentate cu vagoane. in unele zile din perioada 21 decembrie 2015 - 1 ianuarie 2016, cand se estimeaza o crestere a traficului de pasageri, o serie de trenuri Regio vor circula suplimentar pe mai multe rute din tara.

Programul agentiilor CFR Calatori:
- in zilele de 25, 26 decembrie, 1 si 2 ianuarie, toate agentiile de voiaj CFR Calatori vor fi inchise;

Agentiile Carrefour si Titan din Bucuresti vor fi deschise conform programului celor doua centre comerciale Carrefour Colentina si Galeriile Comerciale Titan, astfel:
- Agentia Titan: 24 decembrie intre 09:00 -18:00, 25 decembrie inchis, 26 decembrie intre 14:00-21:00, 31 decembrie intre 09:00-18:00, 1 ianuarie inchis, 2 ianuarie intre 14:00-21:00.
- Agentia Carrefour: 24 decembrie intre 08:00 -19:00, 25 decembrie inchis, 31 decembrie intre 08:00-18:00, 1 ianuarie inchis.

Programul Metrorex de Sarbatori (21-12-2015)

Metrorex a anuntat astazi programul circulatiei trenurilor de metrou in perioada sarbatorilor de iarna:
- In zilele de 25, 26 si 27 decembrie a.c. trenurile vor circula pe Magistrala 1 (Republica- Dristor 2), Magistrala 2 (Berceni- Pipera), Magistrala 3 (Anghel Saligny- Preciziei) si Magistrala 4 (Gara de Nord 2- Parc Bazilescu), la un interval de circa 9 minute.
- In noaptea de 31 decembrie 2015/ 01 ianuarie 2016 trenurile de metrou vor circula intre orele 24:00 - 1:00 la un interval de 10 minute si de la ora 1:00 pana la ora 5:00 la un interval de 20 minute.
- In zilele de 1, 2 si 3 ianuarie 2016 trenurile vor circula pe toate magistralele, la un interval de circa 9 minute.

Cum îsi poate creste România veniturile la bugetul de stat (21-12-2015)

La finele saptamanii trecute s-au încheiat la Paris lucrarile Conferintei Internationale privind schimbarile climatice (COP 21), considerat un moment istoric de cotitura în lupta împotriva schimbarilor climatice si al poluarii. 

Un grup de sustinatori români ai proiectelor inteligente în agricultura se alatura zecilor de milioane de oameni care saluta o decizie ce ar putea schimba soarta omenirii si folosim acest prilej pentru a atrage atentia asupra unui mod simplu si economic, atât la nivel individual cât si la nivelul întregii economii, pentru a sustine diminuarea poluarii. Sustinerea proiectelor  inteligente în agricultura, în sensul cresterii suprafetelor cultivate cu plante usor de întretinut - ce pot fi folosite ca materie prima pentru alte industrii - reprezinta, în opinia acestora, cea mai la îndemâna solutie. 

"Reducerea consumului de combustibili fosili, cum s-a stabilit prin COP 21, înseamna cresterea consumului de combustibili alternativi sau, în prima faza, diminuarea nivelului de compusi toxici eliminati în atmosfera de combustibilii folositi în prezent. Aprofundând aceasta teorie, am descoperit ca exista o Directiva europeana care dispune cresterea  graduala a procentajului de biodiesel din carburanti, directiva care a fost preluata si de România. Exista chiar o Hotarâre de guvern care stabileste cresterea acestui procentaj de la 5 la 6,5% începând cu ianuarie 2016, ceea ce înseamna ca avem nu doar cadrul necesar pentru a respecta noul acord de clima, dar putem creste si veniturile statului aplicând o astfel de prevedere", se precizeaza într-un comunicat de presa. Aceasta afirmatie nu apartine doar grupului mai sus-amintit, este concluzia pe care au formulat-o deja si cercetatori de la Facultatea de Geostiinte din cadrul Universitatii din Utrecht. 

Potrivit aceleiasi surse, cultivarea unei suprafete de 10% din terenul viran cu rapita, necesara productiei de biodiesel, ar aduce venituri importante economiei nationale si, nu în ultimul rând, ar avea o influenta pozitiva asupra protejarii mediului înconjurator si reducerii poluarii.


Se pot completa cererile de personalizare CEMT (21-12-2015)

Incepand de astazi, operatorii de transport pot completa cererile de personalizare pentru autorizatiile CEMT valabile pentru anul 2016. UNTRR reaminteste ca cererile de personalizare CEMT se trimit doar online, la www.autorizatiiauto.ro, din contul fiecarui operator de transport si doar cu dovada platii atasata. Nu se primesc cereri de personalizare CEMT la sediul A.A.D.R., pe e-mail sau pe fax.

Contul in care operatorii de transport trebuie sa depuna contravaloarea autorizatiilor multiple CEMT anuale (in conformitate cu HG 1130/2002):

RO 58 TREZ 7005032XXX001068 deschis la A.T.C.P.M.B., COD FISCAL: 13633330, Beneficiar Ministerul Transporturilor. Costul unei autorizatii CEMT anuale este de 330 RON.

Pentru mai multe detalii intrati aici.

S-a semnat contractul pentru legarea A3 de Bucuresti (21-12-2015)

Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania informeaza ca in data de 18.12.2015 a fost semnat contractul "Proiectare si executie finalizare Autostrada Bucuresti - Brasov, Sectiunea Bucuresti - Ploiesti, Sector 1, km 0+000 - km 3+325; Nod Centura Bucuresti km 6+500 si Nod Moara Vlasiei km 19+500".

Dupa punerea in functiune, sectorul de autostrada va permite desfasurarea circulatiei pe autostrada de la strada Petricani si pana la Ploiesti, avand invedere ca, la acest moment, circulatia se desfasoara intre intersectia cu Centura Bucuresti (km 7+400) si pana la Ploiesti, intre km 3+325 si km 7+400 lucrarile fiind finalizate, dar neputandu-se deschide traficului datorita lipsei unei racordari cu reteaua existenta de drumuri.

Traseul autostrazii incepe din Strada Petricani in prelungirea Strazii Fabrica de Glucoza. Dupa iesirea din Municipiul Bucuresti, traseul sectorului de autostrada Bucuresti - Moara Vlasiei este amplasat pe teritoriul administrativ al orasului Voluntari, iar continuarea traseului se racordeaza la sectorul de autostrada deja construit.

Contractul de proiectare si executie a fost atribuit Asocierii AKTOR S.A. - EURO CONSTRUCT TRADING 98 S.R.L. si are o durata de implementare de 22 de luni, din care 4 luni reprezinta perioada de proiectare si 18 luni durata de executie. Perioada de garantie acordata lucrarilor este de 48 de luni de la data semnarii Procesului verbal de receptie la terminarea lucrarilor.

Valoarea totala a acestui contract este de 129.180.727,51 lei fara TVA, finantarea fiind asigurata de la Bugetul de Stat.

AIC va construi doua depozite pentru Fashion Days (18-12-2015)

AIC International & Logistic Development va dezvolta si livra pentru Fashion Days, un spatiu de depozitare de clasa A compus din doua depozite. Spatiul logistic se va intinde pe o suprafata de  peste 13.700 mp, noua facilitate permitand Fashion Days sa vina in intampinarea operatiunilor sale in expansiune pe termen mediu.

Vabeld Group, prin subsidiara din Romania - Varoed, va oferi finantarea si sustinerea pe termen lung a acestui proiect.
AIC va construi doua depozite: unul cu o suprafata totala de 7.289 mp, ce urmeaza sa fie definitivat in aprilie 2016 si un al doilea, cu o suprafata de 6.425 mp, pentru care lucrarile se vor incheia in luna mai 2016. Ambele cladiri includ o zona de birouri si una de depozitare si vor beneficia de platforme externe pentru acces si parcare.

Cele doua spatii sunt situate in cadrul A1 Business Park – un nume de referinta in domeniul centrelor industriale si logistice, situat la km 13 pe autostrada Bucuresti - Pitesti pe un lot de 70 de hectare cu peste 100.000 mp construiti si o infrastructura completa gata sa acomodeze operatiuni logistice si industriale de ultima generatie. AIC acorda o atentie speciala procesului de constructie pentru a intruni cele mai inalte standarde in termeni de calitate si protectie a mediului.

"Expertiza noastra de top in domeniul imobiliar industrial ne recomanda drept partener preferat pentru proiectele de anvergura. Colaborarea cu Fashion Days, un prestigios retailer on-line de moda din Romania, este o sursa de mandrie pentru noi si ne angajam sa oferim cele mai bune rezultate, asa cum facem pentru fiecare client al nostru. Totodata, dorim sa multumim Varoed pentru contributia valoroasa adusa la dezvoltarea acestui proiect", a spus Stefano Albarosa, CEO al AIC Industrial & Logistic Development.


Goodyear FUELMAX, votata "Anvelopa Anului" pentru camioane in Spania (18-12-2015)

La cea de-a 16-a editie a Premiilor Anvelopa Anului, organizate de publicatia spaniola Neumaticos y Mecanica Rapida, gama de anvelope pentru camion FUELMAX de la Goodyear a fost votata "Anvelopa Anului" la categoria vehicule comerciale. Acest premiu recunoaste munca depusa de Goodyear in dezvoltarea celei mai eficiente anvelope de camion, care ajuta companiile de transport sa isi imbunatateasca eficienta consumului de carburant al flotelor pe care le detin.

FUELMAX de la Goodyear a fost recompensata ca fiind anvelopa de top la categoria camioane, gratie potentialului sau sporit de a realiza economii de carburant precum si de a reduce emisiile de CO2. Data fiind importanta costurilor la carburant pentru flote, linia FUELMAX a fost recunoscuta ca salvand cu pana la 1,6 litri de carburant per 100 km, imbunatatind astfel profitabilitatea si sustenabilitatea flotelor.

"Suntem onorati sa primim distinctia Anvelopa Anului din partea publicatiei Neumaticos y Mecanica Rapida pentru gama noastra de anvelope de camion Goodyear FUELMAX. FUELMAX este cea mai eficienta gama de anvelope din punct de vedere al consumului de carburant din portofoliul nostru extins si cuprinzator de produse. Elementul cheie in atingerea acestui nivel extraordinar al eficientei consumului de carburant al anvelopelor noastre este nivelul extrem de ridicat al inovatiei de la Goodyear. Acest premiu pune din nou in evidenta angajamentul nostru de a dezvolta tehnologii, produse si servicii inovative care sa ajute atat la reducerea impactului asupra mediului cat si la reducerea costurilor operationale", a spus Michel Rzonzef, Vice President Commercial Business la Goodyear Europa, Orientul Mijlociu si Africa.

20 de ani de la lansarea Mercedes-Benz Sprinter (18-12-2015)

Gama Sprinter sarbatoreste 20 de ani de cand a fost lansata pe piata. De cand si-a facut  debutul in anul 1995, a marcat inceputul unei noi ere pentru autovehiculele comerciale usoare. Astfel, modelul de succes realizat de Mercedes-Benz a devenit sinonim cu autovehiculul comercial usor. Pana in prezent, peste 2,9 milioane de modele Sprinter au fost construite, autovehicule ce ruleaza in peste 150 de piete in intreaga lume. Pentru a marca aniversarea celui mai bine vandut model, Mercedes-Benz aduce in atentia publicului "Edition Sprinter".

Editia aniversara Sprinter este disponibila in variantele furgon si combi, 3,5 t, culoare argintiu metalic. Barele de protectie ale modelului aniversar Edition sunt vopsite in aceeasi culoare - o premiera pentru Sprinter. Acelasi lucru poate fi spus despre stopurile din spate, colorate in negru - fumuriu si jantele negre din aliaj usor de 16 inch. Alternativ, "Edition Sprinter" este, de asemenea, disponibila cu jante argintiu-stralucitor, din aliaj usor de 17 inch.

Elementele distinctive ale modelului aniversar includ, de asemenea, faruri bi-xenon si o grila cromata a radiatorului. Inscriptia de pe partea laterala a noii editii Sprinter este un alt indicator al statutului de model special. In interior, soferul este intampinat de covorase inscriptionate cu logo-ul editiei aniversare Sprinter. Modelul Sprinter Combi este echipat suplimentar cu un volan top-class din piele si geamuri fumurii in spate.

