CARGO      BUS      TRAFIC      REVISTA PDF ARHIVA ABONAMENTE DESPRE NOI CONTACT
Cargo & Bus - Prima revista de transporturi din Romania
  Aflati mai multe      Arhiva stiri
Cauta:  
Anul XXI, nr. 234, Noiembrie 2015

Anul XXI, nr. 234, Noiembrie 2015


Detalii despre noul sistem de control al tranzitului in Ungaria (29-12-2014)

De la 1 ianuarie 2015, in Ungaria va fi implementat sistemul EKAER de control electronic al utilizarii drumurilor publice de catre transportatorii rutieri, menit a reduce la minim posibilitatea de fraudare a TVA. Autoritaile ungare au anuntat astazi ca documentatia privind folosirea aplicatiei poate fi descarcata de AICI.

Cum functioneaza numarul EKAER?
Pentru transportarea de bunuri pe drumurile publice cu orice vehicul va fi necesar aplicarea pentru un numar EKAER. Fiecare numar va fi valid pentru 15 zile si aceia care organizeaza si executa tranzitul trebuie sa il aiba obligatoriu si sa il prezinte la eventualele verificari efectuate de catre autoritati de-a lungul drumului.

Cine este platitor de taxa in Ungaria?
In Ungaria, doar vehiculele care au peste 3,5 tone sunt platitoare de taxa de drum proportional cu utilizarea autostrazilor si alte drumuri sau sectiuni de drumuri definitivate de lege. Aceasta taxa este proportionala cu distanta parcursa pe drumurile taxate si este determinata de numarul osiei si de clasa EURO a vehiculului. Vehiculele sub 3,5 tone care utilizeaza drumurile taxabile, de exemplu autostrazile, trebuie sa plateasca taxa printr-un sistem de vignete, unde taxa nu este proportional cu distanta parcursa, ci este un pret fix ce trebuie platit pentru o anumita perioada de timp.

Cine trebuie sa plateasca taxa de drum?
Aceia care transporta bunuri catre Ungaria, utilizand drumuri publice ale statelor membre ale Uniunii Europene, care transporta bunuri din Ungaria catre statele membre ale Uniunii Europene si oricine care este angajat in vanzarea produsului taxabil prin transportarea pe drumuri publice este obligat sa aplice pentru un numar EKAER pentru fiecare transport, nefiind vizati consumatorii finali.

Care sunt consecintele unei incalcari cu privire la numarul EKAER?
Daca tipul de incarcatura, factorii de risc sau lipsa de coerenta dintre incarcatura si denumire justifica aceasta, sau daca contribuabilul / platitorul de taxe in cauza refuza sa declare, autoritatile blocheaza incarcatura astfel incat identitatea lui sa poata fi verificata, exceptand cazurile cu animale vii si produse extreme de perisabile. Aceasta poate fi facuta prin sigilarea incarcaturii cu un sigiliu oficial, integritatea acestuia putand fi verificata de autoritati in tara. Inlaturarea sigiliului este o decizie ce poate fi luata numai de catre autoritati.
Daca platitorul de taxe nu indeplineste obligatia de a aplica pentru un numar EKAER sau sa raporteze intreaga incarcatura, atunci incarcatura sau partile ei nedeclarate sunt considerate produse de origine neverificata, si autoritatile pot impune o penalizare implicita. Penalizarea implicita poate fi un maximum de 40% din valoarea produsului de origine neverificata.

Starea drumurilor in aceasta dimineata (29-12-2014)

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Politiei Romane informeaza ca, incepand cu ora 8:30, din cauza vremii nefavorabile (ninsoare abundenta si viscol), s-a luat masura inchiderii tronsonului Bucuresti - Drajna al autostrazii A2. Autovehiculele au fost deviate pe DN3 Bucuresti - Lehliu-Gara si DN3A Lehliu-Gara - Drajna. De asemenea, incepand cu ora 8:00, toate drumurile nationale din judetul Buzau au fost inchise, iar de la ora 8:30 toate drumurile nationale din judetul Braila, exceptand DN22 Braila - Galati.

La aceasta ora (8:45), circulatia rutiera este intrerupta si pe alte tronsoane de drumuri nationale (din judetul Buzau dar si din alte judete):
DN2B Buzau - Braila;
DN22 Ramnicu Sarat - Braila;
DN2C Costesti (jud. Buzau) - Slobozia;
DN2N Bogza - Dumbraveni (jud. Vrancea);
DN23B Maicanesti - Ciorasti (jud. Vrancea);
DN23A Gologanu - Tataranu (jud. Vrancea);
DN24D Tulucesti - Varlezi (jud. Galati).

Din acelasi motiv, circulatia autovehiculelor cu masa totala maxima autorizata mai mare de 7,5 tone este restrictionata pe DN4 Bucuresti - Oltenita, DN1D Albesti-Paleologu - Urziceni, DN1B Albesti-Paleologu - limita judetul Buzau, DN 13A Miercurea Ciuc - Odorheiu Secuiesc, DN12A Miercurea Ciuc - Lunca de Sus, DN5B Giurgiu - Ghimpati si pe DN2(E85), in judetele Ilfov si Ialomita.

UNTRR: Transportatorii ar plati retroactiv 6 miliarde de euro daca se va impozita diurna soferilor (24-12-2014)

Transportatorii rutieri considera abuziva masura prin care sumele platite ca diurna soferilor sunt reincadrate ca venituri salariale si implicit impozitate, afirmand ca vor trebui sa plateasca retroactiv circa 6 miliarde de euro, ceea ce i-ar duce imediat la faliment.

"Orice firma de transport, daca este verificata, i se va aplica aceasta masura. inseamna ca firmele de transport trebuie sa plateasca in urma incadrarii diurnei ca venit salarial 10.000 de euro pe vehicul pe an pentru diurna acordata pe international si circa 9.000 de lei pe vehicul pe an pentru cei care au dat diurna pe intern. in orice varianta, sumele sunt uriase. inseamna pentru cinci ani aproximativ 6 miliarde de euro. Nu inseamna ca daca s-ar pune in practica aceste impuneri, s-ar si colecta acesti bani", a declarat intr-o conferinta de presa Radu Dinescu, secretarul general al Uniunii Nationale a Transportatorilor Rutieri din Romania (UNTRR).

Potrivit transportatorilor, Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) a desfasurat in ultima perioada mai multe controale la firmele de transport rutier din Prahova si Brasov, in urma carora au fost recalificate retroactiv sumele acordate soferilor cu titlu de diurna neimpozabila drept venituri de natura salariala. Prin urmare, inspectorii fiscali au calculat impozit pe veniturile din salarii, contributii sociale si accesorii la toate aceste sume.

"In situatia in care aceste masuri anticipeaza o abordare generala a organelor fiscale fata de tratamentul diurnei acordate soferilor angajati de societatile de transporturi, consecintele sunt grave. Este o nervozitate foarte mare in randul transportatorilor. Se pune problema de a supravietuirii. Vom falimenta in termen scurt, iar daca masura se aplica retroactiv vom intra in faliment imediat", au explicat reprezentantii transportatorilor.

ANAF a anuntat, in cursul diminetii de ieri, ca a dispus suspendarea tuturor inspectiilor fiscale la societatile comerciale care desfasoara activitati de transporturi, pana la clarificarea aspectelor de natura fiscala privind modul de impozitare a diurnelor acordate soferilor.

Restrictii de tonaj de Sarbatori (24-12-2014)

Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania anunta participantii la trafic ca potrivit prevederilor Hotararii Guvernului nr. 1777/2004 cu modificarile si completarile ulterioare, circulatia vehiculelor rutiere se va desfasura restrictionat pe unele sectoare de autostrazi si drumuri nationale europene (E) in zilele de sarbatoare legala.

Astfel, circulatia este interzisa pentru vehiculele rutiere, altele decat cele destinate exclusiv transportului de persoane, conform Anexei nr. 1 la Hotarare, in zilele de:
- miercuri 24 decembrie, joi 25 decembrie si vineri 26 decembrie 2014;
- miercuri 31 decembrie 2014, joi 01 ianuarie si vineri 02 ianuarie 2015;
dupa cum urmeaza:


Oferta Trenurile Zapezii 2015 (24-12-2014)

CFR Calatori va lansa, incepand cu data de 1 ianuarie 2015, oferta de calatorie Trenurile Zapezii 2015. Iubitorii sporturilor de iarna si nu numai vor beneficia, in perioada 1 ianuarie - 28 februarie 2015, de reduceri tarifare atractive la trenurile spre si dinspre cele mai cautate statiuni montane pentru schi, cum sunt cele de pe Valea Prahovei, Vatra Dornei, Petrosani - pentru statiunile Parang si Straja.
 
Reducerile tarifare sunt urmatoarele:
- 25% pentru calatoriile cu punct de sosire / plecare intr-una dintre statiunile montane de pe ruta Sinaia-Brasov. Reducerea este valabila la unele trenuri, de luni pana joi, la clasa a 2-a.
- 25% pentru calatoriile cu punct de sosire / plecare din Vatra Dornei si Petrosani. Reducerea este valabila, la unele trenuri, de luni pana joi, la clasa a 2-a.
- 31% - 56% in toate zilele saptamanii, la trenurile InterRegio care circula pe Valea Prahovei pe rute intre Sinaia - Brasov și retur.
 
De exemplu, pe ruta Bucuresti - Predeal, pretul biletului cu aceasta oferta este de 27,75 lei, cu 9,25 lei mai putin fata de pretul intreg. Pentru Constanta - Sinaia, pretul biletului este de 53,65 lei, cu 17,85 lei mai putin.

Parada a tramvaielor electrice in Bucuresti (24-12-2014)

Cu ocazia aniversarii a 120 de ani de la darea in folosinta a primei linii electrice din Bucuresti, Regia Autonoma de Transport Bucuresti va organiza, in data de 27 decembrie, incepand cu ora 10:00, evenimentul "Parada tramvaielor electrice".

Cu acest prilej, bucurestenii vor putea admira convoiul de tramvaie, ce va marca evolutia in timp a transportului electric pe sine, incepand cu "batranul" Thomson V056, realizat in 1955 in Atelierele Centrale ale Intreprinderii de Transport Bucuresti, continuand cu  tramvaiul Tatra, urmasul vagoanelor importate in anii 70, apoi, inaintand pe firul vremii, cu un vagon V3A modernizat, din generatia construita in  anul 1973 si modernizata incepand din 1993, urmat de  tramvaiul Bucur 1 modernizat in anul 2001. Parada va cuprinde si "piesa de rezistenta a Regiei", tramvaiul Bucur LF, proiectat si realizat integral in cadrul Uzinei RATB.

Convoiul va pleca de la Depoul Victoria, pe sos. Stefan cel Mare, Bucur Obor, Calea Mosilor pana la Piata Sf. Gheorghe.

Primul tramvai electric a aparut pe strazile Bucurestiului la 9 decembrie 1894, fapt ce situeaza Romania in randul primelor 10 tari europene care au introdus tractiunea electrica in transportul public. Tramvaiul avea indicativul 14 si circula pe traseul Cotroceni - Piata Sf. Gheorghe - Calea Mosilor - Obor.

De asemenea, pentru cei interesati de istoria transportului public, RATB va organiza intre orele 8:00- 21:00, la  terminalul Piata Sf. Gheorghe, un muzeu in interiorul unui tramvai de epoca.

Impozitarea diurnelor: ANAF suspenda controalele la transportatori (23-12-2014)

Conducerea Agentiei Nationale de Administrare Fiscala a hotarât suspendarea inspectiilor fiscale la societatile comerciale care desfasoara activitati de transporturi, pâna la clarificarea aspectelor de natura fiscala privind modul de impozitare a diurnelor acordate soferilor.

Decizia ANAF vine dupa ce Asociatiile reunite ale transportatorilor rutieri din România au organizat în aceasta dimineata o conferinta de presa având ca tema impozitarea diurnelor, ceea ce ar determina falimentul sectorului de transport rutier.

"Asociatiile reunite ale transportatorilor rutieri din România atrag atentia asupra faptului ca operatorii de transport rutieri români se confrunta cu o situatie extrem de grava care le ameninta functionarea si chiar existenta. În urma unor controale recente efectuate unor societati ce desfasoara activitati de transport rutier, organele de control au recalificat retroactiv sumele acordate soferilor cu titlu de diurna neimpozabila drept venituri de natura salariala si, prin urmare, au calculat impozit pe veniturile din salarii, contributii sociale si accesorii la toate aceste sume. În situatia în care aceste masuri anticipeaza o abordare generala a organelor fiscale fata de tratamentul diurnei acordate soferilor angajati de societatile de transporturi, consecintele vor fi dintre cele mai grave. (...) Suntem convinsi ca a continua practica impozitarii diurnelor soferilor reprezinta un abuz care ar îndreptati societatile si persoanele fizice afectate sa conteste eventuale masuri de impozitare în fata instantelor nationale, dar si a celor internationale pe baza Conventiei Europeane a Drepturilor Omului, precum si la proteste organizate în toata tara având în vedere riscul transportatorilor de a se afla în imposibilitate sa mai continue activitatea si, pe cale de consecinta, disparitia a sute de mii de locuri de munca, a mii de agenti economic si a unor sume impresionante din economie", au precizat, printre altele, transportatorii.