"Edition Sprinter" este limitata la un numar de 2000 de unitati. Modelul special va fi comercializat in 19 tari din Europa. Toate variantele de motorizare sunt disponibile. In Romania, clientii vor beneficia de un avantaj de 1.800 de euro, fara TVA, pentru "Edition Sprinter".

FAN Courier, crestere de 20% in 2015 (18-12-2015)

FAN Courier estimeaza ca va incheia exercitiul financiar al anului in curs cu afaceri de aproape 400 mil RON (88.7 mil euro la un curs mediu de 4,5 RON ), in crestere cu 20% fata de 2014. Liderul pietei locale de curierat isi consolideaza astfel pozitia pe piata si anunta continuarea investitiilor de dezvoltare la nivel national si in 2016.

"Incheiem 2015 cu un rezultat financiar care depaseste prognozele prudente de la inceputul anului, dar se inscrie in previziunile optimiste. Primele semnale ca vom avea rezultate peste nivelul anticipat au venit chiar dupa primele trei luni ale anului, iar avansul s-a datorat investitiilor planificate. Revenirea pe crestere a economiei si a segmentului e-commerce ne fac sa privim optimisti catre anul care urmeaza. Pentru 2016, estimam un avans al afacerii de 10-15%", a declarat Adrian Mihai, Managing Partner, unul dintre fondatorii FAN Courier.

Anul acesta, cel mai mare jucator din industria locala de curierat a bugetat investitii de peste 8 milioane de euro si a demarat un program de dezvoltare pe orizontala. Compania a dublat numarul centrelor de predare-primire colete si plicuri din Bucuresti, serviciu destinat clientilor care nu dispun de timpul necesar pentru a astepta un curier la livrare/trimitere si a ajuns astfel la 108 puncte de lucru cu clientii la nivel national. In utimii zece ani, investitiile totale ale FAN Courier au depasit 62 de milioane de euro, investitia media anuala fiind de aproximativ 7 milioane de euro.

Compania estimeaza ca anul acesta numarul trimiterilor efectuate va depasi cifra de 25 de milioane, ceea ce inseamna o medie de aproape 100.000 de comenzi zilnic. Pentru 2016, principalele planuri ale companiei sunt in directia continuarii programelor de investitii, prioritare fiind cel de-al treilea HUB regional modernizarea sediilor din tara in care isi desfasoara activitatea si investitiile in infrastructura.

Faurecia va crea 600 de noi locuri de munca la Ramnicu Valcea (18-12-2015)

Producatorul francez de echipamente auto Faurecia urmeaza sa deschida o noua fabrica de tapiterii pentru industria auto la Ramnicu Valcea, in urma unei investitii totale de 12 milioane de euro. Forta de munca angajata a companiei, care s-a dublat din ianuarie 2015, va continua sa creasca odata cu crearea a 600 de noi locuri de munca pana in martie 2016.

Locul 4 in Europa si 7 la nivel mondial, Faurecia este unul dintre cei mai mari producatori de echipamente pentru industria auto. In noua fabrica din Ramnicu Valcea, compania va produce tapiterii textile si din piele pentru scaune auto. Cu un numar existent de 700 de angajati, Faurecia va angaja in final 1.600 de persoane, pe pozitii de operatori de productie, specialisti tehnicieni, coordonatori de echipa si manageri. Pana in martie 2016, compania urmareste sa angajeze, intre altii, operatori masini de cusut si pentru taiere, operatori de productie, precum si specialisti in controlul calitatii si ingineri de productie.

Pentru a aplica pentru pozitiile disponibile la Faurecia Ramnicu Valcea, candidatii sunt invitati sa trimita un e-mail la adresa resurseumanevl@faurecia.com. De asemenea, ei pot contacta direct compania la adresa Str. Depozitelor Nr. 10, Ramnicu Valcea sau, telefonic, de luni pana vineri, intre 8 si 16:30, la 0737.977.123.

Preocupata de formarea si dezvoltarea talentelor in randul angajatilor, Faurecia urmareste sa angajeze persoane in cautare de o cariera pe termen lung in cadrul companiei. Astfel, fiecare nou angajat va parcurge un amplu program de instruire, in care va cunoaste instrumentele, procesele, metodele si cultura Faurecia numita "A fi Faurecia", baza a excelentei operationale a companiei.

OMV Petrom a finalizat modernizarea depozitului de la Cluj (18-12-2015)

OMV Petrom, cel mai mare producator de titei si gaze din sud-estul Europei, a finalizat lucrarile de modernizare a depozitului de produse petroliere de la Cluj. Investitia de circa 18 milioane euro este parte a programului de modernizare a infrastructurii de depozitare, care vizeaza construirea a trei depozite noi si modernizarea altor trei depozite. 

Neil Anthony Morgan, membru al Directoratului OMV Petrom, responsabil pentru activitatea de Downstream Oil, a declarat: "Cu trei terminale nou construite, la Jilava, Brazi si Isalnita, si inca doua modernizate, la Bacau si Cluj, suntem foarte aproape de atingerea tintei propuse in cadrul strategiei noastre 3+3 de modernizare a depozitelor de produse petroliere cu scopul de a sprijini pe deplin reteaua de distributie a Grupului. Investitiile de pana acum pentru constructia si modernizarea a cinci depozite s-au ridicat la circa 125 milioane euro in ultimii sase ani. Depozitul de la Cluj ne va ajuta sa crestem eficienta operatiunilor noastre in paralel cu reducerea costurilor operationale".

Produsele petroliere din depozitul Cluj sunt stocate in rezervoare supraterane cu o capacitate cumulata de 22.000 m3. Rezervoarele au pereti din otel si sunt conectate la sistemul automat de detectie a scurgerilor si fisurilor, iar incarcarea produselor in autocisterne este controlata printr-un sistem automatizat. Depozitul de la Cluj va asigura aprovizionarea cu produse petroliere a zonei de nord-vest a Romaniei.

IMMOFINANZ, crestere a profitului net in primul semestru al anului financiar (18-12-2015)

IMMOFINANZ a inregistrat un profit net de 132,2 milioane de euro in primul semestru al anului financiar 2015/16 (S1 2014/15: 3,4 milioane de euro). Aceasta crestere se datoreaza cu precadere efectelor pozitive ale evaluarii proprietatilor. Rezultatele operationale au totalizat 68,3 milioane de euro (S1 2014/15: 155,3 milioane de euro), fiind afectate de scaderea veniturilor din inchirieri la 160,3 milioane de euro (S1 2014/15: 213,2 milioane de euro) din cauza reducerilor temporare a nivelului chiriilor in Moscova si vanzarea planificata a proprietatilor. Un alt aspect care a contribuit la aceasta situatie a fost cresterea cheltuielilor neatribuite in mod direct la - 53,5 milioane de euro (S1 2014/15: -27,4 milioane de euro), ca urmare a efectelor nerecurente ale acordurilor in proceduri legale cu investitorii.

Proprietatile IMMOFINANZ din Romania reprezinta 14,6% din portofoliul total al companiei, ce include 73 de proprietati (17 investitii finalizate, 11 in curs de dezvoltare si 45 de proiecte in analiza), cu o valoare de 907,1 milioane de euro (649,2 milioane de euro - investitii finalizate, 28,3 milioane de euro - investitii in curs de dezvoltare, 229,6 milioane de euro - proiecte in analiza). Valoarea reala estimata dupa finalizarea proiectelor in curs de dezvoltare ale Grupului in Romania se ridica la 117,7 milioane de euro.

In primul semestru al anului financiar 2015/16, veniturile din inchirieri in Romania s-au mentinut stabile si au totalizat 22,2 milioane de euro (fata de 22,5 milioane de euro in aceeasi perioada a anului precedent), valoare ce reprezinta 13,9% din veniturile totale din inchirieri ale Grupului. Rezultatele operationale din Romania s-au ridicat la 21,8 milioane de euro si reprezinta 31,9% din rezultatele operationale totale ale IMMOFINANZ. Profitul operational (EBIT) in Romania s-a ridicat la 34,8 milioane de euro.

Transportatorii continua marti discutiile pe tema RCA (17-12-2015)

Cu ocazia mitingului organizat astazi de sase confederatii din transportul rutier, o delegatie a protestatarilor s-a intalnit cu vicepremierul Vasile Dancu, ministru al Administratiei. Principalele doleante ale transportatorilor au fost plafonarea preturilor RCA la nivelul din 2014 si renuntarea la supraacciza la carburanti.

Dupa aproximativ doua ore de discutii, delegatia transportatorilor s-a declarat nemultumita de rezultat. Vicepremierul i-a anuntat ca supraacciza la carburanti nu poate fi eliminata, deoarece ea este prevazuta in bugetul deja aprobat pentru anul 2016. In ce priveste preturile RCA, transportatorii vor avea o noua intalnire, marti, la sediul ASF.

"Suntem mai optimisti ca sunt sanse sa scada pretul RCA. Daca totusi vedem marti ca nu avem sanse de izbanda, ne vom intoarce in strada", au spus reprezentantii transportatorilor, adaugand ca un nou protest ar putea sa aiba loc la inceputul anului viitor.


Trasee RATB modificate din cauza mitingului transportatorilor (17-12-2015)

Ca urmare a desfasurarii mitingului transportatorilor din ziua de 17.12.2015, Brigada de Politie Rutiera va restrictiona traficul rutier pe sos. Kiseleff, intre Piata Victoriei si Arcul de Triumf. Din aceasta cauza, Regia Autonoma de Transport Bucuresti va reorganiza circulatia mijloacelor de transport din zona, astfel:

Linia 300 va functiona pe traseul de baza intre terminalul Nicolae Balcescu si intersectia Bd. Lascar Catargiu/Bd. Gheorghe Manu, apoi pe un traseu modificat in ambele sensuri pe Bd. Gheorghe Manu, Str. Occidentului, Str. Buzesti, Bd. Ion Mihalache, urmand apoi traseul obisnuit.

Linia 381 va functiona pe un traseu scurtat, intre Piata Resita si Piata Romana.

Linia 783 va functiona pe un traseu modificat pe sensul spre Piata Unirii de la Piata Arcul de Triumf pe Bd. C-tin Prezan, Bd. Aviatorilor, Piata Victoriei, Bd. Lascar Catargiu, apoi traseul de baza. Circulatia autobuzelor pe sensul spre Aeroportul Henri Coanda se va desfasura normal.

Precizam ca liniile de autobuze vor reveni pe traseele de baza in jurul orelor 17:00, odata cu ridicarea restrictiilor de circulatie.

Lista finala CEMT 2016 (17-12-2015)

Autoritatea Rutiera Romana (ARR) a publicat Lista CEMT 2016, cuprinzand operatorii de transport rutier, numarul autorizitiilor CEMT alocate precum si restrictiile acordate. Lista poate fi consultata aici.

Mitingul transportatorilor se tine, dar cu efective reduse (17-12-2015)

Sase organizatii din domeniul transporturilor vor organiza astazi, in Piata Victoriei, un protest impotriva preturilor RCA. Cele sase organizatii sunt: Confederatia Operatorilor si Transportatorilor Autorizati din Romania (COTAR), Federatia Operatorilor Romani de Transport (FORT), Asociatia Patronala a Transportatorilor Europa 2002 (APTE 2002), Asociatia Romana pentru Transporturi Rutiere Internationale (ARTRI), Asociatia Nationala a Transportatorilor si Taximetristilor Independenti (ANTTI) si Asociatia Operatorilor de Transport (APULUM).

Aprobarea mitingului a fost o adevarata telenovela. Mai intai, organizatorii au anuntat ca au primit aprobare de a aduce in Piata Victoriei 9.000 de vehicule de transport persoane, iar alte 1.000 de camioane vor fi parcate in locuri stabilite. Apoi, Primaria Municipiului Bucuresti a anulat mitingul, pe motiv ca o astfel de desfasurare de forte ar bloca complet Capitala. Dupa o noua runda de negocieri, cele doua parti au ajuns la un acord pentru un protest la care sa participe 6-7.000 de vehicule.

Protestul va avea loc intre orele 09:30-15:00, in Piata Victoriei. Intre orele 05:00 si 7:00 va avea loc afluirea participantilor din afara Bucurestiului, iar intre orele 07:00-9:30 a celorlalti participanti. Protestatarii vor elibera zona intre orele 15:00-17:00.

Pentru buna desfasurare a manifestatiei s-au impus si restrictii de circulatie. Astfel, circulatia rutiera a fost restrictionata, incepand cu ora 05:00,  pe soseaua Kiseleff, de la Arcul de Triumf pana la Piata Victoriei, respectiv soseaua Kiseleff, de la Arcul de Triumf pana la Piata Presei Libere (zona Centrala-Mediana, gradual, in functie de sosirea participantilor), permitandu-se permanent circulatia pe ambele sensuri ale strazii Arh. Ion Mincu.

In cazul in care va fi necesar, se va restrictiona traficul si pe strada Paris si breteaua care leaga b-dul Iancu de Hunedoara de Piata Victoriei. Toate restrictiile se vor aplica pana la terminarea activitatilor aferente mitingului, dar nu mai tarziu de ora 17:00.

Dolo Trans a achizitionat cea mai mare flota de camioane Mercedes-Benz in 2015 (16-12-2015)

Dolo Trans Olimpic este compania care a achizitionat cea mai numeroasa flota din 2015 de la Mercedes-Benz Romania: 79 de unitati au fost deja livrate in 2015 si urmeaza alte 45 de unitati in 2016. "In 2015 putem afirma ca ponderea flotelor din totalul livrarilor noastre, fata de vanzarea de tip retail, a crescut comparativ cu anul trecut. Precum Dolo Trans Olimpic, majoritatea clientilor nostri fideli au facut achizitii anul acesta, fie din nevoia de innoire a parcului, dar si pentru extinderiea flotelor. 2015 a fost un an in care ne declaram multumiti de rezultatele realizate de echipa noastra si speram ca vom incheia anul tot in pozitie de lider de piata. Mai sunt doar cateva saptamani pana vom avea datele oficiale de la DRPCIV pe baza carora se stabilesc cotele de piata si, bineinteles, clasamentul", a declarat Ovidiu Pintilie.

Specificatiile tehnice ale camioanelor comandate de DTO pot fi clasate in doua aplicatii de baza: transport de marfuri generale pe distante lungi, pentru care s-a optat pentru Actros 1845 LSNRL, 450 cp, motor de 12.8 litri, cabina Stream Space cu o latime de 2.5m, podea plana si inaltime joasa de cuplare si transport si distributie auto, pentru care DTO si-a dotat flota cu Actros 1843 LSNRA, 430 cp, motor 10.7 litri, cabina CompactSpace de 2.3m latime si tunel motor, dar si un numar de 12 unitati Atego 1527 L, configurate pentru distributia interna de masini.

Administratorii Dolo Trans Olimpic au ales sa doteze intergral flota cu FleetBoard si toate modelele Actros cu PPC. De asemenea, fiecare camion a fost insotit de pachetul Driver Training, realizat de instructorii Mercedes-Benz Romania.

Dolo Trans Olimpic a debutat in piata romaneasca de transport de marfuri pe distante lungi spre finalul anului 2011, cu o flota de cinci camioane de marfuri generale si alte trei transportoare auto. In 2014, compania cu sediul in Pitesti a reusit o cifra de afaceri de 38 de milioane de lei, iar astazi compania numara 171 de angajati. Flota Dolo Trans Olimpic este una tanara, indeplinind norme de poluare Euro 5, Euro 5 EEV si, majoritar, Euro 6. Brand-ul principal din flota auto este Mercedes-Benz.


Un nou miting impotriva preturilor RCA (16-12-2015)

Sase organizatii din domeniul transporturilor vor organiza joi, 17 decembrie, un protest la care vor fi mobilizate aproximativ 9.000 de mijloace de transport persoane (autobuze, autocare si taxiuri). De asemenea, aproape 1.000 de camioane vor fi parcate in locuri stabilite de comun acord cu Primaria Municipiului Bucuresti.

Cele sase organizatii sunt: Confederatia Operatorilor si Transportatorilor Autorizati din Romania (COTAR), Federatia Operatorilor Romani de Transport (FORT), Asociatia Patronala a Transportatorilor Europa 2002 (APTE 2002), Asociatia Romana pentru Transporturi Rutiere Internationale (ARTRI), Asociatia Nationala a Transportatorilor si Taximetristilor Independenti (ANTTI) si Asociatia Operatorilor de Transport (APULUM).

Protestul se va desfasura intre orele 10:00-15:00, in fata sediului Guvernului Romaniei. Cererea de autorizare a mitingului de protest a fost inregistrata in data de 11 decembrie la PMB si a fost aprobat luni, 14 decembrie 2015.

"Suntem decisi sa facem aceasta actiune de protest in orice conditii. ASF-ul condus de Misu Negritoiu trebuie sa raspunda pentru dezastrul din piata de asigurari. Firmele de asigurari achita daunele dupa 4-6 luni si atunci doar partial. In schimb, ni se cere sa platim polite de asigurari obligatorii care depasesc in multe cazuri pe cele achitate in Germania sau Austria", au precizat reprezentantii COTAR, una dintre confederatiile organizatoare ale protestului.

MFP a promis UNTRR o interventie pe piata RCA (16-12-2015)

In timpul mitingului de ieri organizat de UNTRR, o delegatie a transportatorilor s-a intalnit cu reprezentantii Ministerului Finantelor Publice (MFP). Avand in vedere faptul ca in urma discutiilor anterioare purtate cu Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) nu s-a ajuns la nici un rezultat, iar emiterea unui act normativ prin Parlament necesita o perioada indelungata, UNTRR a depus o solicitare prin care, in mod exceptional, a cerut emiterea unei Ordonante de Guvern cu efecte pentru anul 2016, cu aplicare imediata de la 1 ianuarie, care sa limiteze valorile asigurarilor RCA/carte verde la valori normale de maximum 5.000 de lei pe 12 luni pentru autovehiculele comerciale de marfuri si persoane care fac transporturi rutiere internationale, la maximum 2.000 lei pe 12 luni pentru autovehiculele de transport public local si la maximum 300 lei pe 12 luni pentru autoturisme.

Reprezentantii MFP s-au angajat ca cel tarziu in cursul zilei de astazi, 16 decembrie 2015, vor analiza si vor reveni cu o propunere despre cum se poate interveni asupra tarifelor RCA pe termen scurt, conform solicitarilor UNTRR.

"Consultarea Consiliului Concurentei, conditie necesara afirmata de reprezentantii MFP, consideram ca este depasita in aceste momente de situatia grava din piata RCA care nu mai este una libera concurentiala, ci o piata blocata, aflata in pragul colapsului.

Asa cum in aceste zile Parlamentul a gasit timpul si resursele financiare necesare pentru a aproba legea pensiilor speciale, UNTRR are convingerea ca membrii Parlamentului Romaniei vor reusi sa deblocheze si situatia economica din Romania, prin limitarea in mod exceptional a tarifului RCA cel putin pentru perioada 01.01.2016 - 31.12.2016 si prin eliminarea supra-accizei la carburant incepand cu 1 ianuarie 2016, astfel incat sa mai poata exista agenti economici in Romania care sa plateasca taxe si impozite din care sa fie suportate pensiile speciale.

UNTRR a reiterat faptul ca Statul Roman ar trebui sa inteleaga ca se afla in competitie cu celelalte state si ca trebuie sa faca tot posibilul sa dea sansa agentilor economici din Romania sa poata face afaceri mai mari si mai profitabile din care sa poata plati taxele si impozitele aferente si sa scada presiunea pe bugetul de stat", se arata in comunicatul UNTRR.

Bucura-te de cea mai smart experienta urbana! (15-12-2015)

smart incheie un parteneriat cultural cu libraria Carturesti si scoate in evidenta spiritul urban apreciat de tinerii din Bucuresti, de la design la arta, de la carte la film, de la muzica la vinil, de la dinamism la smart.

"Suntem incantati de acest parteneriat care aduce laolalta doua simboluri urbane. De-a lungul anilor, Carturesti s-a integrat in cultura urbana a Bucurestiului la fel de usor precum condusul unui smart in conditii de trafic", a declarat Rolf Rosendaal, Managing Director Mercedes-Benz Cars and CEO Mercedes-Benz Romania.

In zilele de 18 si 19 decembrie, precum si in perioada 21-24 decembrie, vizitatorii librariei se vor bucura de o "mica" supriza din partea smart la fiecare sesiune de cumparaturi. Modelul smart forfour va fi la dispozitia clientilor Carturesti pentru transportul cumparaturilor.

In plus, incepand cu 21 decembrie, simpaticul automobil smart fortwo va putea fi admirat in fata librariei Carturesti Verona, iar cei care doresc sa experimenteze si sa testeze noile automobile smart, fortwo si forfour, sunt invitati sa se inscrie la o sesiune de test-drive, in perioada ianuarie - mai 2016.

T...RENul lui Mos Craciun, la a 3-a editie! (15-12-2015)

Astazi, 15 decembrie, CFR Calatori marcheaza Sarbatorile de iarna prin organizarea unei calatorii speciale cu "T...RENul lui Mos Craciun". Evenimentul, ajuns la cea de-a 3-a editie, este dedicat celor mici si are o implicare sociala in viata comunitatii. Astfel, printre invitatii speciali se afla si un grup de la Centrul de copii Sf. Macrina.

O parte dintre acestia merg pentru prima data in viata lor intr-o calatorie cu trenul si il vor intalni pe Mosul cel darnic. T...RENul este format din vagoane care poarta pentru o zi numele faimosilor reni ai lui Mos Craciun: Rudolf, Comet si Dancer. Pe parcursul calatoriei, copiii vor invata ca trenul este cel mai prietenos mijloc de transport cu mediul inconjurator si ca regula de baza, pentru a calatori, este aceea de a avea un bilet.

Timp de aproximativ 6 ore, micutii vor participa interactiv la diferite actiuni. Vor vizita celebrele Saloane Regale din Bucuresti si Sinaia si expozitia de Trenulete Electrice. La intoarcere, un calator special se va afla in tren alaturi de copii: Mos Craciun.

Metrorex anunta refacerea utilitatilor afectate in zona Eroilor (15-12-2015)

Constructorul care face lucrari pentru extinderea magistralei de metrou, din cauza carora s-a surpat terenul in zona Eroilor, a refacut utilitatile afectate si a consolidat suprafata deteriorata a carosabilului, potrivit unui comunicat al Metrorex. Pana acum s-au facut injectii de consolidare cu mortar de ciment cu presiune scazuta in terenul de sub fundatia cladirii afectate de pe strada Eroilor Sanitari; umplerea cavitatilor ce corespund putului deteriorat pentru a sigila in exterior peretii mulati si pentru a bloca permanent fluxul apei care a generat fenomene de tasare de teren.

De asemenea, Primaria Municipiului Bucuresti a anuntat ca rezidentii strazilor Elefterie si Dr. Gheorghe Marinescu, pe care oprirea este interzisa temporar din cauza devierii traficului din zona, pot parca gratuit pe durata restrictiilor in Parcarea Operei. Accesul in parcare se va face in baza actului de identitate al posesorului vehiculului - din care sa reiasa ca adresa de domiciliu este pe una dintre cele doua strazi - si a talonului de inmatriculare al autoturismului.

UNTRR a sesizat CE si IRU despre problemele sistemului RCA din Romania (14-12-2015)

Uniunea Nationala a Transportatorilor Rutieri din Romania (UNTRR) a sesizat Comisia Europeana si Uniunea Internationala a Transporturilor Rutiere (IRU) despre colapsul iminent al sistemului RCA/Carte verde din Romania, in conditiile in care tarifele incep de la 3.000 euro si trec de 25.000 de euro pentru un camion cu 5 ani vechime, si solicita celor doua institutii gasirea unor solutii imediate pentru evitarea blocarii acestei piete.