Goodyear incheie anul cu peste 70 de companii noi in portofoliul programului FleetFirst (23-12-2014)

Goodyear a cunoscut o crestere constanta a numarului de flote europene care au semnat un contract pentru programul de management FleetFirst în cursul anului curent. 75 de flote din 9 tari, care opereaza cu peste 30.000 de vehicule au semnat un contract ferm de la începutul anului si pâna în prezent.

"Suntem mândri ca am fost alesi ca furnizori de servicii pentru anvelope de catre atât de multe flote, printre care se numara si companii extrem de bine cunoscute în aceasta industrie. Aceasta este o dovada clara a nivelului extrem de ridicat al serviciilor pe care le oferim în cadrul programului nostru de management Goodyear FleetFirst. Prin intermediul acestui program, FleetFirst, noi oferim produse inovative, precum servicii si solutii, care ajuta consumatorii sa reduca costul total de operare în calitatea lor de proprietari ai flotelor respective", a spus Jan-Piet Huylebroeck, Director de Vânzari pentru Anvelope de Camion, la Goodyear Europa, Orientul Mijlociu si Africa.

Flotele, multe dintre ele cu operatiuni trans-europene, îsi au cartierul general în Belgia, Estonia, Franta, Germania, Italia, Olanda, Polonia, România si Marea Britanie.
Printre noii clienti ai Goodyear se afla si nume binecunoscute precum Eddie Stobart, care detine peste 5.000 de vehicule, Turners Soham care detine peste 2.500 de vehicule, compania poloneza Hama Polska, care detine peste 850 de vehicule, Ageneau din Franta, cu peste 500 de vehicule si multe alte flote.

În momentul de fata Goodyear are grija, prin programul sau de management FleetFirst, de peste 250.000 de vehicule în peste 20 de tari din Europa, ajutând flotele sa reduca semnificativ costurile lor totale de detinatori de flote, oferind produse de calitate atât noi cât si resapate, servicii premium si solutii inovative.

Programul RATB în perioada Sarbatorilor de iarna (23-12-2014)

În perioada Sarbatorilor de iarna, transportul public de suprafata gestionat de Regia Autonoma de Transport Bucuresti, va functiona astfel:

- În zilele de 23, 24, 29, 30 si 31 decembrie 2014, se mentine în exploatare parcul corespunzator unei zile de lucru;

- În zilele de 25, 26, 27 si 28 decembrie 2014, respectiv 1, 2, 3 si 4 ianuarie 2015, mijloacele de transport vor circula dupa un program corespunzator unei zile de weekend.

În noaptea de Revelion (31 decembrie 2014/01 ianuarie 2015), vor circula pe întreg parcursul noptii, autobuzele din liniile de noapte care converg spre zona centrala (N102, N104, N105, N106, N107, N108, N109, N110, N111, N112, N114, N115, N116, N117, N119, N121), precum si tramvaiele din liniile 1 si 41.

Vagoane de marfa deraiate la iesirea din statia Ploiesti Sud (23-12-2014)

CFR Calatori informeaza ca trenurile care circula prin statiile Ploiesti Sud si Ploiesti Vest înregistreaza întârzieri între 20 si 60 de minute ca urmare a deraierii în aceasta dimineata a unor vagoane de marfa la iesirea din statia Ploiesti Sud.

Echipele feroviare se afla la fata locului si intervin pentru reluarea circulatiei în conditii de siguranta.

Pasagerii care nu mai doresc sa continue calatoria vor primi, la cerere, contravaloarea biletelor pentru parcursul neefectuat, conform Regulamentului de transport pe calea ferata în vigoare. Mai multe detalii despre conditiile de restituire a tarifelor de transport sunt disponibile pe www.cfrcalatori.ro. CFR Calatori cere scuze pasagerilor pentru neplacerile cauzate de acest incident.

Programul Metrorex de Sarbatori (22-12-2014)

Metrorex a prezentat programul circulatiei trenurilor de metrou in perioada sarbatorilor de iarna:
- In zilele de 22 ,23, 24 si 29,30, 31 decembrie, trenurile vor circula pe Magistralele 1, 2, 3 si 4 la un interval de 8 minute.
- In zilele de 25 si 26 decembrie si in perioada 1- 4 ianuarie 2015, trenurile de metrou vor circula pe Magistrala 1 (Republica- Dristor 2), Magistrala 2 (Berceni- Pipera), Magistrala 3 (Anghel Saligny- Preciziei) si Magistrala 4 (Gara de Nord 2- Parc Bazilescu) la un interval de 9 minute. 
- In noaptea de 31 decembrie 2014/ 01 ianuarie 2015 trenurile de metrou vor circula intre orele 24:00 - 1:00 la un interval de 10 minute si de la ora 1:00 pana la ora 5:00 la un interval de 20 minute.
- In functie de numarul calatorilor inregistrati, in perioada 22-24 si 29-31 decembrie 2014 Metrorex va introduce trenuri suplimentare pe Magistralele 1, 2 si 3.

Grad de absorbtie de 58,5% prin POS-T (22-12-2014)

Ministerul Transporturilor, prin Autoritatea de Management pentru Programul Operational Transport, incheie anul 2014 cu un grad de absorbtie a fondurilor europene de 58,55%. Astfel, din totalul de 4,8 miliarde euro, cat este suma alocata Romaniei pentru perioada de programare 2007-2013, in anul 2014 a fost absorbita suma de 1,128 miliarde euro, fata de tinta asumata de 1,022 miliarde euro. Rata de absorbtie pe anul 2012 a fost de 10,70%, iar pe anul 2013 - 32,24%.

Anul 2014 a fost dedicat dezvoltarii unui portofoliu de proiecte majore de infrastructura, intre acestea incadrandu-se magistralele de metrou M2 (Pipera - Berceni) si M4 (Gara de Nord - Straulesti), achizitionarea unui numar de 27 trenuri de metrou, autostrazile Campia Turzii - Ogra - Targu Mures si Sebes - Turda, sau linia de cale ferata Radna - Gurasada - Simeria.

Gradul de absorbtie al Programului Operational Transport a fost imbunatatit anul acesta prin faptul ca Autoritatea de Management a depus la Comisia Europeana aplicatiile de finantare pentru trei proiecte de infrastructura retrospective. Din aceasta categorie fac parte: autostrada Arad - Deva, autostrada Cernavoda - Constanta, precum si by-pass-ul Constanta.

Tot in anul 2014 a fost initiat procesul de fazare a proiectelor majore de infrastructura, dintre care o parte au fost transmise Comisiei Europene in vederea aprobarii. Astfel, au fost fazate tronsoanele de autostrada Lugoj - Deva, Sebes - Turda, linia de cale ferata Radna - Gurasada - Simeria si Magistrala de metrou M2.

Fazarea proiectelor reprezinta un proces prin care proiectele aflate in implementare si care nu se pot incheia pana la data de 31 decembrie 2015 (sfarsitul perioadei de programare 2007 - 2013) se vor continua in urmatoarea perioada de programare. Astfel, masura prevede realizarea in prima faza, pana la 31 decembrie 2016 a unei parti din proiect (exemplu: excavatiuni, structuri majore, stratul de forma, stratul de stabilizare), iar in faza a doua finalizarea proiectului (exemplu: stratul de forma, stratul de uzura, marcaje).
 
Ministerul Transporturilor va destina anul 2015 implementarii proiectelor de infrastructura, dar si absobtiei unui buget alocat de catre Comisia Europeana in valoare de 1,880 miliarde euro.

Circulatie deschisa pe 28 km din autostrada Nadlac-Arad (22-12-2014)

O portiune de 28 de kilometri din autostrada Nadlac-Arad - cei 22 de kilometri ai lotului I si sase kilometri din lotul II - a fost deschisa circulatiei, vineri seara, insa pana la finalizarea santierului se va putea circula cu cel mult 100 de kilometri pe ora.

Constructorul autostrazii Nadlac-Arad si conducerea CNADNR au decis sa deschisa circulatiei 28 de kilometri din soseaua de mare viteza, dupa ce lucrarile la partea carosabila au fost incheiate pe lotul I. Astfel, de vineri seara se poate circula intre Nadlac si Pecica, insa la ambele capete ale soselei de mare viteza soferii vor cobori pe DN7.

La frontiera, autostrada se termina, urmand ca abia in luna iunie 2015 sa se faca jonctiunea cu autostrada din Ungaria, care este in lucru. La Pecica, soferii pot urca pe autostrada de pe DN7, existand un sens giratoriu.

Circulatia va fi permisa diferentiat. Astfel, pe sensul Arad - Nadlac vor circula doar vehicule sub 7,5 tone, pentru ca pe drumul de legatura intre autostrada si vama exista o singura banda pe sens, iar tirurile nu pot astepta controlul de frontiera acolo pentru ca ar bloca drumul.

Circulatia trenurilor in perioada Sarbatorilor de Iarna (22-12-2014)

CFR Calatori informeaza ca, pana la 3 ianuarie 2015, pentru adaptarea capacitatii de transport la solicitarile publicului cu prilejul  Sarbatorilor de Iarna, trenurile care circula pe cele mai solicitate rute din Bucuresti spre Sighetu Marmatiei, Satu Mare, Vatra Dornei, Suceava, Timisoara Nord, Brasov, Craiova, Brasov, Bicaz, Botosani, Iasi, Baia Mare, Arad vor fi suplimentate cu vagoane clasa, vagoane de dormit si cusete.
 
De asemenea, si trenurile care fac legatura intre Timisoara si Iasi, statiunile de pe Valea Prahovei si principalele orase ale tarii vor fi suplimentate cu vagoane.
 
In unele zile libere din perioada 25 decembrie 2014 - 5 ianuarie 2015, cand traficul de calatori este extrem de redus, o serie de trenuri InterRegio precum si unele trenuri Regio nu vor circula. Rugam toti pasagerii sa tina cont de acest aspect cand isi planifica deplasarile cu trenul si sa consulte, pentru informatii actualizate, fie pagina de internet a companiei, fie sa telefoneze la biroul de informatii din statia de plecare.
 
Avand in vedere cererea mare de bilete din perioada sarbatorilor, recomandam pasagerilor sa achizitioneze din timp legitimatiile de calatorie, in special pentru trenurile de lung parcurs care au in compunere vagoane de dormit si cuseta. Biletele pot fi cumparate online usor si rapid, de pe site-ul www.cfrcalatori.ro, cu o reducere suplimentara de 5%. La verificarea lor in tren este necesara doar prezentarea id-ului de bilet primit pe e-mail. De asemenea, CFR Calatori reaminteste tuturor pasagerilor ca pot beneficia de o numeroase oferte comerciale foarte avantajoase.

Linie de autobuze intre Pantelimon si Lacul Tei (22-12-2014)

Ca urmare a solicitarilor venite din partea calatorilor in vederea extinderii unui traseu pe Pasajul Doamna Ghica, incepand din data de 20.12.2014, Regia Autonoma de Transport Bucuresti a infiintat linia 243.

Autobuzele vor circula intre terminalele "Cora Pantelimon" si "Bd. Lacul Tei", pe urmatorul traseu: sos. Dudesti-Pantelimon, sos. Garii-Catelu, sos. Pantelimon, Bd. Chisinau,  Piata Delfinului, Pasaj Doamna Ghica, Str. Doamna Ghica, Bd. Lacul Tei.

Liniile de tramvaie 1, 46 si 56 au revenit la traseele de baza (22-12-2014)

Ca urmare a finalizarii lucrarilor la Pasajul Muncii, Regia Autonoma de Transport Bucuresti a luat urmatoarele masuri:

Linia 1 a revenit pe traseul inelar, de la terminalul "Sura Mare", pe sos. Giurgiului, Piata Eroii Revolutiei, Calea Serban Voda, Bd. Gheorghe Sincai, Str. Nerva Traian,  Bd. Octavian Goga, Calea Vitan, sos. Mihai Bravu, sos. Stefan cel Mare, Bd. Iancu de Hunedoara, sos. Nicolae Titulescu, Pasaj Basarab, sos. Orhideelor, Bd. G-ral Vasile Milea, Bd. Timisoara, sos. Progresului, Str. Dr. Constantin Istrati, sos. Viilor, sos. Oltenitei, Str. Sura Mare, pana la "Sura Mare".