Costul RCA a crescut cu minim 300% din 2014 pana in prezent! Nicio componenta a activitatii de transport rutier nu a crescut cu 300% - nici volumul, nici marja, nici profitul - nimic care sa permita absorbirea unor astfel de costuri. 1 ianuarie 2016 marcheaza aplicarea Solvency II ceea ce va conduce la o noua majorare a costurilor asigurarilor RCA/carte verde.

Avand in vedere ca asigurarea RCA-carte verde este obligatorie pentru toate autovehiculele care circula pe drumurile publice, din Romania sau din orice alta tara semnatara a Sistemului Carte verde, aceasta nu ar trebui sa te impinga in faliment sau la imposibilitatea de a plati valori uriase RCA, ajunse sa egaleze valoarea autovehiculului asigurat.

UNTRR solicita sprijin organizatiilor si autoritatilor internationale in vederea identificarii unor solutii, pentru ca transportatorii si posesorii de autovehicule sa plateasca sume normale pentru Romania! Romania este printre ultimele tari din UE in privinta PIB/cap locuitor.

Imposibilitatea firmelor de transport de a plati aceste sume astronomice pentru RCA va conduce la falimentul firmelor mici de transport rutier si la mutarea in alte tari a firmelor medii si mari de transport rutier din Romania, iar cei care vor ramane in sistem vor ajunge sa plateasca tarife de peste 1.000 euro pentru un Logan.

Lipsa de masuri ale autoritatilor fata de piata RCA din Romania aduce aceasta piata aproape de colaps. Pentru a evita situatia, UNTRR ii invita pe toti cei interesati si afectati la mitingul de protest pe care il organizeaza marti, 15 decembrie 2015, ora 10:00, in Piata Constitutiei.

FORT: RCA trebuie sa poata fi incheiata la orice asigurator din UE (14-12-2015)

"Cresterea ireala a politelor RCA necesita masuri urgente din partea Parlamentului, Guvernului si ASF, prima masura fiind aceea de a recunoaste valabilitatea politelor RCA incheiate la orice asigurator sau broker din UE in conformitate cu prevederile privind libera circulatie a persoanelor, marfurilor si serviciilor, prevederi ce stau la baza functionarii Uniunii Europene, garantate si in tratatul de aderare a Romaniei", se precizeaza într-un comunicat de presa al Federatiei Operatorilor Romani de Transport.

FORT solicita totodata Parlamentului, Guvernului si ASF-ului implementarea asigurarii obligatorii a fiecarui km de drum national/autostrada, fapt ce ar conduce in mod automat la o permanenta verificare a starii infrastructurii prin audit periodic initiat de asigurator, reducandu-se astfel numarul evenimentelor ce cresc rata medie a daunalitatii in Romania indelung utilizata de asiguratori pentru a justifica cresterile aberante de tarif.

"Aceasta asigurare a infrastructurii este responsabilitatea administratorului drumului conform modelului european si international in materie, insa in Romania s-a evitat ani de zile aplicarea din cauza lipsei de responsabilitate a CNADNR si din cauza coruptiei din domeniu", precizeaza sursa citata.

O alta cerere sustinuta de Federatia Operatorilor Romani de Transport este aceea de incheiere a politelor de asigurare si pentru perioade mai mici de 6 luni pentru toate tipurile de vehicule din Romania, respectiv pentru perioade de o luna si multiplu de o luna la o valoare direct proportionala.

"Solicitarile transportatorilor si asiguratilor RCA sunt absolut firesti in contextul in care tarifele RCA au depasit cu mult valoarea vehiculelor asigurate, iar principiile de intocmire a tarifelor nu au nici o legatura cu realitatea, ci doar cu pofta de profit a asiguratorilor sub blanda supraveghere a ASF-ului", au conchis reprezentantii FORT.

Continua lectiile de educatie rutiera din cadrul programului Mobile Kids (14-12-2015)

Mercedes-Benz România, în parteneriat cu Organizatia Salvati Copiii, continua initiativa internationala Daimler si organizeaza cea de-a cincea editie a programului educational Mobile Kids. 
Desfasurat în perioada noiembrie - decembrie, proiectul este dedicat copiilor din clasele I-IV din peste zece scoli din Bucuresti. Elevii beneficiaza de cursuri interactive de informare privind siguranta rutiera.

"Cunoasterea regulilor de circulatie de la o vârsta frageda reprezinta baza unui viitor sofer responsabil. Ca promotor al sigurantei rutiere, Mercedes-Benz continua si în acest an programul Mobile Kids dedicat celor mai mici participanti la trafic. Alaturi de Organizatia Salvati Copiii si de mascota MOKI, scopul nostru este de a contribui la formarea unei generatii responsabile în trafic si nu numai. Ne bucuram ca initiativa a fost foarte bine primita în rândul scolilor si ca numarul institutiilor implicate în proiect creste de la an la an", a declarat Mirel Dediu, Corporate PR/Communications în cadrul Mercedes-Benz România.

Programul este dedicat copiilor cu vârste cuprinse între sase si zece ani, al carui scopul este responsabilizarea în trafic si adoptarea unui comportament adecvat, atât ca pasageri, cât si ca pietoni. Proiectul este compus dintr-o serie de actiuni de educatie rutiera desfasurate atât în scoli, cât si în mediul online. 
Prezenta în salile de curs a lui Moki, mascota programului, motiveaza elevii prin jocuri si materiale educative. Astfel, din 2013 pâna în prezent peste 7.000 de elevi au fost încurajati sa adopte o atitudine responsabila în trafic.

Gabriela Alexandrescu, Presedinte Executiv al Organizatiei Salvati Copiii România, a declarat: "Din 2013, împreuna cu Mercedes-Benz oferim sfaturi si informatii cu scopul de a îi educa pe cei mai mici participanti la trafic. Indiferent ca se plimba pe trotuar, cu bicicleta sau cu rolele, este important ca elevii sa cunoasca regulilele de circulatie si sa aplice ce au învatat în cadrul acestor lectii. Ne bucuram sa continuam acest parteneriat si sa contribuim la crearea unei generatii de soferi prudenti si responsabili fata de vietile lor si ale celor din jur".

Mobile Kids face parte din programul global Daimler, de educatie rutiera pentru copii si este implementat de peste 14 ani la nivel international. Liantul si elementul central al campaniilor Mobile Kids sunt, de fiecare data, formatul dinamic si distractiv al lectiilor de siguranta rutiera, adaptate în functie de vârsta copiilor.

Tranzactie: Autonet îsi uneste fortele cu Swiss Automotive Group (14-12-2015)

Actionarii grupului de firme Autonet, furnizorul numarul 1 de servicii din domeniul auto pe piata româneasca, au încheiat o tranzactie cu Swiss Automotive Group (SAG), unul dintre cei mai mari furnizori independenti de piese auto la nivel european, iar companiile grupului românesc vor fi incluse într-un holding, în care SAG va fi actionar cu 51%, iar actualii actionari ai Autonet vor detine 49%. SAG si Autonet Group Holding vor continua sa opereze în mod separat pe pietele proprii.

Cele doua grupuri acopera împreuna sapte tari - România, Ungaria, Slovenia, Slovacia, Elvetia, Austria si Belgia. Cele doua companii sunt parte a aceluiasi buying group, ATR International AG, una dintre cele mai mari asociatii de firme, cu un rulaj estimat pentru anul acesta de 14 miliarde euro.

"Privim cu încredere aceasta alianta în urma careia va rezulta o entitate cu o dimensiune comparabila cu cea a marilor jucatori europeni din domeniu. Alaturi de SAG, ne vom putea  consolida pozitia de lider detinuta de Autonet pe piata româneasca si vom putea atinge un ritm de crestere solid pe pietele externe - Ungaria, Slovenia si Slovacia. Ne propunem ca Autonet Group Holding si SAG sa atinga o cifra de afaceri cumulata de un miliard de euro în urmatorii ani", a declarat Mihaly Lieb, actionar al Autonet si membru în Consiliul de Supraveghere al ATR International AG.

Grupul de firme Autonet are în prezent 1.500 de angajati, iar aceasta alianta îi va permite consolidarea pozitiei de angajator important. Finalizarea tranzactiei este conditionata de primirea aprobarilor necesare din partea autoritatilor de concurenta.

Trasee RATB modificate in zona Eroilor (14-12-2015)

Avand in vedere restrictionarea traficului rutier in intersectia Bd. Eroilor/Str. Eroii Sanitari, RATB va reorganiza circulatia mijloacelor de transport din zona, astfel:

Pe sensul spre centrul Capitalei, autobuzele liniilor 122, 126, 137, 138, 168, 226, 268, 368 si 668 vor circula pe un traseu modificat, de la intersectia Bd. Eroilor/Str. Sf. Elefterie, pe Str. Sf. Elefterie, Podul Piata Operei, Splaiul Independentei, Str. stirbei Voda, apoi vor reveni pe traseele de baza.

Pe traseul modificat, autobuzele vor efectua opriri in statiile nou infiintate Carol Davila - amplasata pe Bd. Eroilor (bretea), respectiv Stirbei Voda - amplasata pe Str. stirbei Voda, la 50 de metri dupa intersectia cu Splaiul Independentei.

Pe sensul spre cartiere, autobuzele liniilor 122, 126, 137, 138, 168, 226, 268, 368 si 668 vor circula pe un traseu modificat de la intersectia Splaiul Independentei/Str. stirbei Voda, pe Splaiul Independentei, sos. Cotroceni, Str. Dr. Gheorghe Marinescu, Bd. Eroii Sanitari, Str. Carol Davila, Bd. Eroilor (bretea), Str. Dr. Bagdasar, apoi vor reveni pe traseele de baza.

Pe traseul modificat, autobuzele vor efectua opriri in statiile Stirbei Voda - amplasata pe Splaiul Independentei (comun cu liniile 61, 69, 90, 91, 123 si 601), respectiv in statiile nou infiintate Gheorghe Marinescu - amplasata pe artera Bd. Gheorghe Marinescu si Carol Davila - amplasata pe Bd. Eroilor (bretea).

Circulatia rutiera in zona Eroilor va fi restrictionata cel putin o luna.  Circulatia rutiera auto pe sensul de coborare din cartierele Drumul Taberei si Militari se va face pe arterele Panduri si Calea 13 Sepembrie, iar o alta ruta ar fi soseaua Geniului si soseaua Cotroceni.

In sensul de urcare spre cartierele Drumul Taberei si Militari circulatia se va desfasura prin Splaiul Independentei - soseaua Cotroceni - soseaua Geniului, prin soseaua Cotroceni - Bulevardul Iuliu Maniu - Bulevardul Vasile Milea sau prin Splaiul Independentei - strada Elefterie - Bulevardul Eroilor.

S-a instituit provizoriu masura opririi vehiculelor sau parcarii acestora pe strazile dr. Gheorghe Marinescu si Elefterie, iar circulatia in zona va fi fluidizata cu ajutorul a 40 de echipaje de politie suplimentare.

Noul Mers al Trenurilor 2015-2016 (14-12-2015)

CFR Calatori informeaza ca, incepand cu data de 13 decembrie a intrat in vigoare noul Mers al Trenurilor 2015-2016, care va fi valabil pana la data de 10 decembrie 2016. Oferta de transport feroviar de pasageri este adaptata cererii pietei atat prin optimizarea orariilor si a capacitatii de transport, cat si prin asigurarea conditiilor de confort pe categorii de trenuri, utilizandu-se eficient resursele disponibile.
 
Zilnic se vor afla in circulatie peste 1200 de trenuri, in functie de perioada din an:
Trenurile Zapezii vor circula spre si dinspre cele mai cautate statiuni montane pentru schi, cum sunt cele de pe Valea Prahovei, Vatra Dornei, Piatra Neamt si Petrosani (Statiunile Straja si Parang). In plus, prin oferta tarifara Trenurile Zapezii, in perioada 1 ianuarie - 29 februarie 2016, se vor acorda reduceri la bilete intre 25% si 56%.
Trenurile Soarelui vor asigura in perioada sezonului estival 2016 legaturi din toata tara catre statiunile de la Marea Neagra si Delta Dunarii.
 
In Traficul intern
Din data de 13 decembrie a.c. se vor acorda reduceri la bilete intre 30% si 50% la unele trenuri InterRegio de pe rutele: Bucuresti - Craiova, Galati - Braila, Brasov - Iasi, Caracal - Craiova, Oradea - Satu Mare, Oradea - Cluj Napoca, Cluj Napoca - Beclean pe Somes, Piatra Olt - Craiova, Suceava- Ilva Mica, Cluj Napoca- Ilva Mica si retur. Totodata, la anumite trenuri InterRegio se vor aplica tarife de tren Regio, atat la bilete cat si la abonamente.
 
In anul 2016, CFR Calatori va mentine in circulatie trenurile pe rutele de pe care au iesit operatorii feroviari privati: Golesti - Campulung - Parcul Kretulescu, Alexandria - Zimnicea, Caracal - Corabia, Targoviste - Pietrosita, Timisoara Nord - Jimbolia, Targu Neamt - Pascani, Sighisoara - Odorhei, Remetea Mica - Timisoara Nord, Curtea de Arges - Pitesti, Hunedoara - Simeria, Turnu Magurele - Rosiori Nord si Cugir - Sibot - Teius.

UNTRR cheama toti transportatorii la protestul de marti (11-12-2015)

Uniunea Nationala a Transportatorilor Rutieri din Romania (UNTRR) organizeaza marti, 15 decembrie 2015, ora 10:00, la Bucuresti, in Piata Constitutiei, un miting de protest impotriva triplarii pretului RCA la autovehiculele comerciale si a lipsei de masuri ale autoritatilor fata de aceasta situatie, care condamna industria transporturilor rutiere din Romania la faliment, la mutarea activitatii in tari invecinate cu politici economice responsabile si implicit la reducerea Produsului Intern Brut.

UNTRR considera ca o asigurare obligatorie prin lege nu trebuie sa te oblige la faliment sau la imposibilitatea de a plati valori RCA egale cu valoarea autovehiculului asigurat si ca lipsa de autoritate si de reglementare a "autoritatii" din acest domeniu din ultimii 8 ani a adus piata RCA in pragul colapsului.

"UNTRR cheama la protest toti transportatorii pentru a cere Guvernului, Parlamentului Romaniei si Autoritatii de Supraveghere Financiara o implicare activa si responsabila pentru rezolvarea pe termen scurt, mediu si lung a situatiei costurilor cu asigurarile RCA care au inregistrat un ritm de crestere cu 100% anual, urmand ca in 5 ani costul RCA sa egaleze pretul unui camion nou de 96.000 Euro.

Imposibilitatea firmelor de transport de a plati aceste sume astronomice pentru RCA va conduce la falimentul firmelor mici de transport rutier si la mutarea in alte tari a firmelor medii si mari de transport rutier din Romania, iar cei care supravietuiesc captivi in sistemul obligatoriu de asigurari RCA/carte verde din Romania vor ajunge sa plateasca peste 1.000 de Euro pentru un Logan. Veniti alaturi de transportatori acum, deoarece azi ne omoara pe noi, insa maine pe voi!", a declarat Radu Dinescu, Secretar General UNTRR.

UNTRR a initiat un dialog cu autoritatea care gestioneaza in prezent acest domeniu - ASF si cu firme de asigurari in vederea identificarii riscurilor care genereaza cele mai semnificative costuri in RCA/carte verde si care ar putea fi reduse prin actiuni comune de stimulare a reducerii acestora. Din pacate in urma acestor discutii nu a rezultat nici o actiune concreta care sa poata oferi sansa obtinerii unor rezultate diferite pe termen mediu si lung, cu atat mai putin pe termen scurt si imediat.

Puteti confirma participarea la miting aici.

Si totusi, am putea termina anul pe plus la km de autostrada (11-12-2015)

Ministrul Transporturilor, Dan Marian Costescu, a anuntat ieri, dupa o vizita la Autostrada Timisoara-Lugoj, ca Lotul 2 ar putea fi deschis circulatiei rutiere cu 7 luni mai devreme decat termenul prevazut in contract, in iulie 2016.

"Acest lot de autostrada, asa cum arata acum, este receptionabil. Din masina arata bine. Ne bucuram daca vom reusi sa il deschidem circulatiei cu sapte luni mai devreme, putem spune”, a declarat ministrul, care a declarat ca terminarea lucrarilor in acest an depinde de conditiile meteorologice.

Llotul al doilea al Autostrazii Timisoara - Lugoj este construit de Asocierea TIRRENA SCAVI S.P.A. si a inceput in ianuarie 2014, termenul de finalizare fiind luna iulie 2016. Acest tronson al autostrazii are 25 de kilometri, este situat intre localitatile Izvin si Sanovita, din judetul Timis, are noua poduri, 12 pasaje, un nod rutier in dreptul localitatii Topolovatu Mare, doua spatii de servicii si doua parcari de scurta durata.

Costul lucrarilor la tronsonul al doilea al Autostrazii Timisoara - Lugoj a fost de 423.356.307,32 lei (fara TVA), din care 85% din Fondul de Coeziune (POS-T), iar 15% de la bugetul de stat. Perioada de garantie oferita de constructorul italian este de patru ani.

Autostrada Timisoara - Lugoj are o lungime totala de 35 kilometri, lotul I fiind dat in folosinta in anul 2012.

Lista 2 cu operatorii care indeplinesc conditiile pentru CEMT 2016 (11-12-2015)

ARR a publicat LISTA 2 cu operatorii de transport rutier care indeplinesc conditiile pentru participare la alocare CEMT pentru anul 2016. Contestatiile la Lista 2 se pot depune in perioada 11-14 decembrie 2015, la Registratura MT.

In ziua de 15 decembrie 2015 se va publica "Lista finala, cuprinzand operatori de transport rutier, numarul autorizatiilor CEMT alocate, precum si restrictiile alocate".

UNTRR organizeaza marti un miting impotriva preturilor RCA (10-12-2015)

UNTRR organizeaza marti, 15 decembrie 2015, ora 10:00, in Piata Constitutiei, un miting de protest impotriva lipsei de masuri ale autoritatilor fata de piata RCA din Romania, aflata in pragul colapsului. Transportatorii motiveaza protestul prin faptul ca valorile RCA au crescut in 2015 cu peste 300% la autovehiculele comerciale, iar cotatiile au trecut si de 100.000 lei.

"Azi ne omoara pe noi, maine va omoara pe voi! Daca nu vreti sa platiti RCA de 1.000 euro pentru un Logan, alaturati-va protestului UNTRR! ASF vrea sa acopere costurile gestiunii necorespunzatoare a pietei RCA in Romania prin pretul platit de utilizatorii RCA. Prin lipsa de masuri, ASF expune astazi consumatorii de RCA/carte verde la riscuri de plata de pana la 4.900.000 Euro pentru eventuale daune produse in Romania si la sume posibil mult mai mari pentru daune produse in tari in care nu exista astfel de plafoane. Piata RCA este in pragul blocarii! Spirala cresterii preturilor RCA nu poate fi oprita decat printr-o interventie ferma a Guvernului si Parlamentului Romaniei", se arata intr-un comunicat al UNTRR.

Mercedes-Benz Romania sustine Festivalul Brazilor (10-12-2015)

Mercedes-Benz Romania continua parteneriatul cu Organizatia Salvati Copiii si sustine o noua editie a Festivalului Brazilor de Craciun. Organizatorii vor beneficia de suport logistic, cu ajutorul modelului Sprinter, pe tot parcursul evenimentului. Organizat sub forma unei licitatii speciale de Craciun, brazii conceputi exclusiv pentru aceasta ocazie, vor fi transportati in siguranta cu Mercedes-Benz Sprinter, iar autovehiculul va sta la dispozitia organizatorilor pentru ca acestia sa beneficieze de flexibilitate si confort in orice moment al pregatirilor pentru eveniment.

"Devenit unul dintre cele mai apreciate evenimente de caritate din Romania, Festivalul Brazilor de Craciun ne ofera sansa de a lua parte la educarea si formarea viitoarelor generatii. Mai mult, avem ocazia de a consolida un parteneriat de lunga durata si de succes cu Organizatia Salvati Copiii prin intermediul celor doua proiecte pe care le promovam impreuna, Mobile Kids si Festivalul Brazilor", a declarat Mirel Dediu, Corporate PR/Communications in cadrul Mercedes-Benz Romania.

In cei 15 ani de la lansare, Festivalul Brazilor de Craciun a atras anual cei mai influenti manageri de companii, antreprenori, persoane publice, oameni de business si de media, in scopul strangerii de fonduri pentru sustinerea proiectelor educationale ale Salvati Copiii.

Scopul evenimentului este asigurarea accesului la educatie si prevenirea abandonului scolar in randul copiilor proveniti din medii defavorizate. Gala va avea loc in data de 10 decembrie, la Stejarii Country Club, si are in prim plan licitatia pentru cei mai originali brazi, creati de unii dintre cei mai cunoscuti designeri romani, printre care Doina Levintza, Malvina Cservenschi, Stephen Pelger sau Omid Ghannadi si Amalia Enache.


Slovacia introduce viniete electronice pentru autostrazi (10-12-2015)

Slovacia va introduce, incepand cu anul viitor, viniete electronice pentru utilizarea autostrazilor, care vor inlocui cupoanele de hartie printate, utilizate pana acum, informeaza eurowag. Vinieta electronica va putea fi achizitionata prin Internet, cu ajutorul aplicatiilor pentru telefoane mobile, la automatele self-service sau la punctele comerciale selectate, in special, la statiile de alimentare cu carburanti.

Vanzarea acestora ar trebui sa inceapa la mijlocul lunii decembrie. In sistem va trebui sa fie introdus numarul de inmatriculare al masinii si tara unde a fost inmatriculata. Pretul vinietelor nu se va schimba. Verificarea platii taxei se va efectua prin camere, pe baza numarului de inmatriculare a autovehiculului.

ALD Automotive, 10 ani de activitate in Romania (10-12-2015)

ALD Automotive face bilantul primilor 10 ani pe piata de leasing operational din Romania: o cota de piata de 17%, o flota auto de 8.864 vehicule si un portofoliu de 320 de clienti. Intr-un deceniu de activitate, ALD Automotive, a lansat aplicatii mobile inovatoare pentru a sprijini activitatea clientilor sai, a creat primul produs de leasing operational White Label din Romania si a fost prima companie de leasing operational activ implicata in actiuni de inverzire a parcurilor auto.

"Inovatia, sustenabilitatea si calitatea sunt valorile cheie ale ALD Automotive, dupa care ne ghidam activitatea atat la nivel local, cat si international. In cei 10 ani de cand activam in Romania ne-am lasat cu siguranta amprenta asupra nivelului de profesionalism al pietei, asupra diversitatii serviciilor si a calitatii programelor de customer care oferite clientilor. Ne-am asumat rolul de formator al pietei si am facut promisiuni pe termen lung partenerilor nostri, carora vreau sa le multumesc pentru increderea acordata de-a lungul timpului. In viitor ne dorim sa continuam sa influentam piata din pozitia noastra de lideri si ne concentram pe oferirea de servicii inovatoare, fiind intotdeauna cu un pas inaintea tendintelor pietei", a declarat Shane Dowling, General Manager ALD Automotive Romania.

In cei 10 ani, ALD Automotive si-a concentrat activitatea pe 3 paliere importante: oferirea unor servicii de calitate, inovatoare, utilizarea aplicatiilor mobile si online care sa sustina nevoia de mobilitate a clientilor companiei si protejarea mediului inconjurator.

Magistrala de metrou Raul Doamnei - Eroilor se deschide in martie 2017 (10-12-2015)

Metrorex a anuntat ca lucrarile la linia de metrou Magistrala 5, Sectiunea Raul Doamnei - Eroilor, vor fi gata la sfarsitul anului viitor, iar transportul efectiv al pasagerilor va incepe in martie 2017.