Linia naveta de autobuze 634 a revenit pe traseul anterior, intre terminalele "Romprim" si "Baba Novac", pe sos. Oltenitei, Piata Sudului, Cal. Vacaresti, sos. Mihai Bravu.

Liniile 40 si 56 au revenit pe traseul de baza de la intersectia Calea Calarasilor/ Str. Traian, pe Calea Calarasilor, Bd. Basarabia, apoi traseele actuale.

Linia naveta 656 s-a desfiintat.

Guvernul a avizat revenirea CNADNR la MT (18-12-2014)

Guvernul a avizat revenirea CNADNR in subordinea Ministerului Transporturilor si a decis ca Departamentul pentru Proiecte de Infrastructura, Investitii Straine, Parteneriat Public-Privat si Promovarea Exporturilor sa isi restranga denumirea la Departamentul pentru Investitii Straine si Parteneriat Public-Privat.

Compania de Autostrazi si Drumuri Nationale (CNADNR) revine astfel la Ministerul Transporturilor, unde a functionat pana in ianuarie 2013, cand a fost trecuta in administrarea Departamentului pentru Proiecte de Infrastructura si Investitii Straine (DPIIS), condus atunci de Dan Sova.

UPS, recompensat pentru strategia durabila de transport (18-12-2014)

UPS primeste "First leaf" in programul Green Freight Europe (GFE), premiu acordat companiilor care fac publice date legate de emisiile de CO2 din transportul rutier, precum politicile si strategiile de reducere a acestora. Alaturi de UPS, au mai fost recompensate si alte companii, printre care: Heineken, IKEA, Krummen Kerzers si Aviko.
 
"First leaf" este parte a unui program de etichetare cu patru niveluri desfasurat de GFE prin intermediul caruia sunt recunoscute eforturile de monitorizare si reducere a emisiilor de gaze cu efect de sera depuse de companiile membre ale programului. UPS este membru GFE inca din 2009. Obiectivul GFE este protejarea mediului prin imbunatatirea performantei transportului rutier paneuropean.

Linia de autobuze 133 revine la traseul de baza (18-12-2014)

Ca urmare a asigurarii conditiilor de stationare si intoarcere pentru autobuze in intersectia sos. Mihai Bravu/Cal. Vacaresti, precum si datorita realizarii marcajului la sol cu semnificatia "BUS",  incepand cu data de 19.12.2014, linia 133 va reveni pe traseul de baza pe Cal. Vacaresti, pana la terminalul "Bd. Tineretului".

Cod galben de ceata in sudul tarii (18-12-2014)

ANM a emis in aceasta dimineata mai multe atentionari nowcasting Cod galben de ceata pentru zona Dobrogei si noua judete din Muntenia si Oltenia, inclusiv autostrada A2, valabile in urmatoarele doua ore.

Potrivit meteorologilor, pana la ora 11:00, pe arii relativ extinse in judetele Teleorman, Giurgiu, Ialomita, Calarasi, Arges si Dambovita, precum si pe drumurile nationale si europene aferente si pe autostrada A2, se va produce ceata, care va duce la scaderea vizibilitatii, local sub 200 de metri si, izolat, sub 50 de metri.

Tot pana la ora 11:00, pe arii relativ extinse in judetul Olt, inclusiv in zona localitatilor Slatina si Caracal, si local in judetele Dolj, Gorj, dar si pe drumurile nationale si europene aferente, va fi ceata si vizibilitate redusa local sub 200 de metri si, izolat, sub 50 de metri.

De asemenea, zona Dobrogei va fi afectata de ceata, pana la ora 10:00, iar pe drumurile nationale si europene si pe autostrada A2 vizibilitatea va fi scazuta sub 200 de m, izolat sub 50 de metri.

DPD Romania lanseaza serviciul Paketshop (17-12-2014)

DPD Romania, unul dintre cei mai importanti jucatori de pe piata de coletarie si curierat expres, anunta lansarea unei retele de ridicare si predare directa a coletelor, sub brandul DPD Paketshop.

Disponibila in 85 de sedii la nivel national, reteaua Paketshop este o solutie flexibila si eficienta de gestionare a livrarilor, menita sa ofere alternative suplimentare clientului final indiferent ca acesta doreste sa ridice sau sa trimita un colet. Serviciul se adreseaza atat persoanelor fizice, cat si celor juridice, cu predilectie celor din zona B2C. Cele doua componente, ridicarea unui colet sau predarea lui pentru a fi trimis, permit expeditorului sa isi gestioneze mai eficient livrarile, iar destinatarului sa aiba o alternativa in plus de preluare a coletului comandat sau de predare a unui colet pentru a fi livrat oriunde in tara sau in Europa.

In reteaua Paketshop, clientii pot beneficia de serviciile obisnuite DPD, atat livrari nationale cat si internationale, cu toate caracteristicile lor (2 incercari de livrare, sms-uri de prealertare a destinatarului, depozitarea coletului de pana la 7 zile, etc). Toate acestea pozitioneaza DPD Paketshop drept o solutie accesibila si flexibila pentru toate categoriile de clienti.

Serviciul este flexibil si specific fiecarei zone si beneficiaza de o acoperire de 85 de sedii la nivel national: depozitele DPD si sediile partenerilor. Clientii vor primi asistenta din partea unui specialist DPD si vor beneficia de ambalaj gratuit. Dimensiunile coletului trebuie sa se incadreze in limita a 300x200x200 mm. DPD Paketshop poate fi folosit in peste 70 de orase la nivel national.

GEFCO Romania are un nou director de vanzari si marketing (17-12-2014)

GEFCO Romania anunta numirea lui Dan I. Artenii in functia de Country Sales & Marketing Manager. Din noua pozitie, Dan I. Artenii este responsabil de elaborarea si implementarea politicilor comerciale ale grupului in Romania, in vederea consolidarii financiare si mentinerea companiei in randul celor mai importanti jucatori de pe piata de logistica industriala, prin promovarea serviciilor. Pe termen mediu, principalele linii strategice ale echipei comerciale conduse dl Artenii se refera la dezvoltarea portofoliului de clienti ai GEFCO si consolidarea pozitiei companiei ca furnizor de servicii integrate pe piata de profil.  

Dan I. Artenii preia astfel responsabilitatile lui Tolga Oran, care a fost promovat in functia de Regional Sales & Marketing Director pentru Europa Centrala, Balcani si Orientul Mijlociu, al grupului GEFCO.

"Sunt bucuros si onorat sa ma alatur echipei GEFCO Romania, pentru ca am incredere in modelul de business adoptat de GEFCO si consider ca exista toate premisele pentru o dezvoltare sustenabila a companiei in Romania. Am gasit aici o echipa de profesionisti, ceea ce ma face sa fiu increzator ca putem urmari obiective ambitioase de crestere", a declarat Dan Artenii, noul Sales & Marketing Manager al GEFCO Romania.

Cu o experienta de peste zece ani in domeniul vanzarilor, Dan I. Artenii a ocupat anterior functia de Director Comercial in mai multe companii internationale precum ISS Facility Services, LUKOIL Romania (Director Departament Vanzari Uleiuri si Produse Petrochimice), LUKOIL Lubricants Romania sau HUB Dacia Oil.

Softronic va produce locomotive in Ungaria (17-12-2014)

Producatorul de locomotive Softronic din Craiova si compania ungara LAC Holding au semnat o scrisoare de intentie pentru constructia unei fabrici de locomotive in Ungaria. Softronic si LAC vor sa infiinteze o companie mixta pentru constructia fabricii, care va fi finalizata pana la finele anului viitor, productia de locomotive urmand sa inceapa un an mai tarziu.

In primul an, fabrica va produce doua pana la trei locomotive, dupa care productia anuala va creste la peste 10 unitati. Softronic va detine 51% din actiunile noii companii.

Directorul general al Softronic, Ionel Ghita, estimeaza un pret de 2,5-3 milioane de dolari pentru locomotivele produse in Ungaria, sub pretul pietei, de circa 4-4,5 milioane de dolari. Locomotivele ar urma sa fie livrate cu precadere tarilor din Europa de Est si nordul Africii.

tRENul lui Mos Craciun (17-12-2014)

Anul acesta, Sarbatorile de iarna vor fi marcate de CFR Calatori astazi - 17 decembrie, prin organizarea unei calatorii inedite cu "tRENul lui Mos Craciun". Evenimentul este dedicat celor mici si are o implicare sociala in viata comunitatii. Printre invitati se vor numara si copii de la Centrul de copii Sf. Macrina, unii dintre acestia vor merge poate pentru prima data in viata lor intr-o calatorie cu trenul si il vor intalni pe Mosul cel darnic. Grupul va calatori in trei vagoane care vor purta pentru o zi numele faimosilor reni ai lui Mos Craciun: Rudolf, Comet si Dancer si va fi insotit de Leon Magdan - celebrul maestru al povestilor cu umbre.

De asemenea, copiii vor invata ca trenul este cel mai prietenos mijloc de transport cu mediul inconjurator si ca regula de baza, pentru a calatori, este aceea de a avea un bilet.

Vagoanele vor fi transformate in adevarate ateliere ale lui Mos Craciun. Timp de 6 ore, micutii vor participa interactiv la diferite actiuni. Vor vizita celebrele Saloane Regale din Bucuresti si Sinaia si expozitia de Trenulete Electrice din Gara Sinaia. La intoarcere vor avea o mare surpriza, caci Mos Craciun va calatori cu ei, oferindu-le si un mic cadou.
 
"tRENul lui Mos Craciun" este un eveniment organizat de CFR Calatori, in parteneriat cu CNCF CFR SA si cu sprijinul HDH Management/Holy Molly si Ringier. Tot astazi, in incinta complexului feroviar Cluj Napoca, se va derula un eveniment similar cu invitati copii de la Centrul scolar pentru Educatie Incluziva Cluj Napoca.

CNADNR revine in subordinea MT (16-12-2014)

Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania va reveni, de maine, in subordinea Ministerului Transporturilor, prin ordonanta de functionare a noului guvern. CNADNR revine astfel la Transporturi, unde a functionat pana in ianuarie 2013, data de la care a trecut in Departamentul pentru Proiecte de Infrastructura si Investitii Straine.

Compania de Drumuri si Autostrazi va avea in 2015 un buget de 6,11 miliarde lei, in crestere cu 31% peste prevederile din acest an. La audierile din comisiile de specialitate din Parlament pe tema bugetului CNADNR din 2015, Alexandru Nastase, seful Departamentului pentru Proiecte de Infrastructura si Investitii Straine, institutia care coordoneaza in prezent activitatea companiei de drumuri, a declarat ca anul viitor ar putea fi inaugurati "mult mai multi kilometri" de autostrada decat in 2014, fara sa avanseze insa o cifra concreta.

Datele CNADNR transmise anterior arata ca pentru anul viitor era planificata inaugurarea a 17 kilometri de autostrada, fata de 56 km in 2014.

Un nou sistem de control al tranzitului in Ungaria, de la 1 ianuarie 2015 (16-12-2014)

De la 1 ianuarie 2015, in Ungaria va fi implementat sistemul EKAER de control electronic al utilizarii drumurilor publice de catre transportatorii rutieri, menit a reduce la minim posibilitatea de fraudare a TVA.

De la aceeasi data va deveni obligatorie folosirea acestui sistem, care va monitoriza traficul de marfuri din Ungaria, dar si transporturile dintre statele membre ale UE aflate in tranzit. Dupa intrarea in vigoare a legii, doar contribuabilii care detin un numar EKAER pot efectua activitati de transport marfa pe drumurile publice din Ungaria. Pentru a obtine un numar EKAER, societatile comerciale trebuie sa depuna un dosar la Administratia Nationala Fiscala si Vamala din Ungaria (NTCA).

Fiecare numar EKAER va fi valabil timp de 15 zile, iar cei care organizeaza si executa tranzitul trebuie sa il detina si sa il prezinte autoritatilor in cazul controalelor rutiere. Vehiculele pentru care trebuie platita aceasta taxa sunt cele de peste 3,5 tone care vor folosi autostrazile si alte drumuri sau sectiuni de drumuri mentionate in lege. Taxa este proportionala cu distanta parcursa, numarul de axe si clasa de emisii a vehiculului. Pentru vehiculele sub 3,5 tone ramane valabil sistemul de vignete cu pret fix pentru o perioada de timp, neproportional cu distanta parcursa.

Restituirea accizei, doar pe baza unei declaratii pe propria raspundere (16-12-2014)

Guvernul a constatat ca ANAF nu poate verifica in timp real daca transportatorii care solicita restituirea unor bani din acciza suplimentara la motorina primesc si alte compensatii. Potrivit agentiei Mediafax, pentru a nu fi sistate platile, autoritatile vor restitui banii pe baza unei simple declaratii pe propria raspundere, ce va fi controlata ulterior.

Noul proiect vine la cinci luni dupa termenul de la care transportatorii au putut depune cereri pentru restituirea unei parti din banii aferenti accizei.

Legislatia actuala stabileste ca, pentru a se inscrie in in Registrul vehiculelor si al operatorilor economici eligibili pentru restituire de accize, transportatorii trebuie sa faca dovada ca nu beneficiaza de alte compensatii pentru activitatea de transport marfuri si persoane, iar Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) trebuie sa verifice acest lucru si sa informeze Autoritatea Rutiera Romana, prin intermediul careia sunt restituiti banii.

Primaria Sectorului 4 renunta la contractele cu ridicatorii de masini (16-12-2014)

Primaria Sectorului 4 a anuntat ca renunta, de la 15 ianuarie 2015, la colaborarea cu cele doua firme care ridica masini in sector (SC Autosal Expert SRL si SC Euronautica Motors SRL). De asemenea, Primaria a precizat ca nu va mai permite prestarea acestui serviciu de catre oricare alta societate comerciala de profil.

Totusi, pentru respectarea Codului Rutier, a legislatiei care impune sanctionarea parcarii in loc nepermis, cat si a normelor de convietuire sociala, incepand de anul viitor, activitatea de ridicare a masinilor parcate neregulamentar va fi desfasurata cu sprijinul Politiei Locale Sector 4. Astfel, vor fi ridicate strict autovehiculele care blocheaza intersectiile, accesul in institutii de interes public sau local, statiile RATB, spitale, scoli.

"Prin Politia Locala Sector 4 vom achizitiona doua utilaje tip platforma, care vor fi utilizate strict pentru ridicarea masinilor care perturba buna desfasurare a traficului rutier, in spiritul respectarii literei legii si a drepturilor cetateanului", a declarat intr-un comunicat primarul Cristian Popescu Piedone.

Linia de autobuze 223 revine la traseul de baza (16-12-2014)

Ca urmare a ridicarii restrictiilor impuse de construirea pasajului "Mihai Bravu" din intersectia Şos. Mihai Bravu/Splaiul Unirii, incepand din 16.12.2014, linia 223 va reveni pe traseul de baza, pe sensul spre terminalul "Cartier Rezidential Splaiul Unirii", de la intersectia Şos. Mihai Bravu/Splaiul Unirii, pe Splaiul Unirii pana la capatul de linie "Cartier Rezidential Splaiul Unirii".

Celalalt sens nu se modifica.

Facilitati la transport pentru anumite categorii de persoane (16-12-2014)

A fost adoptata Ordonanta de urgenta privind prorogarea unor termene privind stabilirea unor masuri pentru asigurarea facilitatilor la transport pentru anumite categorii de persoane.

Asigurarea facilitatilor de transport pentru persoanele care beneficiaza de acest drept, potrivit legii, se mai poate face pe baza tichetelor de calatorie gratuita sau a taloanelor speciale de calatorie numai pana la data de 31.12.2014, data la care urmeaza sa fie asigurate aceste facilitati pe baza cardului emis de catre CNAS. Procesul de distributie a cardului national de asigurari de sanatate este in curs de derulare.

Prin promovarea acestui act normativ se realizeaza asigurarea in continuare a facilitatilor de transport, prin utilizarea tichetelor de calatorie gratuite sau a taloanelor speciale de calatorie, pana la emiterea in totalitate a cardurilor de sanatate.

Se contureaza Red Bull X-Fighters 2015 (16-12-2014)

Doua locatii noi spectaculoase, patru fosti campioni si noi trick-uri care te lasa masca... acestea sunt ingredientele care vor face campionatul Red Bull X-Fighters sa fie cel mai intens in 2015, dupa un total de 50 de evenimente desfasurate in 14 sezoane pana acum.

Turneul Mondial Red Bull X-Fghters 2015 va contine doua locatii noi, in Grecia si in Emiratele Arabe Unite, si se contureaza drept cea mai incitanta lupta pentru campionat in al 15-lea sau sezon. Campionul in exercitiu Josh Sheehan ii va confrunta pe trei dintre fostii campioni mondiali, acestia fiind hotarati sa puna capat suprematiei australianului in cel mai prestigios eveniment de freestyle motocross din lume. In 2015, turneul mondial va reveni in locatiile devenite deja traditionale: Mexico City, Madrid si Pretoria. Cei mai buni rideri FMX din lume, fiecare concurand in fata a peste 100.000 de spectatori din locatii sold-out, precum si in fata a milioane de fani care urmaresc actiunea de pe tot globul, asteapta cu nerabdare premiera evenimentului in Grecia. Vor face o calatorie in antichitate si vor concura in faimosa Cariera de marmura a lui Dionis din Atena, care furnizeaza marmura inca din Epoca de Aur a lui Pericle pentru monumente precum Acropola sau sculpturile clasice, grecesti si romane. Turneul mondial se va incheia pentru prima data in Emiratele Arabe Unite.

Au existat cinci castigatori diferiti in ultimii cinci ani, iar patru dintre acestia vor concura in lupta din 2015. Francezul Tom Pagčs (campionul din 2013), neo-zeelandezul Levi Sherwood (2012), spaniolul Dany Torres (2011) si actualul campion mondial, australianul Josh Sheehan) isi pun la bataie talentul pentru al doilea titlu de campion mondial.


Restrictie de tonaj pe DN57 (15-12-2014)

Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania informeaza ca pe DN 57, km 65+600, in apropierea localitatii Cozla, judetul Caras - Severin, circulatia rutiera a fost restrictionata pentru vehicule cu masa totala maxima autorizata mai mare de 7,5 tone. Restrictia a fost instituita in vederea degajarii partii carosabile de pietrele si bolovanii cazuti de pe versanti.

Pana la deblocarea totala a drumului, rutele ocolitoare pentru vehiculele cu masa totala maxima autorizata mai mare de 7,5 tone sunt:
Pentru ruta Cozla - Svinita: Cozla(DN57) - Moldova Noua (DN57) - Oravita (DN57) - Bozovici (DN57B) - Mehadia (DN6) - Orsova (DN6), - Eselnita (DN57) - Svinita (DN57).
Pentru ruta Svinita - Cozla: Svinita (DN57) - Eselnita (DN57) - Orsova (DN6) - Mehadia (DN6) - Bozovici (DN57B) - Oravita (DN57) - Moldova Noua (DN57) - Berzasca (DN57).

ALD Automotive, contract cu BAT Romania (15-12-2014)

ALD Automotive, unul dintre liderii pietei de leasing operational si management de flota din Romania, a incheiat un contract prin care va gestiona prin leasing operational full service flota auto a British American Tobacco (Romania).

Astfel, British American Tobacco a externalizat finantarea si administrarea flotei sale nationale. Prin semnarea acestui acord, BAT devine unul dintre primii 10 clienti ai ALD Automotive in ceea ce priveste marimea flotei, alaturi de companii din industrii precum farma, servicii financiare sau telecom. 

"Sunt incantat sa urez bun venit noului nostru client, BAT Romania. Faptul ca o noua companie globala ne acorda increderea de a-i finanta si gestiona flota auto demonstreaza inca o data ca experienta noastra de peste 9 ani pe piata din Romania si gama completa de servicii de calitate pe care o oferim sunt extrem de apreciate de catre partenerii nostri. Vom continua sa dezvoltam programe care aduc clientilor nostri un plus de valoare in ceea ce priveste intreaga experienta ALD Automotive si sa fim mereu cu un pas inaintea trend-urilor din piata in care activam", spune Shane Dowling, Director General ALD Automotive. 

Contul BAT a fost castigat de ALD Automotive in urma unei licitatii si implica finantarea si administrarea flotei companiei, in care este inclusa o gama larga de servicii precum: mentenanta, gestionarea asigurarilor si a daunelor, asistenta 24/7 si schimbarea anvelopelor. De asemenea, angajatii BAT vor beneficia de instrumentele unice pe care ALD Automotive le pune la dispozitia clientilor sai: aplicatia pentru smartphone ALD mobile, serviciul inteligent prin care pot fi localizati furnizorii de servicii si ALD carselector, aplicatia online dedicata configurarii si selectiei vehiculelor.

Trei sute de permise retinute intr-o singura zi (15-12-2014)

Aproape 6.400 de amenzi in valoare de peste 1,2 milioane de lei au fost aplicate si aproape 300 de permise au fost retinute, intr-o singura zi, in urma unei actiuni pentru prevenirea accidentelor rutiere. Politistii au constatat 108 infractiuni, dintre care 83 la regimul circulatiei pe drumurile publice si au aplicat 6.396 de sanctiuni contraventionale, in valoare de 1.224.188 de lei.

Majoritatea sanctiunilor au fost aplicate pentru depasirea limitei legale de viteza (3.705), insa au fost aplicate si 42 de sanctiuni pentru depasiri neregulamentare, 61 pentru consum de bauturi alcoolice si 2.442 pentru alte abateri la regimul circulatiei pe drumurile publice.

Politistii au constatat 108 infractiuni, dintre care 83 la regimul circulatiei pe drumurile publice si au aplicat 6.396 de sanctiuni contraventionale, in valoare de 1.224.188 de lei.

Majoritatea sanctiunilor au fost aplicate pentru depasirea limitei legale de viteza (3.705), insa au fost aplicate si 42 de sanctiuni pentru depasiri neregulamentare, 61 pentru consum de bauturi alcoolice si 2.442 pentru alte abateri la regimul circulatiei pe drumurile publice.

De asemenea, pentru neregulile constatate, au fost retrase 92 de certificate de inmatriculare.

Circulatie blocata pe DN57 (15-12-2014)

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Politiei Romane informeaza ca in aceasta dimineata, din jurul orei 7:00, traficul rutier pe DN57 Orsova - Moldova Noua este oprit pe ambele sensuri la kilometrul 65+600 de metri, din cauza caderii de pietre. Potrivit primelor informatii, nu s-au inregistrat victime si nici pagube materiale.

Camioanele nu vor avea acces pe Lotul I al autostrazii Nadlac-Arad (12-12-2014)

Lotul I al autostrazii Nadlac-Arad, de 22 de kilometri, ar putea fi deschis circulatiei saptamana viitoare. In prezent sunt finalizate lucrarile la corpul soselei si mai trebuie realizate doar santuri, garduri sau poduri.

"Asteptam la inceputul saptamanii viitoare o comisie tehnica de la CNADNR, care va verifica elementele ce tin de siguramta circulatiei, astfel incat daca se primeste acceptul, traficul va fi deschis in jurul datei de 18 decembrie", a declarat directorul proiectului autostrazii Nadlac-Arad, Adrian Adler.

Pentru a se putea circula pe autostrada s-au mai finalizat sase kilometri din lotul II, care asigura legatura cu DN7 printr-un nod rutier existent langa orasul Pecica. La capatul de la frontiera cu Ungaria va exista un alt drum de legatura cu DN7, spre actualul punct de control pentru trecerea granitei.

"Acest drum de legatura are doar doua benzi, motiv pentru care propunem ca traficul pe lotul I sa fie deschis doar pentru autoturisme. In caz contrar, apare riscul unor blocaje create de camioanele care in mod obisnuit asteapta in coloana controlul de la frontiera. Luam in calcul si posibilitatea ca tirurile sa circule pe lotul I doar pe sensul spre Arad", a declarat Adler.

Lotul II, intre Pecica si Arad, va fi deschis circulatiei cel mai probabil in luna iunie, perioada in care ar urma sa fie finalizata si autostrada din Ungaria cuprinsa intre Nadlac si Mako.

Reduceri tarifare la calatoriile cu trenul (12-12-2014)

Din data de 14 decembrie, odata cu intrarea in vigoare a Noului Plan de Mers al Trenurilor 2014-2015, CFR Calatori va acorda reduceri tarifare, astfel:

- 35% la trenurile IR 1541, 1540 Iasi - Brasov si retur

- 40% la clasa I si 45% la clasa a II-a la urmatoarele trenuri:
- IR 1594 Craiova - Bucuresti
- IR 1720/ IR 1720-1 Piatra Olt - Craiova. Trenul va avea opriri suplimentare in statiile: Branet h., Robanesti Hm., Toporas h., Bordei hc.
- IR 1782 Pitesti - Bucuresti Nord.
 
Aceste reduceri se aplica la achizitionarea biletelor pret intreg (adult si copil) clasa I si clasa a II-a, fara obligativitatea rezervarii locului. Cu aceste trenuri vor putea calatori si pasagerii cu abonamente de calatorie valabile la tren Regio.