"Vom finaliza lucrarile la sfarsitul lui 2016, vom incepe probele tehnologice la sfarsitului lui 2016, probe tehnologice obligatorii pentru punerea in functiune si pentru a crea conditiile de siguranta pentru transportul calatorilor, astfel incat preconizam ca in martie 2017 vom incepe traficul cu calatori", a declarat directorul de investitii al Metrorex, Constantin Mustatea.

Potrivit acestuia, la sapte statii de metrou din cele zece ale tronsonului lucrarile sunt finalizate in proportie de 100% si exista fonduri suficiente pentru finalizarea proiectului.

Stergatoarele Bosch, invingatoare in testul ADAC (09-12-2015)

Cu un punctaj total in cadrul evaluarii de 2,0 (pe o scara de la 1 la 6, 1 fiind cel mai bun rezultat posibil), lama de stergator plata Bosch Aerotwin Multi-Clip a obtinut prima pozitie in cadrul testului ADAC din acest an. Cu un punctaj total de 2,2, o alta lama de stergator Bosch s-a clasat pe pozitia a doua: lama de stergator standard Twin Spoiler.

Clubul auto german ADAC a testat un numar de opt lame de stergatoare de la diferiti producatori, toate pe un model VW Golf IV. Printre acestea s-au numarat patru lame de stergatoare standard conventionale si patru lame plate moderne. Doar trei din cele opt lame de stergatoare testate au obtinut calificativul "bun".

Cel mai important criteriu de testare a fost calitatea stergerii, constituind 90% din rezultatul total. stergatoarele au fost testate mai intai in stare noua si inca o data dupa 150.000 de cicluri de stergere, expunere la lumina solara artificiala si functionare continua - la temperaturi de +20°C si -10°C. Bosch Aerotwin Multi-Clip a obtinut cele mai bune rezultate la aproape toate categoriile de testare.

Dupa expunerea la lumina solara artificiala si dupa functionare continua, al doilea stergator Bosch, Bosch Twin Spoiler, a obtinut rezultate chiar mai bune. In plus, stergatorul Aerotwin a fost singurul produs ce a primit calificativul "bun" si in conditii simulate de functionare pe timp de iarna.

Legislatia privind atestarea personalului din transporturile rutiere (09-12-2015)

ARR a publicat OMT nr. 1214/2015 pentru aprobarea normelor privind pregatirea si atestarea profesionala a personalului de specialitate din domeniul transporturilor rutiere.

De asemenea, ARR a publicat si Anexele nr. 1-8 la OMT nr. 1214/2015 pentru aprobarea normelor privind pregatirea si atestarea profesionala a personalului de specialitate din domeniul transporturilor rutiere.

Cei interesati pot accesa aceste reglementari aici.

Noi sefi interimari la CNADNR si Metrorex (09-12-2015)

Adunarea Generala Extraordinara a Actionarilor Companiei Nationale de Drumuri si Autostrazi din Romania (CNADNR) a decis inlocuirea lui Narcis Neaga cu Catalin Homor la conducerea companiei, ordinul in acest sens fiind semnat de ministrul Transporturilor, Dan Costescu.

Catalin Homor, fost director general interimar al Metrorex, va fi inlocuit de Marin Aldea, seful Directiei Strategie, Planificare, Resurse in cadrul companiei.

Calendarul licitatiei pentru interjudetene de la 8 februarie (08-12-2015)

ARR a publicat calendarul privind desfasurarea sedintei de atribuire pentru cursele interjudetene care va avea loc in data de 08.02.2016, in cadrul careia se pot face oferte pentru cursele interjudetene la care au renuntat operatorii de transport, in cazul carora masura de retragere a licentei a ramas definitiva, precum si a celor neatribuite.

Data de referinta pentru introducerea in aplicatia AADR - SAET a listei curselor ce urmeaza sa fie atribuite este 20.01.2016. In perioada 21.01-23.01 se vor face corecturi si completari, iar in perioada 24.01-28.01 se pot depune solicitarile in format electronic de catre operatorii de transport (in intervalul orar 9:00-16:00).

Evaluarea solicitarilor depuse se va face in perioada 29.01-07.02, iar la data de 8 februarie va avea loc sedinta de atribuire electronica si publicarea rezultatelor.

Instalatie noua de dirijare a traficului feroviar intre Buftea si Crivina (08-12-2015)

Compania Nationala de Cai Ferate CFR SA desfasoara, in aceasta perioada, lucrari de punere in functie a noii instalatii de dirijare a traficului feroviar intre Buftea si Chitila, lucrari care fac parte din proiectul pilot ERTC/ERTMS (nivel 2).

Lucrarile de punere in functie a noului sistem de coordonare si dirijare a traficului feroviar se vor finaliza joi, 10 decembrie 2015, si vor afecta circulatia trenurilor care tranziteaza urmatoarele statii de cale ferata:
- statiile Chitila, Buftea si Peris - 07.12.2015 ora 09:00 - 08.12.2015, ora 04:00;
- statiile Buftea, Peris si Crivina - 08.12.2015 ora 04:00 - 09.12.2015, ora 14:00;
- statiile Peris, Crivina si Brazi - 09.12.2015 ora 09:00 - 10.12.2015, ora 19:00.

Proiectul pilot ETCS/ERTMS nivel 2 are ca principal scop intocmirea unui set de reguli de operare din punct de vedere tehnic si comercial, conform normelor europene. Acest set de reguli de operare, impreuna cu echipamentele speciale montate in cale, vor constitui baza de implementare a sistemului ETCS/ERTMS, nivel 2 pe tot Coridorul IV paneuropean.

Principalele beneficii ale sistemului pilot ETCS/ERTMS nivel 2, sunt urmatoarele:
- imbunatatirea sigurantei circulatiei;
- cresterea capacitatii de transport;
- cresterea vitezei de circulatie.
 
"Prin utilizarea sistemului ETCS/ERTMS nivel 2 se asigura un grad de siguranta mult crescut fata de sistemul clasic (INDUSI) sau aplicatiile ETCS/ERTMS de nivel 1, fara transmisii de date. Implementarea acestui proiect pilot operational ETCS/ERTMS nivel 2 are drept scop eficientizarea coordonarii traficului, cu implicatii directe in sporirea sigurantei feroviare si imbunatatirea conditiilor de calatorie pe calea ferata, conform standardelor europene”, a declarat Marius Chiper, noul director general al CFR SA.

Castigatorii FleetBoard Drivers League 2015 (08-12-2015)

Peste 19.400 de participanti din 359 de companii si 18 tari au luat parte la FleetBoard Drivers League 2015, competitie internationala desfasurata in perioada 1 iunie - 31 octombrie. Anul acesta, titlul de "Cel mai bun sofer" din Romania i-a revenit lui Madalin Cirlanaru, sofer in cadrul companiei Dolo Trans Olimpic SRL, care a obtinut nota 9,73 pentru stilul de conducere. Podiumul a fost completat de Catalin Alexandrescu, tot de la Dolo Trans Olimpic SRL cu nota 9,71 si Daniel Morosanu, de la Chisped Trasporti RO SRL, cu scorul de 9,70.

"Ma bucur sa observ ca angajatii mei s-au adaptat usor si au invatat sa foloseasca FleetBoard. In cadrul companiei avem o persoana dedicata care verifica notele, stilul de conducere si ofera sfaturi tuturor soferilor pentru imbunatatiri. Drept dovada, Madalin a castigat locul 1. Mai mult, si locul al doilea pe Romania a fost castigat tot de un sofer de la noi", a declarat Cristian Dolofan, General Manager Dolo Trans Olimpic SRL.

La categoria "Cea mai buna companie", titlul a fost castigat de echipa Ravitex SRL. Scorul final a fost compus din scorul individual realizat de fiecare sofer din echipa, calcul ce a condus la reusita Ravitex SRL cu nota 9,62. Locurile doi si trei au fost ocupate de Bon Trans SRL (9,51) si de Wheels Spedition SRL (9,50).


Rezultatele contestatiilor pentru autorizatiile CEMT 2016 (08-12-2015)

ARR a publicat ieri tabelul continand Contestatiile depuse de operatorii de transport privitoare la Lista cuprinzand operatorii de transport rutier care au solicitat autorizatii CEMT pentru anul 2016. ARR mai precizeaza ca in urmatoarele etape de contestatie nu se mai admit cereri noi de autorizatii CEMT pentru anul 2016

Astazi, ARR va afisa "Lista cu operatorii de transport care indeplinesc conditiile pentru participarea la alocare CEMT 2016 si parcul admis", lista care cuprinde si rezultatul evaluarii curselor de Rusia pentru anul 2015, in conformitate cu situatia autorizatiilor Rusia solicitate si returnate transmisa de AADR (curse directe, tranzit si "terta tara").

Firestone introduce noua gama ON/OFF road (08-12-2015)

Firestone a lansat o noua linie de anvelope extrem de robuste, pentru uz combinat on si off road, care ofera rezistenta sporita, durata extinsa de viata si o buna aderenta pe o gama extinsa de terenuri dure. Gama este compusa din noile modele FS833 Steer, FD833 Drive si FT833 Trailer.

Noile anvelope Firestone ON/OFF includ marcajul M+S, pentru utilizare pe noroi si zapada proaspata sau in proces de topire, oferind o mai buna aderenta si franare fata de anvelopele standard. FS833 si FD833 vin si cu marcajul Alpine, ceea ce le face potrivite pentru utilizare in conditii extreme de iarna.

Noile anvelope folosesc tehnologii avansate, precum "Tie Bars" incorporate care cresc rigiditatea generala a blocurilor si imbunatatesc amortizarea. Asadar, anvelopele rezista mai mult si nivelul de zgomot de rulare este redus. Ele sunt de asemenea construite cu un talon subtire pentru a minimiza volumul, ceea ce scade greutatea anvelopelor si prin urmare se reduce consumul de combustibil si creste capacitatea de incarcare a masinii. Noile anvelope Firestone ON/OFF au o constructie robusta, ceea ce le face ideale pentru recanelare si resapare pentru o viata indelungata.

Noua gama Firestone ON/OFF va fi disponibila in principalele dimensiuni 315/80R22.5 si 13R22.5 (FS833 & FD833) si 385/55R22.5 (FT833) la dealerii autorizati din Europa incepand cu luna Decembrie 2015 si va inlocui progresiv predecesoarele anvelope lansate la aceste dimensiuni.

Firestone nu innoieste doar gama On/Off, dar va extinde si gama On Road cu noi dimensiuni, 295/80R22.5 si 315/70R22.5, la anvelopele FS422-FD622 lansate anul trecut la Reifen Essen. Aceste anvelope ofera performanta de durata, la un pret accesibil.

Actiuni de control in trenuri (08-12-2015)

In aceasta dimineata s-a desfasurat o actiune de control a CFR Calatori in colaborare cu Politia Transporturi Feroviare care a vizat depistarea calatorilor fara bilet precum si evaluarea modului in care personalul de tren isi indeplineste atributiile de serviciu. 

Echipele de supracontrol impreuna cu angajatii Politiei TF au solicitat celor peste 700 de pasageri din trenul R 8012 (Fetesti - Bucuresti Obor) prezentarea legitimatiilor de calatorie. In urma controlului, personalul feroviar a identificat 198 de pasageri care calatoreau in ilegalitate si carora le-au fost eliberate bilete cu suprataxa. De asemenea, au mai fost eliberate 33 de bilete pentru pasagerii care au urcat din statiile fara case de bilete.

In punctele de oprire unde CFR Calatori nu are case de bilete, calatorii au obligatia de a-si procura biletele de la personalul de tren, care va aplica tariful de la casa de bilete.

Astfel de actiuni se desfasoara in aceasta perioada pe mai multe rute de pe reteaua nationala feroviara. Prin asemenea actiuni, CFR Calatori are ca obiectiv imbunatatirea calitatii serviciului public de transport feroviar de calatori din Romania.