A treia editie Mobile Kids (12-12-2014)

In perioada 17 noiembrie - 15 decembrie 2014, Mercedes-Benz Romania, in parteneriat cu Organizatia Salvati Copiii, a organizat a treia editie locala a programului educational international Mobile Kids. In cadrul acestei editii, aproximativ 3.000 de copiii din clasele pregatitoare si primare din peste 15 scoli din Bucuresti au participat la sesiuni active de informare pe tema sigurantei rutiere.

"Mobile Kids este un program cu un impact fundamental in educatia si responsabilizarea copiilor. Mercedes-Benz sustine la nivel global excelenta, calitatea superioara si siguranta, dar in egala masura sustine la nivel local comunitatea, spiritul civic si dezvoltarea personala a membrilor comunitatii. Suntem constienti ca, pe langa sistemele de siguranta implementate in autovehiculele noastre, este necesar sa contribuim, de asemenea, la formarea unei culturi a sigurantei si la responsabilizarea rutiera a micilor participanti la trafic. Tocmai de aceea, vom continua aceasta initiativa si in 2015 si speram sa participe un numar cat mai mare de scoli", a declarat Gabriel Craciun, Corporate PR/Communications Mercedes-Benz Romania.

In cadrul lectiilor sustinute in scoli, voluntarii Organizatiei Salvati Copiii le-au explicat celor mici regulile de circulatie si i-au invatat importanta abordarii unui comportament corect, de la o varsta frageda, ca pietoni si ca pasageri, in mijloacele de transport personal sau in comun. MOKI, mascota programului, a fost alaturi de copii si i-a stimulat sa participe activ pe parcursul lectiilor interactive, insufland o nota distractiva intregului proces.

Siguranta in trafic trebuie sa fie una din temele centrale in educatia oricarui copil, pentru ca acesta sa dezvolte de mic o atitudine si un comportament responsabil, care sa fie transferate apoi si catre alte domenii din viata. La sfarsitul fiecarei sesiuni, copiii au fost invitati sa completeze un test pentru a le fi verificate cunostintele proaspat dobandite, iar la final au fost premiati pentru activitatea lor.

Delphi va gazdui simularile de Condus Automat in cadrul CES 2015 (12-12-2014)

Fiind unul dintre putinii furnizori de automobile care pot furniza portofoliul extins necesar pentru vehiculele din ziua de azi si de maine, Delphi Automotive va prezenta cele mai recente tehnologii in domeniul sigurantei active si al conectivitatii automotive in cadrul urmatorului eveniment international dedicat Dispozitivelor Electronice de larg Consum din anul 2015 - Consumer Electronics Show.

"Prezenta industriei automotive la CES a crescut semnificativ in ultimii ani, si asta pe buna dreptate. Legatura dintre dispozitivele electronice de larg consum si industria automotive nu a fost niciodata mai puternica si, chiar daca piata bunurilor de larg consum se misca cu o viteza mult mai mare, industria automotive vine rapid din urma", a spus Jeff Owens, director global de tehnologii din cadrul Delphi Automotive.

Noul plan de Mers de Tren 2014-2015 (12-12-2014)

CFR Calatori informeaza ca incepand cu data de 14 decembrie va intra in vigoare Noul Plan de Mers al Trenurilor 2014-2015, care va fi valabil pana la 12 decembrie 2015.

Oferta de transport feroviar de pasageri este adaptata cererii pietei atat prin optimizarea orariilor si a capacitatii de transport, cat si prin asigurarea conditiilor de confort pe categorii de trenuri, utilizandu-se eficient resursele disponibile. Zilnic se vor afla in circulatie peste 1100 de trenuri, in functie de perioada din an.

In ceea ce priveste zonele turistice precum Valea Prahovei, Vatra Dornei, Petrosani, pasagerii vor beneficia de un numar suficient de trenuri in functie de sezon si de trafic. Astfel, in aceasta iarna, dupa suplimentarile capacitatii de transport din perioada Sarbatorilor de iarna, CFR Calatori va introduce in circulatie Trenurile Zapezii, prin care pasagerii vor ajunge in cele mai cautate destinatii turistice montane din Romania.

In plus, prin aceasta oferta, in perioada 1 ianuarie - 28 februarie 2015, se va acorda 25% reducere de pret la bilete. Reducerea se va aplica la trenurile care vor circula de luni pana joi, pentru calatoriile, pe ruta directa, la clasa a 2-a, cu trenuri InterRegio care au ca punct de plecare sau destinatie: una din statiile feroviare de pe ruta Sinaia-Brasov, gara Vatra Dornei Bai si gara Petrosani.

GEFCO se extinde in Algeria (12-12-2014)

Grupul GEFCO, lider european in logistica autovehiculelor si un reper global in logistica industriala, isi extinde reteaua in Africa de Nord, intrand pe piata din Algeria.

"GEFCO ofera in Algeria servicii logistice cu o puternica valoare adaugata, conform cu standardele internationale ale Grupului. Regiunea Maghreb este promitatoare si dinamica in ceea ce priveste schimburile comerciale. Putem pune la dispozitia clientilor nostri industriali retelele noastre internationale pentru dezvoltarea lor locala, precum si posibilitatea gestionarii fluxurilor lor internationale, provenind din si catre Maghreb", a declarat Jean-Paul Ornano, Director general al GEFCO Maroc si Responsabilul Grupului pentru regiunea Maghreb.

Prin deschiderea acestei filiale in Algeria, una dintre economiile cele mai puternice ale continentului african, (crestere estimata la 5,5% pentru 2015 sursa: Fondul Monetar International - raport 2014), GEFCO isi consolideaza dezvoltarea in aceasta regiune cu un potential ridicat.

Avand o populatie de peste 38 milioane de locuitori dintre care 45% au varste mai mici de 25 ani, Algeria este o tara dinamica, bogata in resurse naturale si mai ales in hidrocarburi, sector in care ocupa locul 15 pe plan mondial in ceea ce priveste resursele petroliere.

Algeria beneficiaza de o pozitie geografica favorabila pentru comertul cu Europa, Orientul Mijlociu, America latina si Asia. Situata in centrul schimburilor comerciale, tara cunoaste o adevarata transformare a sectorului sau logistic, sustinut de numeroase planuri de investitii si proiecte de modernizare a infrastructurii.

Noi restrictii la Podul Agigea (11-12-2014)

Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania anunta ca in perioada 11.12.2014 - 05.02.2015, traficul rutier se va desfasura pe podul de la Agigea peste Canalul Dunare Marea Neagra, situat pe DN 39, km 8+988 dupa cum urmeaza:
- inchiderea sensului de mers Agigea - Constanta, circulatia desfasurandu-se in ambele directii pe celalalt sens de circulatie (cate o banda pe sens), in perioada: 11.12.2014 - 19.12.2014, 20.01.2015 - 05.02.2015
- inchiderea sensului de mers Constanta - Agigea, circulatia desfasurandu-se in ambele directii pe celalalt sens de circulatie (cate o banda pe sens), in perioada: 12.01.2015 - 19.01.2015

Viteza de circulatie pe toata lungimea podului este de 50km/h, fara restrictie de tonaj. In aceste perioade, tranzitarea podului cu autovehicule si coloane agabaritice este interzisa.

Infiintare sectoare transfrontaliere de spatiu aerian (11-12-2014)

Incepand cu data de 11 decembrie 2014, Administratia Romana a Serviciilor de Trafic Aerian - ROMATSA furnizeaza servicii de trafic aerian si in sectorul transfrontalier denumit Sector DF2, infiintat in spatiul aerian al Republicii Bulgaria. Similar cu serviciile furnizate de ROMATSA, incepand cu data de 11 decembrie 2014, furnizorul de servicii de navigatie aeriana din Republica Bulgaria, intreprinderea de Stat "Autoritatea Serviciilor de Trafic Aerian", furnizeaza servicii de trafic aerian in sectorul transfrontalier denumit Sector DF1, infiintat in spatiul aerian al Romaniei.

Cele doua sectoare transfrontaliere au fost infiintate in spatiul aerian DANUBE FAB pentru a spori beneficiile operationale pentru utilizatorii spatiului aerian, urmand sa conduca la scurtarea distantelor de zbor pentru aeronavele care vor tranzita aceste sectoare transfrontaliere, la scaderea timpului petrecut de aeronave in spatiile aeriene ale celor doua state, la scaderea tarifelor platite de utilizatorii spatiului aerian furnizorilor de servicii de trafic aerian si implicit la reducerea impactului asupra mediului inconjurator.

Asigurarea furnizarii serviciilor de trafic aerian, in sectoarele transfrontaliere, este posibila datorita semnarii, la data de 10.12.2014 a unui Act comun intre Ministerul Transporturilor din Romania si Ministerul Transporturilor, Tehnologiei Informatiilor si Comunicatiilor din Republica Bulgaria, prin care au fost desemnati furnizorii de servicii de trafic aerian care vor furniza servicii in cele doua sectoare transfrontaliere.

Acest Act comun interministerial reprezinta prima initiativa de acest fel la nivel european, in ceea ce priveste crearea si implementarea conceptului de sector transfrontalier, la nivelul blocurilor functionale de spatiu aerian create in Uniunea Europeana si marcheaza, in premiera, implementarea unor cerinte legislative europene din domeniul cerului unic european.

Calendarul Pirelli 2015, prezentat la Bucuresti (11-12-2014)

Calendarul Pirelli 2015 a fost prezentat ieri la Bucuresti în prezenţa oficialilor si a partenerilor de afaceri ai companiei Pirelli Romania, precum si a presei, dupa premiera sa globala care a avut loc la jumatatea lunii noiembrie, la Pirelli HangarBicocca, centrul de arta contemporana Pirelli, din Milano. Milano a fost ales ca loc de întâlnire pentru prezentarea unui obiect-simbol, cu eticheta "Produs în Italia", fiind orasul care, în anul 2015, va fi vârful de lance al Italiei în lume, deoarece va gazdui expozitia internationala Expo Milano 2015.

Creatorul celei de-a patruzeci si doua editii a The Cal, Steven Meisel, este unul dintre cei mai apreciati fotografi de moda si este renumit pentru personalitatea sa eclectica, dar rezervata. În cadrul unei sedinte foto intense, de cinci zile, care a avut loc în luna mai, într-un studio din New York, Steven Meisel le-a redat femeilor rolul principal în Calendarul Pirelli, realizat într-un format cât se poate de clasic. 12 luni în 12 fotografii (plus coperta).

Cu ajutorul fotografiilor sale, Meisel ne prezinta unele dintre cele mai importante modele estetice ale vremurilor noastre - simboluri ale publicitatii, staruri ale marelui ecran, rebeliunea explicita a modei - demonstrând înca o data extraordinara sa capacitate de a transforma subiectii din imaginile sale. Fotograful a fost asistat în activitatea sa de transformare de o echipa de stilisti, condusa de Carine Roitfeld - fosta editoare la Vogue France, aflata de mult timp în primele rânduri ale lumii modei - dar si de Pat McGrath, unul dintre cei mai renumiti make-up artisti din lume.

FAN Courier, investitii de 8 milioane de euro in 2015 (11-12-2014)

FAN Courier si-a propus sa investeasca 8 milioane de euro in 2015, jumatate din suma fiind destinata extinderii si modernizarii parcului auto, iar 1-1,5 mlioane euro pentru infiintarea unui centru de tranzit la Brasov.

"In cazul unei firme de curierat, parcul auto se uzeaza intr-un ritm mai ridicat decat la alte tipuri de societati. In acest context si pentru a evita crsterea cheltuielilor de intretinere, parcul auto este reinnoit in permanenta. De asemenea, cresterea volumul de business a avut ca efect si extinderea numarului de vehicule. In 2015, bugetul pentru parcul auto va fi similar celui din acest an, patru milioane de euro", a declarat directorul general al companiei, Felix Patrascanu.

El a adaugat ca societatea va deschide la Brasov un centru de tranzit, similar celui din Capitala, care va prelua o parte din traficul de expeditii: "Prin Brasov trec zilnic 30 de vehicule din parcul auto al FAN Courier, iar sortarea expeditiilor se face manual. Vom infiinta acest centru pe un teren de 2,7 hectare, recent achizitionat. Bugetul alocat se ridica la 1-1,5 milioane de euro. Restul banilor pentru investitii vor fi cheltuiti pe echipamente IT si perfectionarea salariatilor, care numara 3.650, cu 650 mai multi fata de inceputul anului".