Dumagas revine pe profit (07-12-2015)

Dumagas Transport va obtine in 2015 cea mai buna performanta operationala si financiara din ultimii 10 ani. Compania ce furnizeaza solutii de transport, logistica si depozitare estimeaza o cifra de afaceri de 40 de milioane de euro pana la final de an si asteapta sa incheie anul 2015 cu un usor profit. Prin comparatie, anul trecut, compania a inregistrat o pierdere de 4,5 milioane de euro la o cifra de afaceri de 42 milioane de euro.

In acest moment, liniile principale de business ale companiei genereaza un profit operational intre 8 si 20%. Cea mai semnificativa contributie la realizarea profitului operational o are divizia de transport specializat cu cisterne si transportoare, urmata de transportul international de marfuri la prelata. Investitiile planificate pentru 2016 se incadreaza in intervalul 3-4 milioane de euro si vor fi directionate catre modernizarea flotei in zona de transport international la prelate, de distributie nationala cu temperatura controlata si eficientizarea infrastructurii de IT si comunicare.

Dumagas Transport este prezenta pe piata din Romania de aproape 20 de ani, furnizand clientilor sai solutii de transport, logistica si depozitare, servicii cu valoare adaugata. Compania are un numar de 550 de angajati, o flota ce include 325 de camioane MAN si Renault, cu o varsta medie de 3,5 ani la capete tractor. Portofoliul de clienti activi include peste 1.000 de companii, ce opereaza in domenii diverse de la FMCG la automotive, hartie, mobilier, anvelope, constructii etc, printre cei mai importanți numarandu-se Ford, Dacia, Philip Morris, Ikea. Cele mai importante piete de transport pentru Dumagas sunt Germania, Turcia, Italia, Benelux si Europa de Est. In anul 2014, compania a deschis un birou in Turcia, la Istanbul pentru a-si eficientiza operatiunile, dar si pentru a beneficia de oportunitatile de afaceri si potentialul zonei.

WebEye, crestere de 25% in Romania (07-12-2015)

WebEye Romania, parte a grupului WebEye din Ungaria, incheie anul cu o cifra de afaceri cu 25% mai mare decat in 2014, performanta care o plaseaza pe a doua pozitie in grupul care activeaza in 12 tari din Europa.

"2015 a fost un an bun, marcat de extinderea retelei in tara si mai ales de castigarea de clienti noi si de parteneriate care deschid orizonturi interesante. Am crescut frumos, ne-am dezvoltat natural in cei 8 ani de activitate. Romania a fost, de altfel, prima tara in care WebEye a deschis o filiala si ma bucur ca am confirmat asteptarile, WebEye Romania fiind pe pozitia a doua in grup, ca si performanta financiara, dupa Ungaria", a declarat Levente Gall, director de vanzari WebEye Romania.

Compania specializata in solutii telematice pentru transportatori a ajuns la peste 7600 de unitati active montate in Romania, cu 21% mai multe decat in urma cu un an. Acest lucru a fost posibil datorita dezvoltarii flotelor clientilor vechi, precum si castigarii de parteneri si clienti noi, precum EVW Holding, LPX Trans si RER. De asemenea, tot mai multi oameni de afaceri din domeniul transporturilor au inteles utilitatea solutiilor telematice si au ales sa actualizeze solutiile de baza, optand pentru echipamente noi, sofisticate.

Fata de 2007, cand WebEye Romania avea un singur birou, la Oradea, astazi compania are birouri in mai multe orase din tara - la Bucuresti, Sibiu, Timisoara si Suceava - si 38 de angajati. In 2015, WebEye Romania a avut o cifra de afaceri de 2,5 milioane de euro, cu 25% mai mult decat in 2014 si estimeaza ca va depasi 3 milioane de euro in 2016, in conditiile in care se mentine ritmul de crestere a economiei Romaniei.

Lucrari pe A1 Bucuresti - Pitesti (07-12-2015)

Centrul INFOTRAFIC al Politiei Romane informeaza ca astazi, in intervalul orar 9:30 - 16:00, pe autostrada A1 Bucuresti - Pitesti, pe sensul de mers catre Pitesti, la kilometrul 95 se efectueaza lucrari de inlocuire a glisierelor mediane, traficul fiind restrictionat pe banda 2.

Conducatorii auto sunt sfatuiti sa reduca viteza, sa mareasca distanta in mers intre autovehicule si sa se asigure corespunzator la efectuarea manevrei de schimbare a benzii de circulatie.

Reduceri de 15% la oferta Interrail Global Pass (04-12-2015)

Pentru calatoria cu trenul in intreaga Europa, CFR Calatori recomanda oferta Interrail Global Pass care, in aceasta iarna, vine cu o noua reducere de 15%. Oferta promotionala cu reducere este pusa in vanzare pana la data de 31 decembrie 2015, iar prima zi de valabilitate poate incepe din data achizitiei pana la data de 30 martie 2016.

Legitimatia Interrail Global Pass ofera posibilitatea efectuarii de calatorii nelimitate in 30 de tari europene, din Scandinavia pana in Turcia si, in plus, traversarea maritima cu vaporul intre Italia si Grecia. Perioada de valabilitate a legitimatiilor este de la cinci zile pana la o luna, pasagerii avand libertatea de a alege ruta in timpul calatoriei.

Interrail Global Pass se adreseaza tuturor categoriilor de calatori: tineri, adulti, copii, seniori si reprezinta o varianta avantajoasa si relaxanta de a explora continentul european, la preturi atractive. Copiii de pana la 12 ani beneficiaza de gratuitate, iar tinerii (varsta pana in 26 de ani), adultii si seniorii (varsta peste 60 de ani) dispun de asemenea, de tarife reduse.


Un adult poate lua gratuit in calatorie maxim doi copii. Daca va insoti mai mult de doi copii, va fi emisa cate o legitimatie de tanar <26 de ani pentru fiecare dintre ceilalti copii.

Noutati privind atestarea personalului de specialitate din transporturile rutiere (04-12-2015)

ARR a publicat adresa cu nr. 34414/04.12.2015 privind examinarea in vederea obtinerii atestatelor/certificatelor de pregatire profesionala a personalului din domeniul transporturilor rutiere, incepand cu 05.12.2015 ocazionata de intrarea in vigoare a OMT 1214/2015 pentru aprobarea normelor privind pregatirea si atestarea profesionala a personalului de specialitate din domeniul transporturilor rutiere.

Astfel, incepand cu data de 5 decembrie 2015, candidatii trebuie sa achite in contul ARR suma de 67 de lei pentru fiecare proba de examen teoretic sustinuta (de exemplu, cursul de baza ADR si spercializarea cisterne sunt probe diferite). Accesul candidatilor in sala de examen se face numai pe baza chitantei/documentului de plata in original.

Achitarea tarifului se face la Oficiile Postale sau la Trezoreria Statului, in contul agentiei teritoriale ARR unde candidatul doreste sa i se elibereze atestatul/certificatul de pregatire profesionala. Conturile agentiilor teritoriale ARR pot fi gasite aici.

Autobuzele liniei 330 vor opri in statia Piata Presei (04-12-2015)

Ca urmare a solicitarilor venite din partea calatorilor, incepand din data de 08.12.2015, autobuzele liniei 330 vor efectua opriri si in statia Piata Presei, corespunzatoare liniilor: 131, 205, 331, 335, 783, situata pe sos. Kiseleff, sens Arcul de Triumf.

Motorizare noua in gama Renault Trucks D WIDE (03-12-2015)

Renault Trucks isi extinde selectia de motoare pentru gama de distributie prin dotarea gamei D WIDE cu motorul de 11 litri DT11 Euro 6. Cu aceasta optiune de motor, Renault Trucks  D WIDE dispune acum de doua versiuni noi de putere: 380 CP (1800 Nm) si 430 CP (2050 Nm).

Aceasta noua oferta ii permite producatorului Renault Trucks sa acopere toate nevoile clientilor sai in cautarea unor vehicule puternice, pastrand in acelasi timp o cabina cu intrare joasa pentru mai mult confort. Accesul in cabina D WIDE a fost proiectat pentru a face viata de zi cu zi a soferului mai usoara, acesta fiind nevoit sa se urce si sa se dea jos din vehicul frecvent. D WIDE prezinta doua trepte anti-alunecare la doar 340 mm de sol. Aceastea fac posibil ca Renault Trucks D WIDE DTI11 sa satisfaca perfect nevoile activitatilor legate de mediu, transport prin intermediul cisternelor si transport auto.

Renault Trucks D WIDE este dotat standard cu o cutie de viteze automatizata Optidriver. De asemenea, este posibila montarea pachetului Fuel Eco, care include un mod de schimbare a vitezelor optimizat pentru reducerea consumului de combustibil, un sistem de oprire automata a motorului, Ecocruise control, compresorul de aer decuplabil si modul Power inhibat. Pentru un surplus de confort si siguranta, optional este disponibil si retarder-ul Voith.

La fel ca D WIDE, Renault Trucks C 2.3 m poate fi echipata cu motorul DTI11. Vehiculul este in mod special potrivit pentru activitati legate de mediu, cum ar fi colectarea gunoiului menajer, care solicita o putere mai mare, dar si coborarea si urcarea frecventa a echipajului din cabina. In total, exista 16 modele D WIDE C Cab 2.3 m care sunt acum echipate cu motorul DTI11.


O fetita de 4 ani testeaza un camion Volvo de 18 tone (03-12-2015)Un copil imprevizibil si un autocamion de 18 tone controlat prin telecomanda. In cel mai recent film de la Volvo Trucks "Look whos driving", o fetita de patru ani, Sophie, pune un autocamion Volvo FMX in fata celei mai dificile provocari de pana acum, din seria Live Test. Filmul este o continuare a succeselor de talie mondiala aparute anterior in aceasta serie, precum "The Epic Split" si "The Hamster Stunt".

Cel mai nou film din seria Live Test de la Volvo Trucks "Look whos driving", prezinta o fetita de patru ani, Sophie, care conduce un autocamion Volvo FMX de 18 tone pe un santier de constructii, cu ajutorul telecomenzii. in ultimul an, autocamionul a fost dotat cu cateva functii noi, iar obiectivul testului este de a arata cat poate rezista si cum se poate adapta la cele mai solicitante medii de lucru.

"Pentru a demonstra ce poate face autocamionul, il vom pune in fata unei provocari reale. Ce sofer de testare poate fi mai indiferent si neatent decat un copil imprevizibil de patru ani?", intreaba Ricard Fritz, Vicepresedinte la Volvo Trucks.

In film, Sophie dirijeaza autocamionul pe santier, iar acesta ajunge pe traiectorii complet imprevizibile: printre altele, autocamionul ajunge sa urce o panta abrupta, pe teren moale, inainte de a se rasturna, intr-o rostogolire completa, la 360 de grade.

"Testul demonstreaza dincolo de orice dubiu capacitatea autocamionului de a face fata celor mai dificile medii. Pentru a reusi acest lucru, dispune de anumite functii, precum noul Sistem de control automat al tractiunii, care il mentine in miscare chiar pe pante inclinate si pe terenuri cu suprafete moi. De asemenea, autocamionul isi demonstreaza puterea totala prin designul inegalabil al cabinei, cu o bara de protectie frontala avand colturi rezistente si un sasiu ranforsat", explica Gunnar Eliasson, Manager pentru lansare la Volvo Trucks.

Filmul este cea mai recenta productie din seria Live Test de la Volvo Trucks, care a inclus succese de talie mondiala, printre care "The Epic Split" si "The Hamster Stunt".

Transportatorii cer un RCA maxim de 5.000 lei pentru camioane si autocare (03-12-2015)

Asociatiile de transportatori rutieri UNTRR, FORT, APTE 2002 si COTAR au trimis o scrisoare comuna catre Ministrul Finantelor, Anca Dragu, care cuprinde masuri de urgenta pentru stoparea cresterii accelerate si nejustificate a primelor RCA in industria transporturilor rutiere.

In ultimii ani, primele RCA au crescut cu 100% in industria transporturilor rutiere. Aceasta crestere si perspectiva de continuare a cresterii in acelasi ritm nu este justificata de nivelul de daunalitate RCA de 25% peste primele incasate, avand in vedere scumpirea cu 100% a primelor RCA in ultimii 3 ani la rand.