FAN Courier a incheiat primele 10 luni cu afaceri de 276,3 milioane de lei (60,13 milioane de euro) si pana la finele anului se va ajunge la 322,5 milioane de lei (72,5 milioane de euro), cu 16% mai mult fata de 2013. "Pentru 2015, estimarile noastre arata un plas la cifra de afaceri de 12-15%. De asemenea, personalul companiei va creste cu 10%, poate chiar mai mult, in functie de evolutia pietei", a mai spus Felix Patrascanu.

Circulatie deviata pe DN 6 (11-12-2014)

Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania anunta ca pe DN 6, in dreptul localitatii Draganesti Vlasca, intre km 61+150 - 61+300, circulatia rutiera este restrictionata pentru autovehiculele cu masa totala mai mica sau egala cu 3,5 tone, din cauza cresterii nivelului apei de pe carosabil care a ajuns la 50 cm inaltime.

Varianta ocolitoare propusa este urmatoarea: DN 6 Ghimpati km 39+410 - DN 61 - DJ 601D Milcov - Mereni - Videle - DJ 503 - DC Tarnavele - Comoara - DN 6 km 63+000.

Parteneriat intre BursaTransport si Cargo.LT (10-12-2014)

Wolters Kluwer Transport Services (furnizor european de top in materie de servicii si software privind managementul transporturilor), si Cargo.LT (principala bursa de transport lituaniana, activa in tarile baltice), anunta faptul ca au initiat o stransa colaborare intre bursele de transport Teleroute, BursaTransport si Cargo.LT, in scopul de a creste siguranta pe piata transporturilor, la nivel european. Parteneriatul presupune schimbul de "liste negre", ce includ clientii fraudulosi, precum si alinierea procedurilor de siguranta pe piata. Ambele firme sunt convinse ca aceasta colaborare este benefica pentru toti participantii din industria europeana a transporturilor.

Parteneriatul dintre cele doua firme, care intra in vigoare incepand din aceasta saptamana, implica trei burse de transport: Cargo.LT, Teleroute si BursaTransport. Aceasta colaborare include schimbul celor mai bune practici (precum procesul de verificare a noilor clienti care doresc sa obtina acces la bursele de transport, colaborarea privind medierea datoriilor), precum si schimbul listei negre cu clientii fraudulosi si rau-platnici. Astfel, unei firme de transport false, descoperite ca atare de catre una dintre bursele de transport din cadrul parteneriatului, nu i se va permite accesul la nici o alta bursa de transport partenera.

Posta Romana termina 2014 pe profit (10-12-2014)

Compania Nationala Posta Romana (CNPR) va incheia acest an cu un profit operational de 74,3 milioane de lei, comparativ cu o pierdere de 35 milioane de lei in 2013 si de 52 milioane de lei in 2012. Potrivit unui comunicat al Ministerului pentru Societatea Informationala (MSI), rezultatele din 2014 inseamna pentru CNPR si eliminarea pericolului de insolventa pentru urmatorii doi ani.

In perioada 2008-2012, potrivit datelor Ministerului Finantelor Publice, Posta Romana a consemnat pierderi in fiecare an, care, cumulate, au atins 560 milioane de lei, cu toate ca a bugetat profit in fiecare an.

Posta este cel mai mare operator local de profil, cu aproximativ 27.000 de salariati si o retea teritoriala de peste 5.600 de unitati.

Circulatie ingreunata din cauza precipitatiilor (10-12-2014)

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Politiei Romane informeaza ca in aceasta dimineata, in judetul Olt, se circula ingreunat pe DN64, la kilometrul 2, la iesirea din localitatea Caracal catre Dobrosloveni, din cauza apei care s-a acumulat pe carosabil, aceasta masurand intre 5 si 10 centimetri.

Atentie pe autostrada A3 Bucuresti - Ploiesti! Se semnaleaza precipitatii sub forma de ploaie, iar la kilometrul 56 s-a acumulat apa pe ambele sensuri, existand risc de acvaplanare.

In judetul Mehedinti, pe DN67 la kilometrul 16, intre localitatile Colibasi si Lazu, carosabilul s-a tasat din cauza precipitatiilor abundente cazute in ultimul timp, asadar circulatia se desfasoara pe jumatate de drum, zona fiind semnalizata corespunzator.

In judetul Teleorman, in apropierea localitatii Crangu, pe DN52, carosabilul este acoperit de apa pe o distanta de 15-20 de metri, apa masurand 5-6 centimetri, zona fiind semnalizata corespunzator.

In localitatea Dobrotesti, pe DN65A, la kilometrii 52+100 de metri, 60, 83+800 de metri, 94+500 de metri si 95+500 de metri, din cauza precipitatiilor din ultimul timp, s-a acumulat apa pe carosabil care masoara intre 5 si 15 cm, cu precizarea ca la kilometrul 52+100 de metri raul Burdea a iesit din matca, acoperind partea carosabila pe o suprafata de 200 de metri. 

Avand in vedere ca Administratia Nationala de Meteorologie a emis o atentionare cu cod galben referitoare la precipitatii sub forma de ploaie, burnita, lapovita si ninsoare, valabila pana astazi, la ora 10:00 (http://www.meteoromania.ro/anm/?page_id=92), pentru a preveni producerea accidentelor rutiere pe drumurile publice, sfatuim conducatorii auto sa nu porneasca la drum daca nu au autovehiculele echipate cu anvelope de iarna, sa manifeste prudenta sporita la volan, sa mareasca distanta de siguranta fata de vehiculele dinainte si sa evite sa se angajeze in depasiri daca nu este neaparat necesar. De asemenea, trebuie tinut cont de faptul ca ploaia indeparteaza materialul antiderapant, existand risc de formare a poleiului.

Liniile 79, 86, 655 si 656 revin pe traseele de baza (09-12-2014)

Ca urmare a remedierii carosabilului pe Str. Iancu Cavaler de Flondor, incepand din data de 09.12.2014, Regia Autonoma de Transport Bucuresti va lua urmatoarele masuri:

Linia 79 va reveni pe traseul de baza de la intersectia Bd. Pache Protopopescu/Str. Iancu Cavaler de Flondor (Foisorul de Foc), pe Str. Iancu Cavaler de Flondor, Str. Traian, Bd. Dacia, Piata Romana, Bd. Lascar Catargiu, Str. G-ral Gheorghe Manu, Str. Occidentului, Str. Polizu, Calea Grivitei, cu intoarcere prin Bd. Gheorghe Duca, Bd. Alexandru Ioan Cuza, Str. Dr. Leonida Varnali, Str. Polizu, Str. Occidentului, Str. G-ral Gh. Manu, Bd. Lascar Catargiu, Piata Romana, Bd. Dacia, Str. Traian, Foisorul de Foc, Str. Iancu Cavaler de Flondor, Bd. Pache Protopopescu, apoi traseul actual.

Linia 86 va reveni pe traseul de baza de la intersectia Bd. Pache Protopopescu/Str. Iancu Cavaler de Flondor, pe Str. Iancu Cavaler de Flondor, Str. Traian, Bd. Dacia, Piata Romana, Bd. Lascar Catargiu, Str. G-ral Gheorghe Manu, Str. Occidentului, Str. Polizu, Calea Grivitei, Bd. Bucurestii Noi, Str. Pajurei, pana la terminalul Dridu.

Linia 655 va reveni pe traseul de baza de la intersectia Bd. Pache Protopopescu/Str. Traian, pe Str. Traian, cu intoarcere pe Str. Iancu Cavaler de Flondor, Bd Pache Protopopescu apoi traseul actual.

Linia 656 va reveni pe traseul de baza de la intersectia Str. Traian/ Str. Iancu Cavaler de Flondor/Bd. Ferdinand (Foisorul de Foc), pe Str. Iancu Cavaler de Flondor, Bd Pache Protopopescu, Str. Traian, Cal. Calarasilor, Bd. Basarabia, pana la terminalul Bd. Basarabia.

Starea drumurilor in aceasta dimineata (09-12-2014)

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Politiei Romane informeaza ca la aceasta ora (7:45), in judetul Hunedoara, circulatia autoturismelor se desfasoara pe o banda, alternativ, pe DN68 Hateg - Caransebes, in zona Sarmizegetusa, din cauza unui autotren rasturnat. Traficul greu este oprit. Nu au fost victime. Cauza probabila a accidentului a fost nedaptarea vitezei in conditii de carosabil umed.

Atentie pe autostrada A3 Bucuresti - Ploiesti! Ploua torential, iar in zona kilometrului 56 s-a acumulat apa pe benzile numarul 2, in ambele sensuri, existand risc de acvaplanare. Se impune rularea cu viteza redusa.

In judetul Olt, se circula ingreunat pe DN54, pe portiunea kilometrica 3+150-3+180 de metri, la iesirea din Caracal catre Corabia, din cauza apei acumulate pe carosabil in urma ploii, aceasta masurand intre 5 si 10 centimetri. Pe acelasi drum national, in zona kilometrului 12+400, in apropiere de Vladila, apa masoara circa 5 centimetri. De asemenea, pe DN64, la kilometrul 2, la iesirea din Caracal catre Dobrosloveni, apa acumulata pe carosabil masoara aproximativ 2 centimetri pe una dintre benzile de circulatie, pe o distanta de 50 de metri.

In judetul Brasov, se circula in conditii de iarna pe DN73A Rasnov - Predeal, in zona Paraul Rece. Se actioneaza cu utilaje de deszapezire si de imprastiere a materialului antiderapant, inclusiv pe DN1 si DN73.

Avand in vedere atentionarea cu cod galben referitoare la precipitatii sub forma de ploaie, burnita, lapovita si ninsoare, valabila in perioada 8 decembrie, ora 23:00 - 10 decembrie, ora 10:00 (http://www.meteoromania.ro/anm/?page_id=92), le recomandam conducatorilor auto sa nu porneasca la drum daca nu au autovehiculele echipate cu anvelope de iarna. De asemenea, trebuie tinut cont de faptul ca ploaia indeparteaza materialul antiderapant, existand risc de formare a poleiului.

FORT solicita modificarea Master Planului (08-12-2014)

Federatia Operatorilor de Transport din Romania si Euroregiunea nord-est a FORT Moldova au adresat o Scrisoare deschisa Prim-ministrului Victor Ponta si ministrului Transporturilor, Ioan Rus. Iata in continuare aceasta scrisoare:
 
Reiteram, prin aceasta scrisoare deschisa, solicitarea expresa adresata Guvernului Romaniei si Ministerului Transporturilor pentru modificarea Master Planului General de Transport prin includerea autostrazii Moldova, Targu Mures-Iasi-Ungheni.
Aceasta scrisoare deschisa este un demers al campaniei desfasurate la nivel civic de constientizare asupra importantei constructiei autostrazii Iasi-Targu Mures.

Guvernul Romaniei, in ansamblul sau si Ministerul Transporturilor trebuie sa constientizeze ca, fara autostrada, regiunea Moldova ramane condamnata la saracie, fiind imperios necesara deschiderea reala spre vestul tarii.

Facem un ultim apel la Domnul Prim-ministru Victor Ponta si la Domnul Ministru al Transporturilor, Ioan Rus, de a prioritiza realizarea autostrazii Targu Mures-Iasi-Ungheni aceasta insemnand liantul care ar facilita apropierea regiunii Moldovei  cat si a Republicii Moldova de restul tarii atat in ceea ce priveste transportul rutier cat si nivelul de trai.

Amintim domnului prim-ministru al Guvernului, Victor Ponta, ca autostrada Targu Mures-Iasi-Ungheni se prefigureaza drept un coridor de dezvoltare pentru zona nordica a României și consolideaza interconectarea viitoare a Republicii Moldova la principalele coridoare europene  iar Romania, ca stat membru al Uniunii Europene, trebuie sa-i creeze si Republicii Moldova toate oportunitatile de integrare economica. Transportul si schimburile economice vor fi stimulate de constructia acestei autostrazi.

De asemenea, amintim domnului ministru Ioan Rus ca includerea de catre Comisia Europeana in reteaua TEN-T a traseului Timisoara - Sebes - Turda - Tg. Mures - Iasi - Ungheni, ceea ce inseamna ca autostrada este finantabila cu fonduri europene, arata ca este considerata a fi un traseu de importanta europeana: traverseaza Muntii Carpati, conecteaza doua state membre UE (Romania si Ungaria) cu doi vecini importanti (R. Moldova si Ucraina) si scurteaza ruta europeana Est - Vest, la nivel de autostrada, cu peste 300 km.

Beneficiile constructiei acestei autostrazi care ar lega regiunea de Est a Uniunii Europene de regiunea de Vest, cu tranzitul prin Romania, ar implica o crestere cu cca. 30% a turismului si a locurilor de munca si o majorare cu aproximativ 30% a exporturilor. Autostrada Targu Mures-Iasi-Ungheni ar insemna o imbunatatire exponentiala de 50-60% a retelei de transporturi a Romaniei.