Masuri urgente solicitate Guvernului de asociatiile transportatorilor romani

Avand in vedere situatia exceptionala la care s-a ajuns, solicitam ca masura exceptionala stabilirea unor tarife fixe RCA de maximum 5.000 RON pentru camioane si autocare, similar cu sistemele din alte tari in care acest risc ajunge sa nu fie asigurat pe piata libera.

Asociatiile transportatorilor rutieri de marfa si persoane din Romania solicita masuri de urgenta pentru stoparea cresterii accelerate si nejustificate a primelor RCA, avand in vedere faptul ca autoritatea de reglementare nu si-a exercitat, de-a lungul timpului, rolul de arbitru corect si impartial in piata de asigurari si a permis derapaje care nesolutionate corespunzator pot conduce la pierderi uriase pentru economia romaneasca, prin sacrificarea industriei transporturilor rutiere, care aduce o contributie importanta la PIB prin exportul de servicii.

In masura in care Guvernul Romaniei nu se va implica urgent in solutionarea imediata a acestei probleme acute a industriei transporturilor rutiere, ne rezervam dreptul de a intreprinde actiuni de protest.

Lotul 3 al Autostrazii Sibiu-Orastie ramane inchis pana la vara (03-12-2015)

Lotul al treilea al autostrazii Sibiu-Orastie, dintre localitatile Saliste si Cunta, inchis in septembrie din cauza unor crapaturi in asfalt, va ramane inchis pana in luna iunie a anului viitor. CNADNR anuntase initial ca problemele vor fi remediate in luna decembrie.

Noul termen a fost stabilit impreuna cu constructorul lotului, fara sa ofere si explicatii cu privire la intarziere. Noul ministru al Transporturilor, Dan Marian Costescu, declara in urma cu o saptamana ca tronsonul dintre Saliste si Cunta va ramane inchis "atat timp cat o vor cere procedurile de siguranta".

O portiune de 200 de metri din autostrada Sibiu-Orastie, aflata in zona kilometrului 60 si deschisa in noiembrie 2014, a fost demolata si va fi refacuta complet pe cheltuiala antreprenorului, compania italiana Salini Impregilo, din cauza unor probleme la fundatie.

Trafic inchis pe DN1, in urmatoarele nopti (02-12-2015)

Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania anunta ca in perioada 02.12.2015 (ora 22:00) - 03.12.2015 (ora 05:00) si 03.12.2015 (ora 22:00) - 04.12.2015 (ora 05:00) traficul rutier va fi inchis pe drumul national DN 1, la pozitia kilometrica 69+911, in vederea executarii lucrarilor de "Modernizare pasaj rutier pe DN 1 km 69+911 si linie de cale ferata Sectia Buda - Slanic km 2+400".

In perioada mentionata traficul rutier va fi deviat pe ambele sensuri de deplasare pe urmatoarea ruta ocolitoare: DN 1 km 68+450 - DJ 155 - DJ 102 - DJ 100F - DJ 215 - DN 1 km 73+750.

De asemenea, in perioada 03.12.2015 - 15.12.2015 in zona kilometrului 69+911, traficul rutier se va desfasura pe o singura banda de circulatie aferenta fiecarui sens de deplasare.

UNTRR vrea sa organizeze un miting de protest pe tema RCA (02-12-2015)

UNTRR a solicitat Primariei Municipiului Bucuresti aprobarea desfasurarii unui miting de protest impotriva lipsei de masuri ale autoritatilor fata de piata RCA in Romania. Protestul ar urma sa se desfasoare in data de 15 decembrie, intre orele 10:00 și 12:00, in Piata Constitutiei. In cerere, UNTRR mentioneaza ca la protest vor participa aproximativ 500 de persoane si un numar limitat de autocare si camioane.

"Cu fiecare moment cu care autoritatile intarzie sa ia masuri pentru solutionarea crizei din piata RCA, colapsul pare inevitabil. UNTRR avertizeaza ca Piata RCA este in pragul colapsului. Se pare ca inca 3 firme de asigurari ar trebui sa primeasca cartonas rosu din partea ASF, dar Fondul de Garantare abia daca va acoperi situatia Astra", se arata intr-un comunicat al UNTRR.

Pe termen scurt, autoritatile din Romania trebuie sa decida daca mentin mecanismul de piata libera sau constata blocarea functionarii acestei piete libere. Daca se mentine acest mecanism, trebuie luate masuri pentru cresterea bazei de dispersie a riscului - de exemplu sa plateasca RCA toti posesorii de autovehicule cu numere inmatriculare - insa este foarte putin probabil sa existe in Romania capacitatea institutionala de aplicare si cu atat mai putin vointa, in pragul unui an electoral. In aceasta piata libera, costul RCA/carte verde va depasi foarte probabil 10.000 euro per vehicul comercial si 1000 euro pe Logan peste 6 luni si atunci autoritatile vor constata colapsul pietei RCA/carte verde.

Solutia imediata este preluarea controlului acestei piete RCA, prin formarea unui pool de asigurari dupa modelul PAID - asigurarii obligatorii pentru locuinte, existent in Romania.

Cu cat cresc costurile cu RCA, cu atat scade numarul asiguratilor, situatie care creeaza o presiune tot mai mare pe sistemul de asigurari din Romania, ajungandu-se ca sistemul RCA sa devina inoperabil.

In aceasta situatie exceptionala cu care se confrunta firmele romanesti de transport rutier de marfa si persoane, lipsa de masuri din partea ASF condamna industria transporturilor rutiere din Romania la faliment sau la mutarea activitatii in tari invecinate cu politici economice responsabile. Atentionam ca prin lipsa unor masuri urgente in domeniu, autoritatile romane isi asuma reducerea contributiei transporturilor rutiere adusa in principal din exportul de servicii, in PIB-ul Romaniei si implicit reducerea Produsului Intern Brut, care oricum este ultimul din Uniunea Europeana, raportat la numarul de locuitori.

Circulatie blocata pe DN 7 si DN 13B (02-12-2015)

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Politiei Romane informeaza ca circulatia rutiera pe DN7 este blocata pe ambele sensuri intre localitatile valcene Calimanesti si Brezoi (la kilometrul 200), din cauza unor bolovani cazuti pe suprafata carosabila. De asemenea, din pricina prabusirii pe carosabil a unui numar foarte mare de copaci, traficul rutier pe DN13B este oprit pe ambele sensuri intre Gheorghieni si Praid, in judetul Harghita.

In judetul Olt, pe DN64 Dragasani - Ganeasa, din cauza cedarii terasamentului la kilometrul 46+200 de metri, in zona Colibasi, traficul rutier se desfasoara pe un fir, alternativ.

In judetul Valcea, pe DN7 Pitesti - Sibiu, la kilometrul 177+140 de metri, din cauza tasarii corpului drumului in zona unui podet, circulatia auto este deviata prin municipiul Ramnicu Valcea, pe strazile Decebal, Republicii si pe Calea lui Traian.

In judetul Prahova, in vederea desfasurarii lucrarilor de reparatii la un pod situat pe DN1A, in Pasul Bratocea, la kilometrul 156+502 metri, la iesirea din Cheia catre Brasov, traficul rutier se desfasoara restrictionat, cu ajutorul semafoarelor sau al pilotilor de dirijare. in conditii similare se circula si in zona Maneciu, pe portiunea kilometrica 133+100 - 133+450 de metri.

Centrul INFOTRAFIC mai anunta ca, pentru a se permite executarea unor lucrari la un pod CF in statia Musculesti, traficul feroviar pe sectia de cale ferata 202 Targu Jiu - Craiova este oprit astazi, pana la ora 15:00, intre Barbatesti si Tantareni, in judetul Gorj.

UNTRR solicita eliminarea supraaccizei de la 1 ianuarie (02-12-2015)

Uniunea Nationala a Transportatorilor Rutieri din Romania (UNTRR) semnaleaza faptul ca, in primele unsprezece luni din 2015, a fost returnat catre transportatorii rutieri doar un procent de 1,8% din bugetul alocat schemei de restituire a accizei disponibil pentru anul in curs, in valoare de numai 11,46 milioane lei (2,58 milioane euro), suma aferenta pentru 457 de cereri, transmise de 322 firme de transport, desi bugetul estimat pentru acest an este de 626,5 milioane lei (140,8 milioane euro).

Astfel, se dovedeste inca o data ca aceasta facilitate este nefunctionala si ca supraacciza la combustibili ar trebui eliminata cat mai rapid, incepand cu 1 ianuarie 2016, asa cum prevedea initial Codul Fiscal.

In 2014, din bugetul de 40 milioane lei, respectiv echivalentul a aproximativ 8,44 milioane euro, singurele plati au fost facute in luna decembrie, cand au fost procesate 7 cereri de rambursare in valoare totala de 180.844 lei, aproximativ 40.000 euro, adica 0,45% din bugetul alocat pe 2014!

UNTRR a atras atentia autoritatilor de nenumarate ori ca schema de rambursare a accizei suplimentare este nefunctionala, intrucat toti transportatorii rutieri romani care opereaza curse internationale alimenteaza in afara tarii, iar cei din zonele de frontiera, chiar daca nu fac transport international, au preferat sa alimenteze in afara tarii, iar transportatorii straini in tranzit au renuntat complet la alimentari cu carburant in Romania.

Pentru 2016 la ce sa ne asteptam? In mod normal, pentru calculul accizelor in 2016, ar trebui folosita rata de schimb BCE din prima zi lucratoare a lunii octombrie 2015 care este 4,4159 lei pentru un euro. Guvernul Romaniei a renuntat la aceasta normalitate din 2013. Atunci a inventat un sistem de calcul prin care alegea rata de schimb cea mai mare din ultimii doi ani si o ajusta cu inflatia, pe atunci in crestere. 

Deoarece ratele de schimb euro/leu comunicate de Banca Centrala Europeana au fost prea mici pentru gustul Guvernului Romaniei, iar inflatia pentru prima data a ajuns sa isi schimbe semnul in minus si sa se numeasca deflatie, in aceasta situatie Guvernul Romaniei si-a depasit creativitatea si lipsa de onestitate fata de cetatenii sai, si din ciclul “asa vreau eu”, pentru 2016, impune fara vreo justificare rata de schimb euro/leu pentru calculul accizei la carburanti la 4,7380 lei/euro.

Romania a atins nivelul obligatoriu in UE al accizelor la motorina de 330 euro/1000 litri inca din 01.01.2013, iar la benzina 359 euro/1000 litri inca din 01.01.2011. In aprilie 2014, ambele au fost majorate cu 7 eurocenti/litru (70 euro/1000 litri), reprezentand o crestere cu 21,2% a accizei la motorina de la la 330,395 euro/1000 litri la 400,59 euro/1000 litri, iar pentru benzina fara plumb reprezinta o crestere cu 19,4% a accizei de la 359,59 euro/1000 litri la 429,59 euro/1000 litri. Aceasta majorare a adus o crestere de minimum 6,5% a pretului final al carburantilor! Rata de schimb originala mai adauga aproximativ 3% la pretul final al carburantilor. In total, carburantul este cu 10% mai scump exclusiv datorita statului roman, deasupra oricarei cerinte europene, in conditiile unui TVA de 24%. Fara acciza suplimentara, fara rata de schimb inventata si cu TVA 19%, motorina ar fi mai ieftina cu 15% in Romania!


DAF    IVECO    MAN    MERCEDES    NISSAN    RENAULT    SCANIA    VOLVO
FAYMONVILLE        KÖGEL    KRONE    LANGENDORF    MAGYAR    MEILLER    SCHMITZ    VANHOOL    WIELTON
CITROEN    DACIA    FIAT    FORD    KIA    MERCEDES VAN     OPEL PEUGEOT    RENAULT    TOYOTA    VOLKSWAGEN
BRIDGESTONE    CONTINENTAL    DUNLOP    FIRESTONE    GOODYEAR    MICHELIN    PIRELLI
PIESE AUTO REMANIERI MOTOARE PIESE AUTO ONLINE