Consideram ca vremea dezbaterilor a trecut si a venit momentul ca promisiunea facuta de politicienii din toate partidele privind depunerea eforturilor si luarea masurilor care sa duca la cresterea nivelului de trai al locuitorilor din judetele Moldovei sa inregistreze acest pas concret important, aflat la indemana Guvernului Romaniei: inceperea lucrarilor la autostrada Targu Mures-Iasi-Ungheni!

CNADNR anunta COD GALBEN (08-12-2014)

Urmare datelor furnizate de Administratia Nationala de Meteorologie, pentru intervalul 08.12.2014 ora 23:00 pâna în data de 10.12.2014, ora 10:00, a fost emis "COD GALBEN" astfel: în Oltenia si Muntenia vor fi precipitatii sub forma de ploaie, în Moldova precipitatiile slabe de ploaie si burnita se vor transforma în lapovita si ninsoare, iar în zonele montane si submontane (Carpatii Meridionale si de Curbura) va ninge. În acest context, CNADNR SA actioneaza preventiv împrastiind materiale antiderapante pe sectoarele de drumuri nationale si autostrazi pe care exista riscul formarii lunecusului si poleiului.

CNADNR atentioneaza participantii la traficul rutier asupra faptului ca, din cauza ploilor abundente si a temperaturilor scazute, poate aparea fenomenul de spalare a materialelor antiderapante împrastiate pe partea carosabila a drumurilor nationale si a sectoarelor de autostrazi, în aceste zone existând posibilitatea ca pe anumite sectoare sa alterneze suprafete lunecoase cu suprafete umede.
 
De asemenea, împotriva depunerii poleiului si a zapezii pe suprafata partii carosabile se actioneaza pe întreaga retea de drumuri nationale si autostrazi cu utilaje de deszapezire si materiale antiderapante (sare, nisip, CaCl2, alte produse chimice cu efecte de degivrare), conform normelor în vigoare.
 
O alta masura de prevenire a evenimentelor rutiere cauzate de fenomenele meteo mentionate mai sus, se refera la monitorizarea modului în care îsi desfasoara activitatea firmele angajate de CNADNR SA pentru întretinerea pe timp de iarna a retelei de drumuri nationale si autostrazi.
 
În acest context, CNADNR SA recomanda tuturor participantilor la trafic sa porneasca la drum doar cu autovehicule echipate cu pneuri de iarna, saculet cu material antiderapant si lopata, sa aiba o conduita preventiva în trafic, sa foloseasca cât mai mult frâna de motor si sa evite depasirile acolo unde nu exista suficient spatiu si suficienta vizibilitate pentru a fi executate în conditii de maxima siguranta.

Trenuri suplimentare pe ruta Brasov - Iasi - Brasov (08-12-2014)

CFR Calatori informeaza ca incepand cu datele de 8, respectiv 9 decembrie, pentru a veni in intampinarea cererii pasagerilor, introduce in circulatie urmatoarele trenuri:

Din data de 8 decembrie
IR 10541/10541-2 Brasov - Iasi, cu plecare din Brasov la ora 16:12 si cu opriri in statiile: Sfantu Gheorghe (16:47), Miercurea Ciuc (18:09), Onesti (20:48), Adjud (21:41), Bacau (22:40), Targu Frumos (00:15) si cu sosire in Iasi la ora 00:51.
 
Din data de 9 decembrie
IR 10540-1/10540 Iasi- Brasov, cu plecare din Iasi la ora 05:45 si cu opriri in statiile: Targu Frumos (06:18), Bacau (07:50), Adjud (08:40), Onesti (09:41), Miercurea Ciuc (12:39), Sfantu Gheorghe (13:46) si cu sosire in Brasov la ora 14:32.

Dezbatere publica la sediul MT (08-12-2014)

In conformitate cu dispozitiile OMT nr 222/2014, Ministerul Transporturilor anunta publicul interesat cu privire la organizarea astazi, 8 decembrie 2014, ora 13:00, sala 67, etaj 1, a dezbaterii publice privind Documentatia aferenta proiectului "Servicii de audit financiar pentru proiectul - imbunatatirea capacitatii Ministerului Transporturilor pentru managementul proiectelor de parteneriat public - privat (PPP) - SMIS 39251".
 
Anuntul si documentele mentionate mai sus pot fi accesate spre consultare pe pagina de internet a Ministerului Transporturilor, www.mt.gov.ro, sectiunea Interes Public/ Achizitii publice / Anunturi in baza OMT nr. 222/2014/ Servicii de audit financiar pentru proiectul - imbunatatirea capacitatii Ministerului Transporturilor pentru managementul proiectelor de parteneriat public - privat (PPP) - SMIS 39251.
 
Operatorii economici interesati se vor prezenta la ora 12:45 la sediul Ministerului Transporturilor, cu sediul in Bucuresti, b-dul Dinicu Golescu, nr. 38, sector 1, Poarta G.

Versiune 4x4 pentru Volvo FL (05-12-2014)

Volvo FL este acum disponibil si intr-o versiune 4x4, cu capacitati exceptionale de trecere pe drumuri alunecoase, abrupte sau accidentate. Camionul este ideal pentru aplicatii speciale in mediul urban si in conditii grele, dar si ca vehicul de service pentru cariere si santiere de constructii.

Avand dimensiuni externe compacte, confort inalt si un cuplu mare, Volvo FL este ideal pentru traficul urban agitat. Tractiunea integrala si garda la sol imbunatatita fac ca acest vehicul sa se miste la fel de bine pe macadam ca si pe drumurile asfaltate. Greutatea maxima admisa de pana la 16 tone permite o sarcina utila mare, dar si montarea unor echipamente avansate, precum macarale, mixere de beton sau obloane ridicatoare.

Cea mai evidenta diferenta in cazul modelului Volvo FL 4x4 este sasiul ridicat, care mareste garda la sol cu putin peste 6 centimetri in partea din fata si cu 10 centimetri in spate. Sasiul mai inalt mareste de asemenea unghiul de atac pana la 25 de grade.

Volvo FL 4x4 este disponibil in versiunile de 12 si 16 tone, cu 3 cabine (Day cab, Comfort cab sau Crew cab) si motorul D8K de 250 sau 280 CP.


Restrictii de circulatie pe DN10 (05-12-2014)

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Politiei Romane informeaza ca, pentru a se permite executarea unor lucrari de consolidare a unui versant, traficul rutier pe DN10 Buzau - Brasov se va inchide pana in data de 23 decembrie, in intervalele orare 13:00-14:00 si 15:00-16:00, la km 80, in zona localitatii buzoiene Siriu.

Ruta ocolitoare: Cislau - DJ102B - Valenii de Munte - DN1A - Cheia - Brasov.

Noile modele smart, lansate in Romania (05-12-2014)

Gama completa de noi modele smart (fortwo si fourfour) este prezentata oficial in Romania in sase versiuni (3 versiuni de motorizare pentru fiecare model). Modelele vor fi disponibile la test-drive in showroom-ul din cadrul singurului centru autorizat de vanzari smart - Autoklass Pipera.

Prin intermediul noilor motorizari de baza de 45 kW pentru fortwo si forfour, dar si cu motorul de top de 66 kW disponibil de acum si pentru forfour, gama de modele disponibile este extinsa la un numar de sase versiuni. Preturile incep de la 8.700 euro (fara TVA) pentru modelul fortwo si de la 9.250 euro (fara TVA) pentru modelul forfour.  

Chiar si in cazul celor mai accesibile versiuni disponibile, noile smart fortwo si forfour sunt echipate standard cu dotari importante de siguranta si confort. Echiparile standard includ lumini de rulare pe timp de zi cu LED, inchidere centralizata cu telecomanda, confirmare vizuala a inchiderii masinii si imobilizator, cruise control cu limitator de viteza (limitare variabila a vitezei), termometru temperatura exterioara cu indicator de inghet, instrumentar de bord cu display LCD cu grafica monocromatica si computer de bord, geamuri electrice fata. Mai mult, sistemul de directie asistata electric Direct-Steer este si el oferit standard. Toate versiunile noilor modele smart indeplinesc deja normele de poluare Euro 6.

RATB infiinteaza linia de autobuze 222 (05-12-2014)

In vederea cresterii ofertei de transport in zona Cartierul Latin - Prelungirea Ghencea, incepand cu data de 6 decembrie 2014, RATB va infiinta linia de autobuze 222.

Aceasta linie va functiona de la terminalul Complex Cartier Latin pe Prelungirea Ghencea, Bd. Ghencea, pana la terminalul Ghencea (unde intorc vehiculele liniilor 41, 47 si 126).

Mercedes-Benz a sustinut echipa de polo Steaua (04-12-2014)

Mercedes-Benz Romania a fost alaturi de Clubul Sportiv Steaua Bucuresti, sustinand meciul pe care echipa de polo l-a jucat la Bucuresti sambata, 29 noiembrie, in cadrul EURO CUP. Mercedes-Benz Romania a oferit organizatorilor suport logistic, cu ajutorul noului model Vito, intre 28-30 noiembrie, cand a avut loc partida de polo pe apa dintre Steaua Bucuresti si Waspo Hannover.

Noul Mercedes-Benz Vito a stat la dispozitia sportivilor din echipa de polo, pentru ca acestia sa beneficieze de siguranta si confort in fiecare moment. Dupa 24 de ani de la ultima performanta de acest gen, Steaua Bucuresti s-a calificat in sferturile de finala ale EURO CUP la polo pe apa. Pentru a accede in semifinale, Steaua va lupta in cadrul unei manse duble (tur-retur) cu echipa germana Waspo 1898 Hannover. Meciul tur a avut loc la Bucuresti, Steaua invingand cu scorul de 9-7. Mansa secunda se va juca pe 17 decembrie, in Germania.

Prin sustinerea echipei de polo, Mercedes-Benz Romania isi consolideaza colaborarea de succes inceputa in anii precedenti cu organizatiile sportive. In luna martie a acestui an, Mercedes-Benz Romania a devenit partener oficial al Federatiei Romane de Tenis, al Federatiei Romane de Natatie si Pentatlon Modern si al Fundatiei Olimpice Romane, oferindu-le cate un Mercedes-Benz Vito. Timp de trei ani, cele trei organizatii sportive vor putea utiliza acest autovehicul in activitatile pe care le vor desfasura.

Un nou motor in gama Volvo FL (04-12-2014)

Modelul Volvo FL, specialistul Volvo Trucks pentru distributie urbana, va deveni in curand si mai productiv. Motorul compact Euro 6 de 5 litri, oferit pentru variantele de 14 si 16 tone, ofera o sarcina utila suplimentara de 200 kg. "Vrem ca si mai multi oameni sa descopere capacitatile modelului Volvo FL. Noua combinatie dintre sistemul mai usor de propulsie si o capacitate mai mare de incarcare este potrivit in special pentru cei cu nevoi inalte de productivitate si care cauta o solutie de a reduce costul de transport", a declarat Pernilla Sustovic, manager pe segmentul de distributie al Volvo Trucks.

Motorul Volvo de 5 litri, in 4 cilindri, respecta standardul de emisii Euro 6 si este disponibil in doua versiuni de putere, respectiv 240 CP (900 Nm) si 210 CP (800 Nm). Motorul si cutia de viteze cantaresc cu 200 de kilograme mai putin decat varianta cu motorul Euro 6 cu 6 cilindri.

"Motorul de 5 litri poate fi o optiune potrivita pentru cei care in mod normal nu vor folosi capacitatea maxima a camionului, dar in acelasi timp apreciaza flexibilitatea de a putea transporta incarcaturi mai mari daca este necasar", a mai spus Pernilla Sustovic.

Cartela omagiala Metrorex (04-12-2014)

Metrorex, in parteneriat cu Asociatia "Altfel", a emis cartela omagiala "Bucuresti 555 ani", pusa in vanzare incepand de ieri in statiile de metrou: Obor, Piata Victoriei 2, Gara de Nord 1, Crangasi, Eroilor, Piata Unirii 1 şi 2, Dristor 1, Nicolae Grigorescu, Piata Sudului, Eroii Revolutiei, Universitate, Piata Romana, Pacii si 1 Mai.

Lansarea cartelei a avut loc in cadrul expozitiei fotografice "Arhitectura Interbelica in Bucuresti", eveniment care marcheaza implinirea a 555 de ani de atestare documentara a orasului Bucuresti.

Superoferta pentru camioanele DAF din stoc (03-12-2014)

EVW Holding va invita sa profitati de cele mai bune preturi ale anului si livrare ultra rapida pentru vehiculele de stoc DAF:
DAF CF 400 FT SPACE CAB - incepand de la 65.990 EUR
DAF XF 460 FT SPACE CAB - incepand de la 70.500 EUR

DAF CF 400 FT 4×2
Modelul CF 400 FT 4x2, este echipat cu un motor PACCAR MX-11 de 291 kW/ 396 CP, cabina space cab si scaun sofer comfort air. Punte fata 8,00 t parabolica 163N si punte spate 13,00 t, suspensie pneumatica SR1344. Pe aceasta configuratie regasiti cutie de viteze manuala in 12 trepte si rezervor combustibil din aluminiu 765+430 l cu treapta. Vehiculul beneficiaza de garantie Warranty Plus - 3 ani in limita a 500.000 km pentru intregul vehicul.

DAF XF 460 FT 4x2
Modelul XF 460 FT 4×2 este echipat cu un propulsor MX-13 de 340 kW/ 462 CP, cabina space cab si scaun sofer comfort air. Punte fata 8,00 t parabolica 163N si spate 13,00 t, suspensie pneumatica SR1344. Pe aceasta configuratie regasiti o cutie de viteze AS Tronic cu 12 viteze si rezervor din aluminiu 845 l cu treapta, inaltime 620 mm. Vehiculul este dotat cu sistem MX engine brake si beneficiaza de garantie Warranty Plus - primul an pentru intregul vehicul, al doilea si al treilea - garantie pe transmisie in limita a 500.000 km. Inmatriculate in 2014, maxim 25.000 km.

Oferta este valabila pana la 31.01.2015. Mai multe detalii AICI.

Trecerea la Mersul de Tren 2014-2015 (03-12-2014)

CFR Calatori informeaza ca, incepand cu data de 14 decembrie va intra in vigoare Noul Plan de Mers al Trenurilor 2014-2015, care va fi valabil pana la 12 decembrie 2015.

Oferta de transport feroviar de pasageri este adaptata cererii pietei atat prin optimizarea orariilor si a capacitatii de transport, cat si prin asigurarea conditiilor de confort pe categorii de trenuri, utilizandu-se eficient resursele disponibile. Zilnic se vor afla in circulatie peste 1100 de trenuri, in functie de perioada din an.

In perioada sporturilor de iarna, Trenurile Zapezii vor circula spre si dinspre cele mai cautate statiuni montane pentru ski, cum sunt cele de pe Valea Prahovei, Vatra Dornei, Petrosani (Statiunea Straja).

Circulatie blocata pe DN 67D (03-12-2014)

Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania anunta ca, din cauza caderilor de arbori generate de greutatea zapezii, incepand cu ora 06.00 circulatia rutiera este blocata pe DN 67D, in zona localitatii Godeanu, judetul Mehedinti, km 64+500.

Decizia de inchidere temporara a circulatiei a fost luata de IGSU si IGPR pentru a preveni posibile evenimente rutiere si pentru a permite lucratorilor CNADNR SA si Romsilva sa actioneze in vederea degajarii carosabilului de copacii cazuti.

De asemenea, pe DN 24D, intre localitatile Varlezi - Cuca, judetul Galati, km 39+000 - 76+000 circulatia rutiera este ingreunata din cauza viscolului la sol care generat ingustarea partii carosabile. Precizam ca CNADNR SA actioneaza in aceasta zona cu 3 autoutilaje si 3 autofreze. Rugam participantii la trafic sa respecte indicatiile si restrictiile semnalate de Politia Rutiera.

Monetka selecteaza ORTEC pentru optimizarea livrarilor catre magazine (03-12-2014)

Monetka, unul din cei mai mari retaileri din Ekaterinburg si regiunea Urali, a selectat recent solutia ORTEC pentru a-si eficientiza operatiunile de transport  multumita valorii considerabile oferite de sistemul ORTEC Routing and Dispatch. IRT Group, cu o experienta dovedita in domeniul implementarii TMS pentru retail si logistica, are rolul de integrator de sistem pentru solutia ORTEC. Sistemul (ORTEC Routing and Dispatch) este planificat sa devina operational pana la finele anului 2014.

Monetka si-a construit un lant de magazine retail in continua dezvoltare, oferind clientilor sai produse alimentare. Decizia companiei din Rusia de a incepe colaborarea cu ORTEC are drept scop consolidarea pozitiei sale competitive prin furnizarea de produse de calitate la o valoare optima. Ca furnizor de solutii de optimizare la nivel mondial, in special in industria transporturilor, ORTEC isi va utiliza expertiza acumulata pentru a optimiza fluxurile de lucru necesare pentru planificarea transportului de la plasarea comenzii pana la livrarea acesteia catre magazinele retailerului.

Implementarea solutiei ORTEC la Monetka constituie un proiect de proportii semnificative: peste 650 magazine; peste 400 de vehicule in flota proprie, precum si vehicule subcontractate; pana la 2500 de comenzi procesate zilnic; livrari pe distante foarte mari de peste 2000 kilometri (cu trasee de pana la 7 zile). Printre rezultatele asteptate se numara si integrarea perfecta a aplicatiei ORTEC in infrastructura IT existenta in cadrul organizatiei Monetka: mai multe interfete vor fi create pentru a conecta ORTEC Routing and Dispatch la sistemele GPS, ERP si WMS ale retailerului.

ORTEC Routing and Dispatch va asigura planificarea si optimizarea rutelor atat pentru distributia primara, cat si cea secundara. Obiectivul optimizarii consta in generarea de economii semnificative la nivelul costurilor de transport. in plus, livrarea optimizata a comenzilor va sprijini Monetka in a-si deservi mai bine magazinele, respectiv clientii, un pas esential in directia majorarii cotei de piata.

Premiu de Excelenta pentru CHEP (02-12-2014)

CHEP, lider mondial in furnizarea solutiilor de inchiriere si reutilizare in comun a paletilor si containerelor, cu subsidiara si in Romania, a primit Premiul de Excelenta in Logistica si industria de Supply Chain pentru Europa Centrala si de Est (CEE Logistics and Supply Chain Excellence Award) din acest an, in cadrul congresului TRANSLOG Connect ce s-a desfasurat in Ungaria in perioada 25-26 Noiembrie 2014. Premiul este acordat de un renumit juriu independent alcatuit din profesionisti si specialisti in domeniul Logistica si Supply Chain.

"Acest premiu reprezinta un pas important pentru business-ul nostru in regiunea Europei Centrale si de Est, fiind o buna oportunitate de a promova CHEP ca un partener de afaceri inovativ in industria de Logistica si Supply Chain si pentru a consolida pozitia brand-ului nostru in fata perspectivelor cheie, clientilor si a tututor industriilor. Proiectul cu care ne-am prezentat a fost noua generatie de paleti tip sfert ca o solutie sustenabila de imbunatatire a eficientei si optimizarii costurilor in industria de profil. Din toate aplicatiile depuse, a noastra a fost considerata cea mai buna, atat in ceea ce priveste continutul, cat si al realizarii ei in mod profesionist si complet", a declarat Marta Gorska-Pasko, CEE Marketing Manager CHEP.

Premiul de Excelenta in Logisticta si industria de Supply Chain pentru Europa Centrala si de Est recompenseaza castigatorii pentru serviciile exceptionale si metodele deosebite de management ale industriei de Supply Chain si logistica in ECE, evidentiind astfel cele mai inovative si flexibile solutii din regiune. Aceasta distinctie a fost creata in 2013 si, in acest an, CHEP este cel de-al doilea castigator, concurand cu zeci de candidati si aplicatii.

DN10 se inchide temporar, la Siriu (02-12-2014)

Centrul INFOTRAFIC din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane informeaza ca, astazi intre orele 12:00 si 15:00, circulatia rutiera pe DN10 se va inchide pe raza localitatii Siriu(kilometrul 81+150 de metri), in vederea executarii unor lucrari de montare a unor copertine de protectie.

Nokian despre sistemul de control al presiunii in anvelope (02-12-2014)

Obligativitatea existentei sistemului de control al presiunii in anvelope mareste considerabil siguranta, insa schimbarea anvelopelor acasa devine mai dificila. De aceea, anvelopele trebuie schimbate la service, sfatuieste specialistul in anvelope Nokian Tyres.

Sistemul de control al presiunii in anvelope RDKS avertizeaza soferul daca presiunea unei anvelope este prea mica. Presiunea optima a anvelopelor scade consumul de combustibil, ofera confort maxim in circulatie si reactii precise ale directiei, prelungind si durabilitatea pneului. La toate autoturismele noi, sistemul de control al presiunii in anvelope RDKS este impus incepand cu 1 noiembrie, conform Ordonantei UE.
 
Introducerea sistemului de control al presiunii in anvelope ofera mai multe avantaje pentru sofer, argumenteaza specialistul in anvelope Nokian din Finlanda. RDKS garanteaza presiunea corecta in anvelope in orice conditii. "Presiunea pneului joaca un rol important in proprietatile de rulare a autovehiculului cat si in ceea ce priveste durabilitatea anvelopelor. Defectele carosabilului, vantul lateral surprinzator, manevrele bruste de evitare si conditiile care se schimba rapid pericliteaza siguranta in trafic. Siguranta se imbunatateste daca presiunea anvelopelor autovehiculului este adaptata la incarcare si la conditiile de rulare", explica Ville Nikkola, Product Manager Anvelope pentru autoturisme al lantului de service auto si pentru anvelope Vianor, de la Nokian Tyres.

Dacia continua cresterea in Franta (02-12-2014)

Potrivit datelor prezentate de Asociatia Constructorilor Francezi de Automobile (CCFA), inmatricularile de autoturisme Dacia noi in Franta au crescut cu 18,2% in primele 11 luni din acest an fata de aceeasi perioada a anului trecut, la 94.366 unitati, depasind nivelul inregistrat pe ansamblul anului trecut, de 93.800 unitati.

Piata autoturismelor din Franta a crescut cu 1,1% in primele 11 luni, la 1,96 milioane unitati. Cota de piata a Dacia in Franta a avansat la 5,78% in perioada ianuarie-noiembrie din acest an, de la 4,94% in perioada similara a anului trecut.

Vanzarile de autoturisme ale grupului Renault, de care apartine Dacia, au crescut cu 7,6% in primele 11 luni, la 414.855 unitati. La finele lunii noiembrie, grupul avea o cota de piata de 25,41%, sub cota PSA Peugeot Citroen (30,25%), dar peste cea a grupului Volkswagen (13,1%).

RATB infiinteaza linia expres 784 (02-12-2014)

Cu ocazia desfasurarii evenimentului "Bucharest Christmas Shopping", Regia Autonoma de Transport Bucuresti va infiinta linia expres 784, care va functiona in perioada 1 - 21 decembrie 2014 si va avea traseul cuprins intre Piata Presei si Piata Sudului.

Astfel, autobuzele vor circula de la terminalul "Piata Presei", pe Bd. Marasti, Sos. Kiseleff, Bd. C-tin Prezan, Bd. Aviatorilor, Bd. Lascar Catargiu, Piata Romana, Bd. G-ral Gheorghe Magheru, Piata Universitatii, Bd. Nicolae Balcescu, Bd. I. C. Bratianu, Piata Unirii, Bd. Dimitrie Cantemir, Bd. Tineretului, Calea Vacaresti, Piata Sudului, Str. Serg. Nitu Vasile, cu intoarcere in rondul de la intersectia Bd. Alexandru Obregia/Str. Nitu Vasile, Str. Serg. Nitu Vasile, Piata Sudului, Calea Vacaresti, Bd. Tineretului, Bd. Dimitrie Cantemir, Piata Unirii, Bd. I. C. Bratianu, Bd. Nicolae Balcescu, Piata Universitatii, Bd. G-ral Gheorghe Magheru, Piata Romana, Bd. Lascar Catargiu, Bd. Aviatorilor, Bd. C-tin Prezan, Bd. Marasti.

Autobuzele liniei expres 784 vor efectua opriri la Piata Presei, Piata Victoriei, Piata Romana, Piata Universitatii, Piata Unirii si Piata Sudului.

Pretul unei calatorii este 3,5 lei, la fel ca pe celelalte doua linii expres, 780 si 783.


DAF    IVECO    MAN    MERCEDES    NISSAN    RENAULT    SCANIA    VOLVO
FAYMONVILLE        KÖGEL    KRONE    LANGENDORF    MAGYAR    MEILLER    SCHMITZ    VANHOOL    WIELTON
CITROEN    DACIA    FIAT    FORD    KIA    MERCEDES VAN     OPEL PEUGEOT    RENAULT    TOYOTA    VOLKSWAGEN
BRIDGESTONE    CONTINENTAL    DUNLOP    FIRESTONE    GOODYEAR    MICHELIN    PIRELLI
PIESE AUTO REMANIERI MOTOARE PIESE AUTO ONLINE